free page hit counter
12.8 C
Αθήνα
19 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΔΙΕΘΝH

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016: Οκτώ τα μετάλλια της Ελλάδας !

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της ελληνικής αποστολής, κατά την πρώτη ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Ρίο της Βραζιλίας. 

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία F32 ανδρών, με βολή στα 10,39μ. Αξιοσημείωτο ότι ο Έλληνας αθλητής έσπασε τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ! 
Την τρίτη θέση πήρε ο Δημήτρης Ζησίδης, με βολή στα 9,24μ., δίνοντας ακόμα ένα μετάλλιο στα ελληνικά χρώματα. 
Το δεύτερο χρυσό για τη χώρα μας κατέκτησε στον ακοντισμό ο Μανώλης Στεφανουδάκης, ενώ ο Δημήτρης Μπακοχρήστος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 54 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο.
Με βολή στα 29,45 μ., που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων, ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατέλαβε την πρώτη θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία.
Το μετάλλιο του Μανώλη Στεφανουδάκη είναι το τρίτο για την ελληνική παραολυμπιακή αποστολή, μετά τα δύο μετάλλια στη σφαιροβολία.

 

 

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στον τελικό των 54 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο, ο Έλληνας πρωταθλητής, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό με το χέρι του, κατάφερε να σηκώσει 162 κιλά και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας.
Ο Μπακοχρήστος στην πρώτη προσπάθεια σήκωσε 162 κιλά, ενώ ήταν άκυρος τόσο στην δεύτερη όσο και στην τρίτη προσπάθεια με την μπάρα να έχει πάνω της 170 κιλά.
Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ με 181 κιλά από το 2015 στο Καζακστάν, όμως το πρόβλημα στο χέρι του στέρησε μια μεγάλη επίδοση αλλά και το χρυσό μετάλλιο.
Να σημειωθεί ότι 162 κιλά σήκωσε και ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Κάρα, ο οποίος όμως είχε μεγαλύτερο σωματικό βάρος σχεδόν κατά ένα κιλό (52.57κ ο Μπακοχρήστος, 53.79κ. ο αντίπαλός του).
Στο πλαίσιο της 3ης ημέρας των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα κατέκτησε ακόμη ένα μετάλλιο (το πέμπτο) και συγκεκριμένα το αργυρό, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Σενικίδη στη σφαίρα κατηγορίας F20. Στον ίδιο τελικό ο Στράτος Νικολαίδης ήταν 4ος, χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο στην 6η βολή από τον Αυστραλό Χόντγκεντς.
Το έκτο μετάλλιο της χώρα μας κατέκτησε η Δήμητρα Κοροκίδα στην σφαίρα στην κατηγορία F53 και το έβδομο η ομάδα μπότσια στα μικτά ζευγάρια BC3.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε κορυφαία επίδοση 4 μέτρα και 28 εκατοστά(καλύτερη φετινή της επίδοση) στον τελικό και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.
Μετά το χάλκινο μετάλλιο της Κοροκίδα, ήρθε ένα ακόμη βάθρο, αυτή την φορά στο μπότσια και συγκεκριμένα στα μικτά ζευγάρια BC3.
Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανάνος και Άννα Ντέντα νίκησαν 8-1 την ομάδα της Σινγκαπούρης κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.  
Ο Πάνος Τριανταφύλλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην σπάθη κατηγορίας Β` μετά την ήττα 15-7 από τον Ουκρανό Ντάντσκο στον τελικό του αγωνίσματος, ανεβάζοντας τον αριθμό των ελληνικών μεταλλίων στα οκτώ. 

 

Πηγή: efsyn.gr

Related posts

Πωλήθηκαν οι Ρόκετς με ποσό που «σπάει» όλα τα ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ!

Abola Newsroom

Πρώτος πέρασε ο Πετρούνιας στον τελικό των κρίκων

Abola Team 2

Euro 2016: Βαρύ πρόστιμο σε Κροατία από UEFA (video)

Abola Newsroom