free page hit counter
15 C
Αθήνα
27 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ΄ΕΘΝΙΚΗ - 6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΓ' ΕΘΝΙΚΗ

Λ. Καραδήμος: «Σημαντικό να συνεχιστεί η Γ’ Εθνική, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για όλους μας…»

Είναι γεγονός, πως η Γ’ Εθνική έχει βιώσει πολλά σκαμπανεβάσματα λόγω του κορονοϊού τη φετινή σεζόν.

Οι ομάδες έχουν στερηθεί το δικαίωμα της προπόνησης δύο φορές και καμία δεν έχει καταφέρει να μπει σε ένα πρόγραμμα ή σε έναν ρυθμό προπονήσεων, ώστε να θεωρηθεί αρκετά έτοιμη, για να παίξει επίσημο αγώνα.

Παρόλα αυτά, μερικές ομάδες που διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα, συνεχίζουν την ενίσχυση στο ρόστερ τους, ενόψει της πολύ πιθανής (ακόμα τίποτα δεν είναι επίσημο) επανέναρξης.

Η μεγάλη μεταβλητή, ωστόσο σε όλα αυτά ονομάζεται ξανά κορονοϊός. Πολλές είναι οι ομάδες που δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος των τεστ και καταφεύγουν σε άλλες λύσεις (βλέπε παροχή των τεστ από τον Δήμο), είτε δεν προχωρούν καθόλου στη διαδικασία. Και φυσικά, ας μην ξεχνάμε και το γεγονός, πως μερικές ομάδες πολύ πρόσφατα γνωστοποίησαν κρούσματα στην ομάδα τους, πράγμα που δεν τις βοηθάει καθόλου, ενώ προσπαθούν να μπουν σε ένα καλό πρόγραμμα προετοιμασίας.

Τρανό παράδειγμα αυτού, είναι ο Γ.Σ. Μαρκό. Η ομάδα από το Μαρκόπουλο, ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες δύο άτομα στην ομάδα της θετικά στον ιό, εντός μόλις ενός 24ώρου.

Μπορεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα να ακολουθήθηκαν και να ακολουθούνται ακόμα πιστά, όμως η απώλεια ποδοσφαιριστών και ο κίνδυνος της υγείας τους λίγο μόλις καιρό μετά το ξεκίνημα της προετοιμασίας, μόνο σοβαρό πρόβλημα μπορεί να θεωρηθεί.

Ο προπονητής της Μαρκό, κ. Λουκάς Καραδήμου μίλησε αποκλειστικά στο abolasport, απαντώντας σχετικά με τα παραπάνω θέματα και σχολιάζοντας μεταξύ άλλων τις νέες μεταγραφές της ομάδας του, την ανάγκη για επανεκκίνηση και φυσικά το ζήτημα του κορονοϊού στη χώρα, το οποίο επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά, η συνέντευξη:

Βιώνετε μία δύσκολη περίοδο στην ομάδα αυτόν τον καιρό. Έχετε ήδη δύο κρούσματα κορονοϊού και ευτυχώς γλιτώσατε προς το παρόν το τρίτο. Πόσο δύσκολο είναι για την ομάδα σας να βιώνει ήδη απώλειες ποδοσφαιριστών, λίγο μόλις καιρό μετά το ξεκίνημα των προπονήσεων;

«Είχαμε ξεκινήσει μόλις μία εβδομάδα και με το που σταματήσαμε βγήκαν τα κρούσματα, είναι πολύ δύσκολο και για τα παιδιά όλο αυτό. Όπως καταλαβαίνετε, όταν είσαι μέσα σε μία ομάδα με κρούσματα είναι ακόμα πιο επικίνδυνο και πιο δύσκολο, αλλά προσπαθούμε να ακολουθούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται, απολυμάνσεις και τα σχετικά, όμως παραμένει η όλη κατάσταση πολύ δύσκολη.

Το κομμάτι της καραντίνας που μπαίνουν οι ποδοσφαιριστές με κορονοϊό τώρα, είναι ένα κομμάτι που δεν μπορείς να το διαχειριστείς ούτε να το προβλέψεις, γιατί η αποχή είναι μεγάλη και ο οργανισμός δεν είναι άνοιξε-κλείσε. Ξεκινήσαμε προπονήσεις, σταματήσαμε, ξανά ξεκινήσαμε, ξανά σταματήσαμε. Όλο αυτό είναι πολύ δύσκολο και για τους ποδοσφαιριστές και για εμάς τους προπονητές.

Γενικά, η χρονιά είναι ζόρικη για όλους, για όλο τον κόσμο, επομένως πρέπει να είμαστε πάρα πάρα πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούμε όλα όσα προβλέπονται, ώστε να είμαστε όλοι υγιείς. Μακάρι να μας πάνε όλα καλά και να βγουν τα παιδιά από όλο αυτό χωρίς θέματα και προβλήματα τραυματισμών, το κυριότερο αυτό είναι».

Κάνατε τρεις πολύ δυνατές προσθήκες στο ρόστερ, με τους Πρέντι, Τσίκλο και Χίσο. Ανυπομονείτε να συνεργαστείτε μαζί τους σε επίσημο αγώνα και τι περιμένετε να προσφέρουν στην ομάδα τρεις ποδοσφαιριστές με την εμπειρία και κυρίως την ποιότητα των συγκεκριμένων;

«Τα δύο παιδιά, ο Χίσο και ο Τσίκλος γνωρίζουν πολύ καλά την ομάδα, έχουν ξανά περάσει από εδώ και την ξέρουν. Ήταν επιλογές μας, καθώς ξέρουν ήδη το κλίμα και τη νοοτροπία, επομένως ξέραμε πως δεν θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής, γιατί είναι και μία περίοδος που οι ποδοσφαιριστές πρέπει να γνωρίζουν την ομάδα που βρίσκονται.

Νομίζω, είναι πολύ καλές επιλογές, είναι παιδιά που έχουν ποδοσφαιρική αξία και εύχομαι να μπορέσουν να είναι υγιείς, για να μας βοηθήσουν, διότι το έργο μας είναι δύσκολο.

Τους υπολογίζω απόλυτα και ανυπομονώ μετά από τόσο καιρό να τους έχω πάλι μαζί μου».

Έχουμε παρατηρήσει στις τελευταίες ανακοινώσεις του συλλόγου, πως η ανησυχία για το θέμα των κρουσμάτων και του κορονοϊού γενικότερα αυξάνεται. Εσείς προσωπικά που τάσσεστε σε αυτό το θέμα και τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει;

«Το θέμα δεν είναι πού τάσσομαι, αλλά ποιο είναι το σωστό να γίνει, για να προφυλάξουμε και να διασφαλίσουμε την υγεία μας, μαζί με το ποδόσφαιρο.

Είναι πολύ δύσκολο τόσο για εμάς, όσο και για τους ποδοσφαιριστές η τόσο μεγάλη αποχή. Εγώ εν μέρει θα ταχθώ με τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές που θέλουν να αρχίσει η κατηγορία, γιατί είναι το οικονομικό στη μέση, ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μόνο από αυτό! Η Γ’ Εθνική δεν εκπροσωπείται από κάποιον φορέα, όπως η Football League ας πούμε. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, οι περισσότεροι δεν είναι σε αναστολή.

Αυτά τα παιδιά, περνάνε πολύ δύσκολες στιγμές και αυτό δεν το έχουν δει οι υπεύθυνοι σωστά. Αν μπορούσαν με κάποιο τρόπο να καλυφθούν τα οικονομικά τους, όπως γίνεται σε όσους βγαίνουν σε αναστολή λόγω της κατάστασης, θα έλεγα οκ να μη συνεχιστεί. Αλλά αυτή τη στιγμή, εγώ σκέφτομαι και τον άλλο παράγοντα και για ψυχολογικούς, αλλά και για οικονομικούς λόγους, πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια αυτών των παιδιών.

Επομένως, ναι πιστεύω, ότι η Γ’ Εθνική έστω και με έναν γύρο πρέπει να ολοκληρωθεί, αν και θεωρώ πως υπάρχει χρόνος να παιχτούν και παραπάνω παιχνίδια. Με τον καιρό, θα εμβολιάζεται περισσότερος κόσμος, θα πέσουν πιθανότατα τα κρούσματα και τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Το θέμα είναι, ότι εγώ μπορεί να τάσσομαι υπέρ, αλλά η επανεκκίνηση δεν είναι δίκαια για όλους τους υπόλοιπους. Υπάρχει και το άλλο κομμάτι, όπου οι ομάδες υποστηρίζουν, πως δεν θέλουν να αρχίσουν, καθώς το κόστος είναι πολύ μεγάλο για να το καλύψουν ή που θεωρούν πως δεν είναι δίκαιο να παιχτούν τόσο λίγα ματς. Είναι γενικά πολλά τα θέματα…

Καλώς ή κακώς, κάποιοι θα ικανοποιηθούν και κάποιοι όχι. Το μόνο που σκέφτομαι είναι, ότι κάποιοι ζουν από αυτό και έχουν “πεινάσει” αυτούς τους μήνες. Θα δούμε…».

Related posts

Πριν στεγνώσει το μελάνι!

Abola Team

Όλα έτοιμα για την «πρώτη» του Διαγόρα

Abola Team 2

Ο.Φ. Ιεράπετρας: «Ολοι στο Βουζουνεράκειο»

Abola Team 2