free page hit counter
27.8 C
Αθήνα
27 Ιουλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FL: «Κλείδωσε την παραμονή της η Σαντορίνη, 1-2 τον Ασπρόπυργο!

Μία τεράστιας σημασίας νίκη η οποία τη βλέπει να μένει στη Football League πέτυχε η Σαντορίνη στον Ασπρόπυργο, καθώς με τα γκολ του Μπουντόπουλου και του Κανούλα επικράτησε της ομώνυμης ομάδας και έφτασε τους 20 βαθμούς. Πλέον, είναι πάρα πολύ δύσκολο η ομάδα του Νίκου Παντέλη να μην πετύχει την παραμονή, καθώς το σημερινό αποτέλεσμα στην ουσία έκλεισε το εισιτήριο στην κατηγορία για την επόμενη σεζόν.

Το ματς 

1ο ημίχρονο 

Πολύ γρήγορα πήγε να ανοίξει το σκορ η Σαντορίνη στο ματς, καθώς στο 4ο λεπτό ο Παντίδος είχε τεράστια ευκαιρία και δοκάρι, μετά την εξαιρετική σέντρα του Μπουντόπουλου.

Παρόλο που συνολικά είχε μπει καλύτερα στα πρώτα δέκα λεπτά η Σαντορίνη, ο Ασπρόπυργος έφτασε ακόμα πιο κοντά στο πρώτο γκολ της αναμέτρησης στο 9′, με τον Μαρούδα να φεύγει μόνος του και να εκμεταλλεύεται τη βιαστική και λάθος έξοδο του Δερμιτζάκη, αλλά ο Παντίδος με τάκλιν έσωσε τη μπάλα από το να πάει στα δίχτυα της Σαντορίνης.

Με το πρώτο εικοσάλεπτο να έχει περάσει, η Σαντορίνη ήταν αυτή που πίεζε και είχε το πάνω χέρι, δημιουργώντας συνεχόμενα φάσεις και ευκαιρίες, αλλά καμία δεν μπόρεσε να μετουσιωθεί σε γκολ. Δύο τρανά παραδείγματα του παιχνιδιού που έκανε η Κυκλαδίτικη ομάδα, ήταν τόσο ένα γύρισμα του Κουρέλα που δεν βρήκε πόδι να σουτάρει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά και ένα τελείωμα του Κανούλα στην κίνηση που έφυγε ψηλά.

Αυτός ο ξέφρενος ρυθμός της Σαντορίνης φυσικά έπεσε, αλλά δεν  σταμάτησε εντελώς, αφού οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι η καλύτερη ομάδα και στο 30′ ο Κουρέλας έκανε μία επέλαση και σούταρε στην κλειστή γωνία του Ντιμίτροβιτς, αλλά ο γκολκίπερ του Ασπρόπυργου δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ασπρόπυργος έγινα ξανά πολύ επικίνδυνος, αυτή τη φορά με τον Τραορέ, ο οποίος με τη τεχνική και την ταχύτητά του μπήκε στην περιοχή, αλλά το τελείωμά του απέκρουσε ο Δερμιτζάκης με τα πόδια.

Την απάντησή της σε αυτή τη φάση δεν άργησε να δώσει η Σαντορίνη, με τον Ντινιωτάκη να δοκιμάζει τον Ντιμίτροβιτς στην κλειστή του γωνία, όμως ο πορτιέρο των γηπεδούχων ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε μακριά.

Η πίεση της Σαντορίνης απέδωσε τελικά στο 43′, εκεί όπου μετά από φάση διαρκείας, ο Μπουντόπουλος ήταν αυτός που πετάχτηκε και έβαλε τη μπάλα στην εστία του Ντιμίτροβιτς, κάνοντας το 0-1.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και το πρώτο ημίχρονο τελείωσε, με τη Σαντορίνη να προηγείται στο Δημοτικό Στάδιο Ασπροπύργου.

2ο ημίχρονο

Αρκετή ένταση δημιουργήθηκε πριν τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου μεταξύ των δύο πάγκων, αλλά με τη βοήθεια των πιο ψύχραιμων τα πράγματα ηρέμησαν, ώστε να έχουμε συνέχεια του ματς.

Η πρώτη φάση του δευτέρου μέρους ήρθε στο 53′, αφού μετά από εκδήλωση αντεπίθεσης της Σαντορίνης, ο Ντινιωτάκης έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε μερικά μέτρα μακριά από το τέρμα του Ντιμίτροβιτς.

Με το παιχνίδι να έχει μπεί στο 65′ και μερικές αλλαγές να έχουν γίνει και από τους δύο προπονητές, ο Ασπρόπυργος ήταν αυτός που προσπαθούσε και πίεζε περισσότερο, ψάχνοντας απεγνωσμένα την ισοφάριση, αλλά χωρίς κάποια ουσιαστική ευκαιρία.

Στο 74′, ο Ντιμίτροβιτς γλίτωσε το 0-2 για την ομάδα του, καθώς έκοψε την πολύ επικίνδυνη σέντρα του Κουρέλα πριν αυτή σπρωχτεί στα δίχτυα από την προβολή του Κανούλα.

Το παιχνίδι «έκλεισε» επισήμως στο 77′, όταν το «βαρύ πυροβολικό» της Σαντορίνης, ο Σάκης Κανούλας έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντιμίτροβιτς, σε μία αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε στη μικρή περιοχή, μετά τη του Σκαθαρούδη στην «καρδιά» της άμυνας.

Ο Ασπρόπυργος δεν το έβαλε κάτω όμως και ο Τραορέ κατάφερε να κάνει το 1-2, μπαίνοντας «σφήνα» ανάμεσα στα δύο στόπερ και στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, στο 83′, δίνοντας παράλληλα ελπίδες στην ομάδα του.

Στο 91′, παραλίγο το παιχνίδι να γίνει «ροντέο», όταν ο Ασπρόπυργος για λίγο νόμιζε πως έχει κάνει το 2-2, αλλά η βοηθός ύψωσε το σημαιάκι και υπέδειξε οφσάιντ, ακυρώνοντας έτσι το γκολ που μόλις είχαν πετύχει οι γηπεδούχοι.

Τίποτα άλλο ωστόσο δε συνέβη, πέρα από εντάσεις, μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και η Σαντορίνη πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη, «ρίχνοντας» στην ουσία τον Ασπρόπυργο κατηγορία.

Οι συνθέσεις:

Ασπρόπυργος (Η. Φυντάνης): Ντιμίτροβιτς, Παπαθανασίου, Αργυρόπουλος, Θεοδώρου, Νάα, Ζαχαράκης, Μουκίδης (Βασιλείου 52′) Ζαχάρος, Τραορέ, Μαρουδάς (Κυριαζής 52′), Λαμπόγλου (Κατίδης 60′)

Σαντορίνη (Ν. Παντέλης): Δερμιτζάκης, Μπιρμπιλή, Κουρέλας, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Ντινιωτάκης (Σκαθαρούδης 60′), Μαλάι (Λάμπρου 71′), Ιβανίδης, Πολύζος (Μηνάς 55′), Μπουντόπουλος (Σιμιτσής 55′), Κανούλας

santorinisport.gr

Related posts

ΕΠΣΑΝΑ: Εμβόλιμη αγωνιστική στον πρώτο όμιλο της Α’ κατηγορίας

Abola Team

Ισοπαλία ανόδου Λαμία και Απόλλων στην Football Laegue

Abola Team 3

ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 1-1

Abola Team 2