free page hit counter
16.2 C
Αθήνα
27 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

Δημητρίου: Δεν είναι σωστό να πάμε κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

 

Κατάμεστη ήταν γι’ακόμη μία φορά η αίθουσα του ξενοδοχείου Τιτάνια από τα αθηναϊκά σωματεία η οποία και φιλοξενούσε τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΑ.

 

Με φόντο και τις ερχόμενες εκλογές στην ΕΠΟ τον Οκτώβριο, αναμφίβολα ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες ΓΣ των τελευταίων ετών, η οποία και έβγαλε σημαντικά θέματα! Στη Γενική Συνέλευση το παρών έδωσαν 111 σωματεία τα οποία και όλα ενέκριναν ομόφωνα τον προϋπολογισμό της ΕΠΣ Αθηνών.

Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Παναγιώτης Δημητρίου αναφέρθηκε στο τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει το ποδόσφαιρό μας και γι’αυτό υπογράμμισε ότι θεωρεί δίκαια τα αιτήματα των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ να αλλάξει η σημερινή κατάσταση όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Θέλουμε αλλαγή στο ποδόσφαιρό μας. Είναι πρωτοφανές να γίνεται ένας τελικός κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών (ΑΕΚ – Ολυμπιακός) να μην αρχίζουν ντέρμπι (Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός), ή να διακόπτονται, όπως το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, ή να μην κατεβαίνουν καν ομάδες να αγωνιστούν, όπως έκανε ο ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό ημιτελικό στο Καραϊσκάκη. Τα πρωταθλήματα πρέπει να διοργανώνονται επί ίσοις όροις. Αυτό θέλει η ΕΠΣΑ. Να υπάρξει επιτέλους σωστή διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και θεωρούμε δίκαια τα αιτήματα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Όπως και η ΕΠΣ Πειραιά υποστηρίζει τον Ολυμπιακό έτσι κι εμείς δεν γίνεται να πάμε κόντρα στα δύο μεγάλα σωματεία της Ένωσής μας».

Επίσης ο Δημητρίου επιβεβαίωσε ότι θα συμπαραταχθεί με την αντιπολίτευση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει ακόμα και ως πρόεδρος: «Θα είμαι υποψήφιος με την αντιπολίτευση στις εκλογές του Οκτωβρίου για την ΕΠΟ. Πάντα υπάρχει και η πιθανότητα να κατέβω ακόμα και για πρόεδρος, αν και δεν είναι αυτοσκοπός για μένα».

Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΣΑ υπογράμμισε πως η Ένωση είναι πολύ κοντά στο να λάβει χορηγία από τον ΟΠΑΠ, ένα χρηματικό ποσό που θα κυμαίνεται μεταξύ 30.000 – 50.000 ευρώ, ενώ μάλιστα αποκάλυψε ότι θα κάνει πρόταση και στον Παναθηναϊκό για ενίσχυση.

Όσον αφορά για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων αυτή θα χορηγηθεί από την ΕΠΣΑ ως εξής: 400 ευρώ για κάθε σύλλογο της Α’ κατηγορίας, 300 ευρώ για κάθε σωματείο της Β’, και τέλος 200 για κάθε ομάδα της Γ’ Κατηγορίας.

Επίσης ο Παναγιώτης Δημητρίου τόνισε ότι είναι υπερήφανος που είναι πρόεδρος της ΕΠΣΑ και εισπράττει τα καλύτερα σχόλια σε όλη την Ελλάδα. Όσο για τα επεισόδια στα αθηναϊκά γήπεδα είδε βελτίωση, καθώς φέτος τιμωρήθηκαν μόλις 12 έδρες, ενώ πέρυσι 25.  

Όσον αφορά τις ημερομηνίες για την έναρξη και τη λήξη πρωταθλημάτων και κυπέλλου της νέας σεζόν, αυτές έχουν ως εξής: Α’ ΕΠΣΑ: Από 18/9 έως 30/4 (μόνες διακοπές 25/12, 1/1, 16/4), Β’ ΕΠΣΑ: Από 25/9 έως 14/5 (μόνες διακοπές 25/12, 1/1, 27/2, 16/4), Γ’ ΕΠΣΑ: Από 2/10 έως 14/5 (μόνες διακοπές 28/10, 25/12, 1/1, 27/2, 25/3, 16/4). Έναρξη Κυπέλλου (μόνο ομάδες Β’ και Γ’ ΕΠΣΑ στις δύο πρώτες φάσεις): 10-11/9.

*Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ έδωσε και συγχαρητήρια σε Άγιο Ιερόθεο και σε όλες τις ομάδες που ανέβηκαν κατηγορία, ενώ έδωσε συγχαρητήρια και στον επικεφαλής της διαιτησίας Μητροφάνη για τη δουλειά του.

*Το Κύπελλο Ήθους κατέληξε φέτος στον ΑΟΝΑ, αλλά επειδή αποβλήθηκε παράγοντας δεν θα πάρει το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ, αλλά 500 ευρώ.

*Μία σημαντική αλλαγή που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι δεν θα γίνονται μεταγραφές τη νέα σεζόν τον Φεβρουάριο, ενώ ανέφερε ότι οι εγγραφές θα έχουν διάρκεια 10 μήνες και όχι 12.

*Τέλος από τις ομάδες τον λόγο πήρε ο νέος πρόεδρος της Αθηναΐδας, Αλέξανδρος Κινδιλίδης, ο παράγοντας του Καματερού Γρηγόρης Ραζάτος, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΑΕ Χαλανδρίου Βαγγέλης Γουβαλάρης, όπως και ο εκπρόσωπος του Γαλαξία Περιστερίου, οι οποίοι και όλοι εξήραν την προσπάθεια της ΕΠΣΑ για τα πρωταθλήματα τα οποία διοργανώνει.

Κεντρική φώτο: abola.gr (Από αριστερά: Κυριακόπουλος, Στεφανίδης, Δημητρίου, Νικόπουλος, Παπαδόπουλος)

 

ΠΗΓΗ ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ

Related posts

Τσίμπησε βαθμό ο ΑΟ Βύρων (0-0)

Abola Team

Πρόκριση στα πέναλτι για τους Αμπελόκηπους

Abola Team 3

Δημητρίου: “Δύο διαιτησίες δωρεάν για τις ομάδες”

abola10