free page hit counter
7.3 C
Αθήνα
7 Φεβρουαρίου, 2025
Abola.gr
ABOLA PLUS

Στους πέντε έφτασαν οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Δύο ακόμα θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν σε διάστημα μιας εβδομάδας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε πέντε – όσοι ήταν και πέρυσι. Με βάση την ενημέρωση όλα τα φετινά θύματα είναι άνω των 70 ετών.

Στο μεταξύ, είκοσι-δύο ασθενείς παραμένουν νοσηλευόμενοι, εκ των οποίων οι επτά βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τα φετινά κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 77, δεκαεπτά περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αυξημένα κατά 60,4% σε σχέση με τα 48 που είχαν διαγνωστεί πέρυσι.

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς, 62 τον αριθμό, έχουν παρουσιάσει συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ οι υπόλοιποι 15 εκδήλωσαν ηπιότερα προβλήματα, κυρίως πυρετό.

Περίπου το ένα τρίτο των κρουσμάτων έχει διαπιστωθεί στην δυτική Αττική, με 14 ασθενείς στα Μέγαρα, 10 στην Ελευσίνα και δύο στον Ασπρόπυργο.

Εκτός Αττικής, 10 κρούσματα έχουν παρατηρηθεί στην Θεσσαλονίκη, με πέντε εξ αυτών εντοπίζονται στην περιοχή Κορδελιού – Ευόσμου.

 

newspepper.gr

 

 

Related posts

Τους ξέρετε, τους είδατε, τους βιώσαμε, τους βιώνουμε: Αυτοί που γιορτάζουν την Πρωταπριλιά

Abola Team 3

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

Abola Team 3

Κοροναϊός: Επτά παραμένουν τα κρούσματα στη χώρα μας – Εξιτήριο πήραν οι επαναπατρισθέντες

Abola Newsroom