free page hit counter
12.8 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
AUTO

Κυρίαρχος Χάμιλτον, αυτοδυναμία Μερσέντες στο Grand Prix της Βαρκελώνης!

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του πήρε ο Λιούις Χάμιλτον, καθώς πήρε την 1η θέση στο Grand Prix της Βαρκελώνης, ενώ 2ος κατετάγη ο ομόσταβλός του, Βάλτερι Μπότας. Τρίτος ο Φερστάπεν, 4ος ο Φέτελ. 

 

Αρχίζει και ανεβάζει στροφές ο Χάμιλτον, βάζοντας σε σοβαρό… κίνδυνο το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα από πάρα πολύ νωρίς στη σεζόν. Ο Βρετανός πιλότος έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα στο Grand Prix της Βαρκελώνης, φτάνοντας στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. 

 

Με αυτό τον τρόπο αύξησε ακόμα περισσότερο τη διαφορά του από τον Σεμπάστιαν Φέτελ που τελικά τερμάτισε 4ος. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας επίσης με Μερσέντες ενώ 3ος «τρύπωσε» ο Μαξ Φερστάπεν. 

 

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα, ο Χάμιλτον κράτησε την 1η θέση με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα, με τις δύο Φεράρι να ξεκινούν πολύ δυναμικά και τον Φέτελ να προσπερνά τον Μπότας. Πιο πίσω έγινε ένα χαμός, καθώς Γκροζάν και Χούλκενμπεργκ συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν πάρα πολύ νωρίς, όπως και ο Γκασλί που μπλέχτηκε πάνω τους 

 

Το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα για πέντε γύρους, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ο Χάμιλτον δεν επηρεάστηκε, καθώς με το που άρχισε εκ νέου ο αγώνας ο Βρετανός άνοιγε συνεχώς τη διαφορά από τον Γερμανό, που παρέμεινε σε αυτή τη θέση και μετά το πέρασμα στα πιτ (στον 18ο γύρο), καθώς έμεινε μπροστά από τον Μπότας που μπήκε κι αυτός στον 20ο γύρο. Την ίδια στιγμή ο Ραϊκόνεν εγκατέλειπε τον αγώνα, αφού είδε το μονοθέσιό του να χάνει την ισχύ του. 

 

Στον 42ο γύρο και ενώ δεν συνέβαινε το παραμικρό, ο Φέτελ μπήκε χωρίς ιδιαίτερο λόγο στα πιτ για να βάλει πάλι τη μέση γόμα, εξέλιξη που τον έφερε στην 4η θέση. Κάπως έτσι, το έργο του Χάμιλτον έγινε ακόμα πιο εύκολο, φτάνοντας σε μια άνετη επικράτηση, με τον Βάλτερι Μπότας τερματίζει στη 2η θέση. 

Related posts

Η Opel σε ράλι ιστορικών αυτοκινήτων

Abola Team 3

Νέα παράταση για τέλη κυκλοφορίας 2017 και κατάθεση πινακίδων

Abola Newsroom

Η Honda θέλει να κερδίσει τους Γερμανούς στην έδρα τους

Ρένος Γιαμπουράς