free page hit counter
17.6 C
Αθήνα
27 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ

Η ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο τιμήθηκε στην κοπή πίτας (εκδήλωση μεγαλείο) των παλαιμάχων του Πανιωνίου

Συγκίνηση, δέος για το μεγαλείο και την ιστορία του συλλόγου και θαυμασμός για τα τεράστια του επιτεύγματα εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, ήταν τα συναισθήματα που επικράτησαν στην κοπή πίτας των παλαιμάχων του Πανιωνίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (21/2) στον δημοτικό χώρο Πολιτισμού της Νέας Σμύρνης “Γαλαξίας”.

 

Μεγάλη συγκίνηση επικράτησε την στιγμή που ο βετεράνος δημοσιογράφος και επί σειρά ετών ρεπόρτερ του Πανιωνίου Λάζαρος Πατσουράκος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν του δόθηκε η τιμητική πλακέτα από τα χέρια του επίσης βετεράνου και γνωστού δημοσιογράφου Κώστα Θωμόπουλου. Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών.

Στη συνέχεια ο γενικό γραμματέας των παλαιμάχων του Πανιωνίου Δημήτρης Χριστοδούλου που παρουσίασε όλα τα τιμώμενα πρόσωπο αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του Πανιωνίου από τη Σμύρνη μέχρι και σήμερα και η οποία μάλιστα προβλήθηκε σε ειδικό βίντεο το οποίο είχε ετοιμαστεί για την εκδήλωση. Ο κ. Χριστοδούλου υπενθύμισε σε όλους τους ιστορικούς δεσμούς του συλλόγου με τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης που είχε γίνει επίτιμος πρόεδρος του Πανιωνίου.

Αρχικά τιμήθηκαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος Χρήστος Δάρας και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρης Μισαηλίδης. Ο κ. Δάρας στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι πρόεδροι είναι όλοι όσοι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και ανέφερε χαρακτηριστικά τα ονόματα των Κυριάκου Σκούρα και Παρασκευόπουλου και ευχήθηκε η σημερινή ομάδα να έχει ακόμα καλύτερη πορεία, να ξεπεράσει σε επιτυχίες και σε δόξα ακόμα και εκείνη την ομάδα που απέκλεισε την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στη συνέχεια δόθηκε ένα βιβλίο με την ιστορία του Πανιωνίου στον Θανάση Παγώνη που εκπροσώπησε τον Θανάση Μαρτίνο ο οποίος είναι πάντα κοντά στην προσπάθεια του συλλόγου.  Ακολούθως βραβεύτηκε η ομάδα της σεζόν 1970-1971 που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας μαζί με τους ποδοσφαιριστές εκείνης της εποχής.

Έπαθλα παρέλαβαν οι: Ζαφείρης Κάκαρης, Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Χαλκίδης, Αντώνης Μανίκας που είναι και πρόεδρος των παλαιμάχων του Πανιωνίου, ο Γιώργος Παθιακάκης για λογαριασμό του αείμνηστου Γιάννη Παθιακάκη, Μπάμπης, Ιντζόγλου, Γιάννης Κυριαζής, Απόστολος Φίλης, Γιώργος Δέδες, Στάθης Χάϊτας, Χρήστος Εμβολιάδης, Μπάμπης Σαϊπάς, Νόνι Λίμα.

Βραβεύτηκαν επίσης: Ο πρόεδρος των παλαιμάχων του Ολυμπιακού Αντώνης Γλύκας που ανέφερε ότι η εκδήλωση θα προβληθεί στην εκπομπή του από το κανάλι ΑΡΤ την ερχόμενη Παρασκευή (24/2), ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Γιώργος Γονιός, οι αντιδήμαρχοι Νέας Σμύρνης Κλαίρη Δεληγιάννη και Βαγγέλης Χατζατουριάν οι δημοσιογράφοι Φώτης Κατσούφης, Παναγιώτης Σίμος, Αλέξης Σπυρόπουλος, Μάκης Διόγος, Γιώργος Μπιτσικώκος, Γιώργος Καρμοίρης, Δημήτρης Σκούρτας, ο φωτορεπόρτερ του Πανιωνίου Δημήτρης Βλάχος ενώ εκεί ήταν και ρεπόρτερ Ρένος Γιαμπουράς υπεύθυνος του αθλητικού site “Abola.gr”, οι φίλοι του Πανιωνίου και οι άνθρωποι που ακολουθούν την ομάδα Γιώργος Σπυρόπουλος, Νίκος Παπαδόπουλος, Χρυσόστομος Δελλής και Ηλίας Μάϊνας, ο Γιώργος Νάκος, ο Παναγιώτης Τσιάπης για την στήριξή του στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Πανιωνίου, στον Νίκο Καπίρη.

Επίσης τιμήθηκαν με πλακέτες, κύπελλα και μετάλλια: Ο επί σειρά ετών γενικός γραμματέας της ΕΠΟ Γιώργος Θωμαϊδης, ο Κ. Σαραλιώτης, ο βετεράνος ρέφερι Μελέτης Βουτσαράς, οι Πάνθηρες και για το γεγονός ότι κάθε χρόνο δίνουν βροντερό και δυναμικό παρόν σε αιμοδοσίες, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Θόδωρος Καπίρης, Σπύρος Σπαθάρος, Κώστας Σαλασίδης, Θανάσης Καραχάλιος, Πρωτίδης, Τάκης Σακελλαρίδης, Δ. Γκρέκας, Στέλιος Θεολογίτης, Μπάμπης Αμανατίδης, Παναγιώτης Πάλλας, Νίκος Γλυνός, Θοδ. Παπαδόπουλος, ο Τάκης Κεμενίδης και ο Χρήστος Κουτρόπουλος, ενώ ο σημερινός πρόεδρος των παλαιμάχων του Πειραιά Κανέλλος Τσίρμπας βράβευσε των πρώην πρόεδρο των παλαιμάχων του Πειραιά Νίκο Σιδηρόπουλο. Τις βραβεύσεις μεταξύ άλλων έκαναν και ο αντιπρόεδρος των παλαιμάχων του Πανιωνίου Γιώργος Πλεξίδας, o προπονητής της ομάδας των παλαίμαχων του Πανιωνίου Γιάννης Βλάχος ο ταμίας Παναγιώτης Κορδαλής, οι βετεράνοι άσοι του συλλόγου Δημήτρης Ναλιτζής, Θανάσης Μπέλλος, Στέλιος Χασιώτης, Γιάννης Παπαχριστόπουλος, Τάκης Χριστόπουλος, Κλεάνθης Νικολαϊδης, Μπάμπης Χάϊτας, Πέτρος Καπώνης, Γιάννακας, Στέλιος Αποσπόρης, Τασος Τσουκλίδης, και τα μέλη της διοίκησης Άκης Τσάμης, Ζευγαρόπουλος, Κώστας Κανταρόγλου.

Παρέστησαν από τους παλαίμαχους της ΑΕΚ οι Μιχάλης Σιμιγδαλάς και Γιώργος Καραφέσκος, ο παλαίμαχος Γιάννης Στέφας, από τους παλαίμαχους της Ρόδου ο Ηλ. Βασιλαρακης, ο Φώντας Μπουσούς από τους παλαίμαχους της Νέας Φιλαδέλφειας και εκπρόσωποι των παλαιμάχων του Ατρομήτου και της Ηλιούπολης. 

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από την εκδήλωση Παλαιμάχων του Πανιωνίου:

Μέρος Α΄(200) , Μέρος Β΄(116) .

 

Ρεπορτάζ: ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΦΗΣ

Related posts

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 9ο τουρνουά «ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΟΚΑΣ» (pics)

Ρένος Γιαμπουράς

Ο Μαρίνος Παπαντωνόπουλος με τον Στρατηγό του ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμη Δομάζο

Abola Team 3

Ανοίγει τις πύλες της και σε άλλα μέλη η ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ F.C. ATHENS

Abola Team 3