24.6 C
Αθήνα
Σεπτέμβριος 27, 2021
Abola.gr
SPORTS Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ.Γ.Α: Άμεση η επιστροφή των προπονήσεων για τις πρώτες κατηγορίες των ερασιτεχνικών – Δεν αναφέρεται η Γ’ Εθνική

Εκδόθηκε τελικά το μεσημέρι του Σαββάτου (6/3) και ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η ανανεωμένη και αναμορφωμένη ΚΥΑ για την άρση κάποιων από τα μέτρα που αφορούν τον ελληνικό αθλητισμό και που όλοι περίμεναν με αγωνία, μετά τις αντιδράσεις για το νέο ολικό lockdown στα ερασιτεχνικά αθλήματα, το οποίο είχε επιβληθεί την Πέμπτη (4/3).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, λοιπόν, το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» ανάμεσα στον κόσμο του ερασιτεχνικού αθλητισμού ικανοποιείται μόνο κατά ένα μέρος του.

Συγκεκριμένα, επιτρέπονται μόνο οι προπονήσεις στις ανδρικές και γυναικείες ομάδες των πρώτων κατηγοριών των ερασιτεχνικών ομαδικών αθλημάτων. Η επιστροφή στους αγώνες -όπως αναγράφεται- «θα δρομολογηθεί μετά από την εναρμόνιση των διοργανωτριών αρχών και των ομάδων σε τροποποιήσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως θα εξειδικευτούν άμεσα από τις Οδηγίες της Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ».

Έτσι μπορούν να επανέλθουν από σήμερα κιόλας στις προπονήσεις οι ομάδες στις πρώτες κατηγορίες, Α1 Ανδρών και Α’ Γυναικών του πόλο, Γυναικών του βόλεϊ, του μπάσκετ Γυναικών, των Ανδρών και Γυναικών του χάντμπολ και του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Κατά τον ίδιο τρόπο, ξανά αρχίζουν οι προπονήσεις και για τις ομάδες της Football League, ενώ όλα τα υπόλοιπα μάλλον παραμένουν κλειστά, συμπεριλαμβανομένης καταπώς φαίνεται και της Γ’ Εθνικής.

Συνεχίζονται κανονικά οι αγώνες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ανδρών Super League 1, Super League 2, Basket League, Volley League Ανδρών.

Αναλυτικά η ανανεωμένη ΚΥΑ, όπως παρουσιάζεται στη ΓΓΑ:

«Επιστρέφουν άμεσα, από σήμερα Σάββατο 6 Μαρτίου, στις προπονήσεις οι ανδρικές και γυναικείες ομάδες των πρώτων κατηγοριών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Προπονήσεις οι οποίες είχαν ανασταλεί από προχτές Πέμπτη, για όσες ομάδες εδρεύουν στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου ανά την επικράτεια. Ομοίως επανεκκινούν οι προπονήσεις και για τις ομάδες της Football League.

Παράλληλα, υπάρχει πλέον οριζόντια εφαρμογή των μέτρων για τον αθλητισμό σε όλη τη χώρα. Παύουν να ισχύουν διαφορετικές προϋποθέσεις, αναλόγως την περιοχή και την επιδημιολογική της κατάσταση, για λόγους ίσης μεταχείρισης.

Συνεπεία αυτών, αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία και χρήση:

* των κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών,

* έως τριών (3) χιονοδρομικών κέντρων -δύο (2) στη Βόρεια και ένα (1) στη Νότια/Κεντρική Ελλάδα.

Συνεχίζονται κανονικά οι αγώνες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ανδρών Super League 1, Super League 2, Basket League, Volley League, ενώ η επιστροφή σε αγωνιστική δράση των υπολοίπων πρωταθλημάτων στα οποία επιτρέπεται πλέον η προπόνηση, θα δρομολογηθεί μετά από την εναρμόνιση των διοργανωτριών αρχών και των ομάδων σε τροποποιήσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως θα εξειδικευτούν άμεσα από τις Οδηγίες της Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 895, 06/03/2021) για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», ισχύουν πλέον τα εξής, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, ως προς τις επιτρεπόμενες αθλητικές δραστηριότητες:

“Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:

* Της λειτουργίας ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων.

* Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών: 

==> α) των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα 

* ποδοσφαίρου ανδρών Super League Ι και Super League ΙΙ, 

* Α’ κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basket League), 

* Α’ κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρισης (Volley League)

και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών,

==> β) των εθνικών ομάδων, ανδρών και γυναικών, που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο συγκεκριμένο διάστημα, 

==> γ) για τη διεξαγωγή προγραμματισμένων αγώνων που αποτελούν κριτήριο πρόκρισης σε διεθνείς διοργανώσεις, όπου συμμετέχουν αθλητές στους οποίους έχει ήδη επιτραπεί η προπόνηση με προηγούμενες αποφάσεις.

* Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα:

==> ποδοσφαίρου ανδρών Football League, 

==> ποδοσφαίρου γυναικών Α’ εθνικής, 

==> καλαθοσφαίρισης γυναικών Α’ εθνικής,

==> καλαθοσφαίρισης ανδρών Α2 κατηγορίας,

==> πετοσφαίρισης γυναικών Α’ εθνικής,

==> υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών Α1 κατηγορίας,

==> χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών Α1 κατηγορίας”.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19, με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια και τις λοιπές προϋποθέσεις που καθορίζονται στις Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

* Της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του έτους 2021.

* Της λειτουργίας και χρήσης των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από τους θεραπευόμενους και τα ΑμεΑ, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον 

==> α) έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας,

==> β) προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Εδώ το ΦΕΚ

Related posts

Επένδυση στο μέλλον από τον ΟΦ Ιεράπετρας με Πάλι Ντάβιτ-Έφυγαν Μπαριτάκης και Χρυσοφάκης

Abola Team 3

Μ Σουτζής: «Σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε στον ΠΟΑ…»

Abola Team 2

Η 17χρονη Γκολκίπερ του ΑΟ Τραχώνων Τόνια Βαρβαροπούλου

Τάσος Ζαφειρίου