free page hit counter
27.3 C
Αθήνα
8 Σεπτεμβρίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Την πήρε την τριάρα από τον Ολυμπιακό η τουρκική Οσμανλίσπορ

Ο Μπέντο έβαλε τον Ανσαριφάρντ στην βασική ομάδα και αυτός τον δικαίωσε! Με τον Ιρανό να πυροβολεί δύο φορές και αποκάλυψη τον Ανδρούτσο, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε με θρίαμβο (0-3) επί της Οσμανλίσπορ. 

Στην πρώτη του βασική συμμετοχή σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, ο Ανσαριφάρντ σκόραρε δις και έστειλε τον Ολυμπιακό στους «16» του Europa League και την Οσμανλίσπορ σπίτι της (0-3). Αποκάλυψη ο Ανδρούτσος που … γονάτισε με τρομερή προσποίηση τον Προχάτσκα και στη συνέχεια σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ελιουνούσι, εξαιρετικός ο Λεάλι που κράτησε το μηδέν όποτε χρειάστηκε! 

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το πρώτο μεταξύ τους ματς παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πάουλο Μπέντο . Ο Ντα Κόστα αντικατέστησε στο κέντρο της άμυνας τον τιμωρημένο Βιάνα , ο Ελιουνούσι τον Ανδρούτσο και ο Ανσαριφάρντ ήταν στην κορυφή της επίθεσης , με τον Καρντόσο να μένει στον πάγκο. 

Δύο διαφοροποιήσεις από τον Μουσταφά Ακτσάι στην ενδεκάδα σε αντίθεση με το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης ». Ο Μάιερ αντικατέστησε τον Κάρλος, με τον Εντιαγέ να παίζει σαν «οκτάρι» και τον Μάιερ να είναι ο επιτελικός μέσος, ενώ ο Γουεμπό ξεκίνησε βασικός (στην κορυφή της επίθεσης), με τον Ντελάρζ να μένει στον πάγκο και τον Μπιφουμά να … μετακινείται στο ένα άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. 

Ήταν το τρίτο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Φορτούνη να μπαίνει από τα αριστερά στην περιοχή , να κάνει το γύρισμα στον αφύλαχτο Ντα Κόστα, αλλά το σουτ του Μαροκινού στόπερ στην κίνηση -που είχε προωθηθεί- πέρασε ψηλά άουτ . Εννιά λεπτά μετά ήρθε η απάντηση από τους γηπεδούχους , με τον Μπιφουμά να κάνει την παράλληλη σέντρα αλλά τον Γουεμπό να μην μπορεί να βρει στόχο . 

Όσο περνούσε η ώρα, η Οσμανλί έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με τον Ολυμπιακό να κλείνεται στο δικό του μισό , να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να βρίσκεται σε διαρκή θέση άμυνας . Οι Τούρκοι είχαν τον έλεγχο, προσπαθούσαν να «τρυπήσουν» την άμυνα των φιλοξενουμένων που δεν έδειχνε να … πατάει καλά αλλά κατάφερναν να φτιάξουν μόλις μία φάση μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους . 

Συγκεκριμένα, ΣΤΟ 40 ‘ο Ρεγκατέν έκανε το γύρισμα, ο Εντιεγέ σούταρε αλλά ο Μποτία έβαλε την προβολή και έκοψε , με τη μπάλα να φτάνει στον Γουεμπό αλλά να μην κάνει καλό τελείωμα . Δύο λεπτά μετά δε, οι Πειραιώτες είχαν και αυτοί τη δικιά τους ευκαιρία αλλά ο Τσουρούκσου έδιωξε πάνω στη γραμμή το γύρισμα του Φιγκέιρας . 

Ο Ολυμπιακός έψαχνε ένα γκολ που θα του έδινε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης και το πέτυχε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου . Δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα του διαιτητή, ο Ελιουνούσι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή , με τη μπάλα να κοντράρει στον Τσουρούκσου και να περνάει κόρνερ . Από την εκτέλεση αυτού, οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τις βάσεις πρόκρισης! Ο Σεμπά το εκτέλεσε από τα αριστερά, ο Μποτία έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, με τον Ανσαριφάρντ να πετάγεται και να … εκτελεί τον Καρτσεμάρσκας, για το παρθενικό του τέρμα στην Ευρώπη (0-1). 

Το γκολ έδωσε … φτερά στα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού, που είχε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο . Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο έπαιζαν ωραίο ποδόσφαιρο, έκλεβαν διαρκώς μπάλες και έβγαιναν επικίνδυνα στην κόντρα-επίθεση. 

Related posts

Παρολίγο τραγωδία στο σχολικό πρωτάθλημα Ηρακλείου

Abola Team 3

Ιδιαίτερη μνεία από την ποδοσφαιρική Ελλάδα για το κοινωνικό έργο του Μαρίνου Παπαντωνόπουλου με την ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ F.C. ATHENS

Abola Team 3

Τίτλοι τέλους στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Μέσα στο Μάιο η απόφαση στην Γ’ Εθνική…

Abola Team