free page hit counter
14.3 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εμε- νίκ(ησ)ε τα προβλήματα του!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και τοπ σκόρερ τον διεθνή Νιγηριανό επιθετικό, ο Ολυμπιακός υπέταξε με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης και μπήκε με το «δεξί» στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

 

 

 

 

Την νίκη ηρεμίας και αυτοπεποίθησης που ζητούσε καιρό βρήκε ο Ολυμπιακος, επικρατώντας δύσκολα με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο Γ. Καραϊσκάκη» σητν πρεμιέρα της φάσης τνω ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μία νίκη, η οποία αποτέλεσε οξυγόνο για τους «ερυθρόλευκους» και παράλληλα τους όπλισε με ηρεμία και μεγαλύτερο δείκτη αυτοπεποίθησης ενόψει ρτου επερχόμενου ντέρμπι της προσεχούς Κυρικαής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

 Οι Πειραιώτες έχοντας τους Προτό, Σισέ, Νικολάου και Παναγιώτη Ταχτσίδη για πρώτη φορά στο αρχικό τους σχήμα σε φετινό επίσημο παιχνίδι και τον Αντρέ Μάρτινς να περνάει αλλαγή με τη έναρξη του δευτέρου μέρους αντί του μέτριου Ελαμπντελαουί, βρήκαν τα πατήματά τους κι έφτασαν σε μία νίκη, που τη είχαν τόσο πολύ ανάγκη, γνωρίζοντας την αποθέωση από 15.000 οπαδούς τους, οι οποίοι ζήτησαν θρίαμβο επί τηςς ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Με κορυφαίο και τοπ-σκόρερ τον Εμμάνουελ Εμενίκε, ο Ολυμπιακός πέτυχε το ζητούμενο από την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο Νιγηριανός επιθετικός σκόραρε δις κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για την πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου, οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη (2-1) και φώναξε «παρών» ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή!

Ο Εμενίκε αρχικά στο 70΄ εκμεταλλεύθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο την όμορφη κάτθετη πάσα 30 μέτρων του Παναγιώτη Ταχτσίδη, έβαλε πολύ έξυπνα το κορμί του κια πήρε το πέναλτι από τον Ζουμά  και με την εύστοχη εκτέλεση πέναλιτ στο 71’  έδωσε το προβάδισμα στους Πειραιώτες

Ο Νιγηριανός στο 77’ ζευγάρωσε τα προσωπικά του τέρματα, όταν έπειτα από καταπληκτική κάθετη πα΄σα του Φοροτύνη στην κόντρα με φοβερό σουτ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Μείωσε και πρόσθεσε… άγχος και ενδιαφέρον στο ματς ο Τσουκαλάς (84’), ωστόσο οι γηπεδούχοι κράτησαν το αποτέλεσμα και ξεκίνησαν με το δεξί στο Κύπελλο!

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί τριών αποτελεσμάτων και πήραν βαθιά ανάσα, όπως και ο Μπέσνικ Χάσι για τον οποίο υπήρχε… γκρίνια τις τελευταίες ημέρες!

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ελαμπντελαουί (46’ Μαρτίνς), Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ζντιέλαρ, Πάρντο (60’ Μπεν), Φορτούνης, Ανδρούτσος (74’ Μίλιτς), Εμενίκε.

 Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ζουμά (79’ Ιγκλέσιας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (63’ Κουμαντέι), Στανισάβλιεβιτς (59’ Γκοντό ), Δουβίκας.

 

 

Σε άλλο ματς της ημέρας στο Κύπελλο η Ξάνθη επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στα Πηγάδια  χάρη σε τέρματα των Κάστρο (27’) και Τριάδη (60’) και μπήκε με το …δεξί στον θεσμό. 

 

 

 

Related posts

Κύπελλο Ελλάδας: Οι αγώνες της 5ης φάσης

Abola Newsroom

Ατρόμητος-Άρης 0-1: Το «υπέγραψε» από νωρίς ο Λάρσον (photos&video)

Abola Newsroom

Με ηγέτη τον Μασούντ η ΑΕΚ 1-0 τον Παναιτωλικό

Kώστας Παλαιολόγος