free page hit counter
21 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Α' ΕΠΣΑΝΑ

Μεγάλη νίκη στο ντέρμπι για τη Μαρκό, 3-0 τον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου

Ένας Πόποβιτς να έχεις χίλια μάτια να τον βλέπεις, μια ψυχωμένη όσο ποτέ Μαρκό και ένας κακός Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου που δεν μπήκε ποτέ στο ματς ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν το τελικό 3-0 υπέρ των πράσινων, που πήραν τεράστια νίκη στο ντέρμπι και σημαντική ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια. Κι όλα αυτά μπροστά σε περίπου 400 άτομα που βρέθηκαν στο γήπεδο του Μαρκόπουλου και παρακολούθησαν ένα όμορφο ματς, μετά το πρώτο ημίωρό του.

 

Ο Γιάννης Μαγγίνας ανακάτεψε την τράπουλα σε αυτό το ματς και παρέταξε την ομάδα του με μια εντελώς διαφορετική ενδεκάδα –όχι σε πρόσωπα, αλλά σε θέσεις– σε σχέση με το ματς κόντρα στον Κεραυνό και αυτό απέναντι στον Αχιλλέα. Απ’ την άλλη ο Παναγιώτης Χριστοφιλέας είχε δύο σημαντικές απουσίες, αυτές των Λένγκα και Σκαφίδα, με αποτέλεσμα να ανακατέψει με τη σειρά του την τράπουλα, αλλά δεν του βγήκε.
Το ματς στο πρώτο ημίωρο δεν είχε ρυθμό και οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από πλευράς Μαρκό με τον Πόποβιτς να στέκεται όρθιος στη μονομαχία του με δύο αμυντικούς του Ολυμπιακού και να βρίσκεται τετ-α-τετ, αλλά νικήθηκε από τον Σαμαρά στο 7’, ενώ στο 13’ ήρθε η απάντηση από τους ερυθρόλευκους με ένα πολύ καλό σουτ του Καλτσά από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 19’ ήρθε το γκολ, που άλλαξε και την εικόνα του αγώνα. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Ζαραδούκας βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, στα όρια της μικρής περιοχής, και με σκαστή κεφαλιά έγραψε το 1-0.

 

Από το σημείο αυτό κι έπειτα άρχισε να χάνει τελείως τα πατήματά του ο Ολυμπιακός, ενώ η Μαρκό κέρδιζε συνεχώς έδαφος, χωρίς βέβαια να δημιουργήσει άλλη ευκαιρία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Βαζέχα που πέρασε άουτ, μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 41’.
Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έδειξε μια κινητικότητα στα πρώτα λεπτά και με την είσοδο του Παντέλη, όμως η Μαρκό γρήγορα βρήκε και το δεύτερο γκολ. Στο 53’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση, ο Βαζέχα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία και εξ επαφής με νέα κεφαλιά ο Σόφης έκανε το 2-0. Αυτό «πάγωσε» τους ερυθρόλευκους και έδωσε φτερά στη Μαρκό που είχε τετ-α-τετ με τον εξαιρετικό στο παιχνίδι Πόποβιτς, αλλά στη φάση αυτή νικήθηκε από τον Σαμαρά στο 60’. Ωστόσο, επτά λεπτά αργότερα η τρίτη καλή στιγμή του Κροάτη φορ ήταν και η… φαρμακερή. Ο Πόποβιτς σε αντεπίθεση έγινε αποδέκτης της μπάλας σε θέση πλάγια αριστερά και πέτυχε –κατ’ εμέ– το καλύτερο γκολ στην ιστορία της ΕΠΣΑΝΑ! Ο επιθετικός των πράσινων με πλάτη στο τέρμα σήκωσε την μπάλα και έπιασε ένα τρομερό ανάποδο ψαλίδι, «κρέμασε» τον Σαμαρά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού βρήκε πρώτα το δεξί δοκάρι.
Το ματς στη συνέχεια δεν είχε ουσιαστικό ενδιαφέρον με το 3-0 να μένει ως το τέλος. Άριστο το διαιτητικό τρίο των Φωστέρη, Μπουξμπάουμ, Βιτσεντζάτου, παρά την αμφισβήτηση που υπήρξε από ορισμένους πριν το παιχνίδι.

ΜΑΡΚΟ (Γ. Μαγγίνας): Κύρκος, Γκριμέκης (78’ Νταής), Μανωλιάς, Σόφης, Λαλάι, Τζιβίλογλου, Δημογιάννης, Πόποβιτς (74’ Καλιαμπάκας), Πλιάγκας (65’ Δημητρακόπουλος), Βαζέχα (88’ Μπαμίχας), Ζαραδούκας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ. ΣΤ. (Π. Χριστοφιλέας): Σαμαράς, Χαρίσης (60’ Μπότης), Τσέπας, Μπουσάι, Κότσι, Χατζής (46’ Παντέλης), Αρκουμάνης, Αλημπάς, Λύγκος, Ράμα (74’ Γιουβανέλλης), Καλτσάς.

epsanastisentra.blogspot.com/

 

 

Related posts

Γενική Συνέλευση στην Μαρκό

Ρένος Γιαμπουράς

Κορωπί-Λαυρεωτική 0-0

Abola Team 3

ΕΠΣΑΝΑ: Τι έγινε στην Ανατολική Αττική

Abola Team