free page hit counter
16.7 C
Αθήνα
24 Οκτωβρίου, 2024
Abola.gr
Α' ΕΠΣΠ - 2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ξανά Κυπελλούχο το Κερατσίνι!

Τη κατάκτηση του έκτου Κυπέλλου ΕΠΣ Πειραιά στην ιστορία του και δεύτερου συνεχόμενου πανηγύρισε το Κερατσίνι θριαμβεύοντας 1-0 του Αετού Κορυδαλλού, χάρη σε ε’ύστοχο πέναλτι του Άγγελου Ψυχογιού στο 23′.

 

Την κατάκτηση του έκτου Κυπέλλου Πειραιά στην ιστορία του πανηγύρισε το Κερατσίνι! Οι «ροσονέρι» με εύστοχο πέναλτι του Άγγλου Ψυχογιού στο 23′ επιβλήθηκαν 1-0 του Αετού Κορυδαλλού στο «Γ. Καραϊσκάκης» έπειτα από έναν συναρπαστικό τελικό γράφοντας ιστορία, αφού έγινε η ομάδα, η οποία είναι η πρώτη με διαφορά σε κατακτήσεις Κυπέλλων έχοντας  να επιδείξει έξι, φτάνοντας στην κατάκτησή του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και μάλιστα με τον ίδιο σκόρερ με τον αντίστοχο περυσινό τελικό τον Άγγελο Ψυχογιό.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο τρόπαιο, που κατέκτησε η ομάδα του Βασίλη Σπάθα έχει ιδιάζουσα αξία, αφού ήταν το παρθενικό, από όλες τις διοργανώσεις που έχουν γίνει, το οποίο είχε την επωνυμία του αείμνηστου Μιλτιάδη Μαρινάκη, ο οποίος μάλιστα στο παρελθόν είχε διατελέσει και Πρόεδρος του Κερατσινίου

Το … τέλειο dejavu  επαναλήφθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» το απόγευμα του Σαββάτου με μεγάλους πρωταγωνιστές το  Κερατσίνι και με τον Άγγελο Ψυχογιό! Όπως και πέρυσι με αντιπάλους τους δύο φετινούς φινάλιστ, έτσι και φέτος ο 21χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός έμελλε να κρίνει με δικό του τέρμα τον σπουδαίο τελικό και να χαρίσει στην ομάδα του το βαρύτιμο τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Οι «ροσονέρι» μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και στο 12’ έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Ψυχογιό, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και βρέθηκε σε επίκαιρη θέση, όμως το πλασέ, που επιχείρησε, βρήκε σε ετοιμότητα τον Δρίβα, που απομάκρυνε σε κόρνερ.

Το Κερατσίνι έφτασε στο γκολ, που του χάρισε το βαρύτιμο τρόπαιο για δεύτερη διαδοχική σεζόν στο 23’ Συγκεκριμένα ο Ψυχογιός ανατράπηκε στα όρια της μεγάλης περιοχής του Αετού Κορυδαλλού από τον  Αναγνωστάκη, με τον διαιτητή Κουβέλη να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι.

 Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο ίδιος ο Ψυχογιός πετυχαίνοντας το 1-0 μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας του!

 Με δέκα και οι δύο από το 61’

Στο δεύτερο μέρος ο Αετός Κορυδαλλού προσπάθησε να φανεί πιο  πιεστικός μεταφέροντας το παιχνίδι προς την εστία του Μπότου. Στο 61’ λίγο έλειψε να τιναχτεί στο ματς στον αέρα, όταν μετά από μία διεκδίκηση της μπάλας στον χώρο της μεσαίας γραμμής οι παίκτες των δύο φιναλίστ ενεπλάκησαν, αλλά με την ψύχραιμη επέμβαση των ψυχραιμοτέρων τα πνεύματα ηρέμησαν. Με τον ρέφερι Κουβέλη να υποδεικνύει την κόκκινη κάρτα σε Μπατή (Κερατσινίου) και Μούτρα (Αετού Κορυδαλλού).

Το τυπικά γηπεδούχο Κερατσίνι έχασε την σπουδαιότερη ευκαιρία του να «καθαρίσει» το ματς στο 66’ όταν έπειτα από σέντρα του δαιμόνιου Ψυχογιου από τα δεξιά ο προωθημένος Φούντα έπιασε την κεφαλιά, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Δρίβα.

Ο Αετός στην συνέχεια πίεσε και αφού στο 68’ το σουτ του Ξενιτόπουλου λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπότο, που μπλόκαρε την μπάλα, «άγγιξε» την ισοφάριση στο 93’. Συγκεκριμένα, ο Ξενιτόπουλος με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα, υποχρέωσε τον Μπότο σε εκπληκτική επέμβαση σε κόρνερ.

Η λήξη του αγώνα από τον διαιτητή Κουβέλη βρήκε τους παίκτες, το τενχικό επιτελείο και τους ιθύνοντες του Κερατσινίου να πανηγυρίζουν ένα κουβάρι την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου!

Παράπονα από την διαιτησία του Κουβέλη στο δεύτερο ημίχρονο εκφράζουν οι παράγοντες τοιυ Κερατσινίου

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Μπότος, Σφυρογιαννάκης, Σκορδίλης (69‘ Βαττής), Μπατής, Αγγελάκης, Φούντας (91’ Διάκος), Ψυχογιός, Γκιάτης, Νταουτάι (82’ Μάλλης), Τουρνάς, Κουρκούτης.

ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Δρίβας, Αναγνωστάκης, Μάναλης (55’ Τριανταφυλλίδης), Μιχελής, Μπερίσδα, Σιδηρόπουλος , Τσολάκου, (82’ Κουτσομύτης), Ξενιτόπουλος, Κράσι, Μούτσας, Δρυμούσης.

 

 

 

 

Related posts

Ήταν Προοδευτική!

Abola Team

“Χάραξε” στο τέλος!

Abola Team

Βασίλης Σπάθας, ο «Γκαστόνε» των τροπαίων!

Kώστας Παλαιολόγος