free page hit counter
27.8 C
Αθήνα
27 Ιουλίου, 2024
Abola.gr
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανασκόπηση της σεζόν από το Λεοντικό Κηφισιάς

Παρά την πρόωρη λήξη της σεζόν, λόγω του κορωνοϊού, στο Λεοντικό έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ευχαριστημένοι από την πορεία τους. Ως νεοφώτιστη ομάδα στη Β’ Εθνική Γυναικών και υπό την ηγεσία μιας νέας, υγιούς, αλλά και φιλόδοξης διοίκησης η ομάδα τα πήγε καλά και βρισκόταν σε θέσεις παραμονής καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.
Χωρίς αμφιβολία η ομάδα έκανε σημαντικά βήματα προόδου και βάζει γερές βάσεις για να έχει μία ανάλογη συνέχεια και για το μέλλον.
Μάλιστα από το Λεοντικό εξέδωσαν Δελτίο Τύπου στο οποίο και προχώρησαν στην ανασκόπηση της σεζόν.
Πιο αναλυτικά:
“Κατόπιν και της οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία ανασκόπηση της χρονιάς 2019-2020 που ελέω Covid19 ολοκληρώθηκε πρόωρα.
Ο Λεοντικός Κηφισιάς το καλοκαίρι του 2019 βρέθηκε με νέα διοίκηση η οποία με θητεία μόλις μιας εβδομάδας έπρεπε να αποφασίσει αν θα δεχθεί να συμμετάσχει στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας γυναικών μιας και μια από τις 2 ομάδες που είχαν προβιβαστεί από τον όμιλο που αγωνιζόταν η ομάδα μας στην Γ’ εθνική στο προηγούμενο πρωτάθλημα δήλωσε αδυναμία συμμετοχής. Το Δ.Σ. αφού άκουσε την εισήγηση του προπονητή μας αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή του συλλόγου στο πρωτάθλημα. Είμαστε σίγουροι πως αυτή η απόφαση χαροποίησε τους ανθρώπους που ήταν κοντά στο σύλλογο γνωρίζοντας την προσπάθεια των κοριτσιών και του προπονητή για την άνοδο. Φυσικά υπήρξαν και κάποιοι άλλοι που θεώρησαν τολμηρό το εγχείρημα και ίσως καταδικασμένο από την αρχή.
Η διοίκηση έκανε κάποιες κινήσεις για να στηρίξει το όλο εγχείρημα της συμμετοχής της Β’ εθνικής θέλοντας να δείξει ότι ο σύλλογος μας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία :
α) Ενίσχυσε το ήδη πολύ κάλο δυναμικό της ομάδας.
β) Σε συνεργασία με τον Δ. Κηφισιάς προσπάθησε να βρει λύση στο γηπεδικό ζήτημα ενώ παράλληλα μέχρι να γίνει αυτό μίσθωσε ιδιωτικό γήπεδο για τις προπονήσεις της ομάδας και τους αγώνες της ακαδημίας μας. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γεώργιο Θωμάκο και τον πρόεδρο του αθλητικού και πολιτιστικού Ν.Π.Δ.Δ «Δ. Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς κ. Νικήτα Κόκκαλη για την στήριξη τους προς την ομάδα μας και το γυναικείο ποδόσφαιρο
γ) Ενθάρρυνε και στήριξε το οικογενειακό κλίμα της ομάδας, επι παραδείγματι στις 2 αποστολές στην Ρόδο συμμετείχε σχεδόν όλη η ομάδα (28 αθλήτριες) και όχι μόνο οι 18 της αποστολής.
δ)Προσπάθησε να βοηθήσει τις αθλήτριες σε όποιο ζήτημα προέκυπτε (πχ. προβλήματα ιατρικής φύσης, μετακίνησης κλπ). Παράλληλα διατήρησε το ευ αγωνίζεσθε ως μια από τις βασικές αρχές λειτουργίας του Λεοντικού.
ε) Ενίσχυσε την ακαδημία του συλλόγου προσλαμβάνοντας προπονήτρια. Παράλληλα για πρώτη φορά ο Λεοντικός συμμετείχε στο αναπτυξιακό κύπελλο γυναικών Κ16 της ΕΠΟ με 14 αθλήτριες!
στ) Προσπάθησε να αναδείξει τον σύλλογο στην περιοχή με δημοσιεύσεις σε τοπικές εφημερίδες και μέσα, μια πετυχημένη προσπάθεια μιας και φέτος ο αριθμός των εγγράφων από αθλήτριες στο σύλλογο αυξήθηκε θεαματικά!
Η κλήρωση του πρωταθλήματος το φθινόπωρο μας έφερε στον 4ο όμιλο με ιστορικές ομάδες της Αθήνας (Αθ. Ένωση, Βριλήσσια, Αγία Παρασκευή, Ολυμπιάδα Υμηττού) και με πολύ δυνατές επαρχιακές ομάδες(Α.Σ. Βόλος 2004 ,Σταυρός Καλυθιών ,Ialisos Ladies) κάνοντας ,θεωρητικά, το έργο μας ακόμα πιο δύσκολο.
Όμως μετά από 10 αγωνιστικές και με 4 ακόμα να υπολείπονται ο Λεοντικός είναι στην 4η θέση του ομίλου με 14 βαθμούς έχοντας επιτύχει άνετα τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία και με σπουδαία αγωνιστική εικόνα μια εικόνα που αντικατοπτρίζει πλήρως τις προσπάθειες της διοίκησης αλλά και την πολύ καλή δουλειά των αθλητριών μας και του προπονητή μας Θανάση Ζυγούρη μέσα στο γήπεδο.
Εικόνα που σίγουρα μας κάνει όλους στην ομάδα υπερήφανους και μας δίνει όρεξη και κουράγιο για να φτάσει ο σύλλογος μας ακόμα πιο ψηλά!
Είναι πραγματικά κρίμα που οι περιστάσεις ολοκληρώνουν άδοξα την καλύτερη (μέχρι την επόμενη) χρονιά του Λεοντικού και δεν δίνει την δυνατότητα στους πρωταγωνιστές ,τους προπονητές μας και τις αθλήτριες μας να κάνουν αυτό που αγαπούν.
Πιστεύουμε όμως πώς του χρόνου θα μπορέσουμε να βρεθούμε όλοι μαζί ξανά στο γήπεδο και να στηρίξουμε τις Λιονταρίνες της Κηφισιάς”!!!

Related posts

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας της Ολυμπιάδας Υμηττού Δημήτρης Ελευθεριάδης εφ’ όλης της ύλης

Abola Team 2

Επέστρεψε στον Πανθρακικό ο Άγγελος Μπόσκος!

Abola Team 2

Διάνα: «Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις» (pic)

Γιώργος Ανανίδας