free page hit counter
22.9 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
AUTO

Nissan IMx Kuro: Το ηλεκτρικό μέλλον των SUV!

Θεωρείται μια πρώτη ματιά στον διάδοχο του Qashqai αλλά και μια άσκηση προς την επόμενη μέρα των ηλεκτρικών αυτόνομων οχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο του Γιάννη Χαρπίδη στο newsauto.gr.

 

Το Kuro αποτελεί ουσιαστικά την εξέλιξη του πρωτοτύπου IMx που είχε παρουσιαστεί στο Σαλόνι του Τόκιο το 2017. Η ονομασία ΙΜ αποτελεί την συντόμευση του Intelligent Mobility, ενώ το x συμβολίζει την τετρακίνηση η οποία προσφέρεται από τους δύο ηλεκτροκινητήρες που αντίστοιχα μεταφέρουν ισχύ στους δύο άξονες. Τα στοιχεία απόδοσης μάλιστα είναι παραπάνω από εντυπωσιακά καθώς η ισχύς φθάνει τους 435 ίππους ενώ η ροπή ξεπερνά αυτή του GT-R καθώς οριοθετείται πάνω από τα 70 Kg. Αν και ακόμα δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες η αυτονομία του αναμένεται να αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα.

 

Ωστόσο οι εντυπωσιακές προδιαγραφές δεν σταματούν μόνο στην απόδοση. Το IMx Kuro συνοδεύεται και από μπόλικη τεχνολογία αιχμής. Μεταξύ άλλων είναι εξοπλισμένο με το σύστημα Brain-to-Vehicle, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να διαβάζει τα εγκεφαλικά σήματα του οδηγού προσαρμόζοντας ανάλογα το όχημα είτε όταν αυτός οδηγεί είτε όταν λειτουργεί στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

 

Επιπλέον το IMx Kuro θα μπορεί να βρίσκει και να προτείνει σημεία στάθμευσης και φόρτισης ενώ θα υπάρχει δυνατότητα όταν δεν χρησιμοποιείται να συνδέεται στο ηλεκτρικό δίκτυο και να λειτουργεί ως γεννήτρια προσφέροντας ηλεκτρικό ρεύμα.

Related posts

H Jaguar XJ220 επιστρέφει!

Abola Team 2

Lamborghini Centenario Roadster

Ρένος Γιαμπουράς

Η Castrol βάζει πραγματικές One:1 και Vulcan απέναντι σε εικονικές

Abola Newsroom