free page hit counter
14.7 C
Αθήνα
19 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΔΙΕΘΝH

Ουγγαρία – Πορτογαλία 3-3

Στο καλύτερο ματς του Euro η Πορτογαλία ισοφάρισε 3 φορές την Ουγγαρία (3-3) η οποία πήρε την 1η θέση του ομίλου. Τρίτη η ομάδα του Κριστιάνο (2 γκολ) που παίζει με την Κροατία στους «16».

Η Ουγγαρία είχε τύχη, αφού σκόραρε δύο φορές με σουτ στα οποία η μπάλα κόντραρε, όμως η Πορτογαλία είχε τον Ρονάλντο. Ο CR7 στην 17η εμφάνισή του σε τελικά Euro πέτυχε δύο γκολ και χάρισε στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος την 3η θέση που την ρίχνει πάνω στην Κροατία στους «16». Από την άλλη, οι Μαγυάροι, που είχαν δοκάρι στο 3-3, περιμένουν να πάρουν αντίπαλο από την ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση από το Group της Ιταλίας. Ο Κριστιάνο έφτασε τα 8 γκολ και βρίσκεται πίσω μόνο από τον Μισέλ Πλατινί (9) στη λίστα με τους πρώτους σκόρερ του θεσμού.

Με πρωτοβουλία μπήκε στο ματς η Πορτογαλία και είχε μικροφάσεις  με Ζοάο Μάριο (6′), Πέπε (8′) και Νάνι (11′) όμως εκείνη που σκόραρε ήταν η Ουγγαρία. Η ομάδα του Μπερντ Στοκ έκανε το 1-0 στο 19′ με εξαιρετικό αριστερό σουτ του Ζολτ Γκέρα εκτός περιοχής στη γωνία για το 1-0 το οποίο ο Κίραλι κράτησε στο 29′ αποκρούοντας το φάουλ του Ρονάλντο. Η Πορτογαλία διατήρησε την υπεροχή, συνέχισε να παίζει πιο επιθετικά και στο 42′ δικαιώθηκε όταν ο Κριστιάνο πέρασε ωραία κάθετη στον Νάνι ο οποίος με τελείωμα με το αριστερό νίκησε τον Κίραλι και έκανε το 1-1 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Το δεύτερο μέρος ήταν ίσως από τα συναρπαστικότερα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Σάντος έβγαλε τον Μουτίνιο και έβαλε τον Ρενάτο Σάντσες όμως στο 47′ είδε την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ όταν το φάουλ του Τζούτζακ βρήκε στον Αντρέ Γκόμες στο τείχος και ξεγέλασε τον Ρουί Πατρίσιο για το 2-1. Η Ουγγαρία δύο λεπτά αργότερα είχε φάση με το σουτ του Λόβρενκσιτς στην κόντρα στα πλαϊνά δίχτυα και στο 50′ ο Κριστιάνο μετά την πάσα του Ζοάο Μάριο έκανε τακουνάκι-όνειρο για το 2-2 και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σκοράρει σε 4 Euro. Στο 55′ η Ουγγαρία όμως ξαναχτύπησε με τον Τζούτζακ να κάνει νέο σουτ το οποίο αυτή τη φορά κόντραρε στον Νάνι και η μπάλα πήγε στη γωνία για το 3-2.

Ζοάο Μάριο (57′) και Ρονάλντο (58′) δεν τα κατάφεραν με σουτ στη συνέχεια και στο 61′ ο Σάντος πέρασε στο ματς τον Κουαρέσμα για να ‘δικαιωθεί’ ένα λεπτό μετά. Στο 62′ έκανε τη σέντρα για τον Ρονάλντο που με δυναμική κεφαλιά ισοφάρισε για τρίτη φορά για την Πορτογαλία (3-3). Δύο λεπτά μετά, η Ουγγαρία είχε έτοιμο ένα ακόμα ‘έμφραγμα’ όμως ο Ελεκ με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε και οι ομάδες έδειξαν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία. Η Πορτογαλία είχε την πρωτοβουλία και καλό σκαστό σουτ με τον Κριστιάνο στο 76′, όμως το 3-3 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Ουγγαρία (Μπερντ Στοκ): Κίραλι, Κόρχουτ, Γιουχάζ, Γκούσμικς, Λανγκ, Πιντέρ, Γκέρα (46′ Μπέσε), Ελεκ, Λόβρενκσιτς (83′ Στίμπερ), Τζούτζακ, Σαλάι (71′ Σαλάι).

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Καρβάλιο, Πέπε, Βιεϊρίνια, Ελισέου, Μουτίνιο (46′ Ρενάτο Σάντσες), Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντρέ Γκόμες (61′ Κουαρέσμα), Ζοάο Μάριο, Νάνι (81′ Ντανίλο), Ρονάλντο.

Πηγή: gazzetta.gr
[iframe width=”720″ height=”405″ src=”//rutube.ru/play/embed/8742369″ frameborder=”0″ webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen ]

Related posts

Αυστρία – Ουγγαρία 0-2

Ρένος Γιαμπουράς

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία

abola10

Οι επιπτώσεις του brexit στο αγγλικό ποδόσφαιρο

Abola Team 3