free page hit counter
16.8 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στα 12 εκατ. ευρώ !!! Tο μπάτζετ του Παναθηναϊκού την επόμενη σεζόν

Απομένει να αποδειχθεί στην πραγματικότητα το ύψος του μπάτζετ στον Παναθηναϊκό για τη νέα σεζόν.

Άς πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά και από την αρχή.

Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά τις τελευταίες ημέρες για το πόσο θα ‘πέσει’ και πού θα πάει εν τέλει το μπάτζετ της επόμενης σεζόν στον Παναθηναϊκό κι από ένα σημείο και μετά ίσως έχει αρχίσει να μπερδεύεται κι ο κόσμος της ομάδας. Η οριοθέτηση του τελικού μπάτζετ με το οποίο θα ‘παίξει’ μπάλα τη νέα χρονιά το ‘τριφύλλι’ είναι κάτι που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες.

Πρώτον και κυριότερον από το πώς θα ‘τρέξει’ το θέμα της αδειοδότησης. Ολος ο διοικητικός μηχανισμός του Παναθηναϊκού έχει επικεντρωθεί εδώ και εβδομάδες πάνω σε αυτό το κομμάτι και οι συμφωνίες, συν τους νέους διακανονισμούς που θα γίνουν με τους παίκτες των προηγούμενων ετών, θα επηρεάσουν το σύνολο του προϋπολογισμού της επόμενης περιόδου.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και οι συνθήκες με τις οποίες θα γίνουν κάποιες αποχωρήσεις το καλοκαίρι, ειδικά απ’ τα λεγόμενα ‘βαριά’ συμβόλαια (π.χ. Ρινάλντι), αλλά και οι πιθανές πωλήσεις, που μπορεί να βελτιώσουν την οικονομική δυνατότητα του συλλόγου.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό που έχει γίνει απ’ τα τέλη Δεκεμβρίου, για τον εξορθολογισμό των οικονομικών της ομάδας, το πλάνο περιλαμβάνει δραστική μείωση που αγγίζει έως και το 40%. Στο ξεκίνημα της εφετινής σεζόν το όλον κόστος του ποδοσφαιρικού τμήματος του ‘τριφυλλιού’ με τις επενδύσεις και τις υπερβάσεις που έγιναν (και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έπιασαν… τόπο) έφτασε ΜΕ την εφορία τα 20 εκατ. ευρώ.

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε, με τις συμφωνίες που έκανε ο Λυμπερόπουλος με τους παίκτες που έφυγαν, αλλά και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για τις τρεις προσθήκες (Κουρμπέλης, Κλωναρίδης, Μολίνς), το ‘ισοζύγιο’ έβγαλε μια πρώτη μείωση, που έφτασε περίπου τα 3 εκατ. ευρώ (ξαναλέμε) με την εφορία. Ητοι, το τμήμα θα κοστίσει πλέον ως το φινάλε της χρονιάς σχεδόν 17 εκατ. ευρώ. Με το πλάνο να περιλαμβάνει απ’ το καλοκαίρι και μετά επιπλέον ‘ψαλίδι’ τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ.

Με απλά λόγια, ο αρχικός σχεδιασμός για την περίοδο 2017-18 αφορά ένα μπάτζετ γύρω στα 12 εκατ. ευρώ ΜΕ την εφορία. Από εκεί και πέρα, όπως προαναφέραμε, αρκετά μπορεί στην πορεία να αλλάξουν, είτε λίγο προς τα πάνω είτε λίγο προς τα κάτω. Ο κεντρικός άξονας, ωστόσο, για να ‘τρέξει’ με οικονομική ομαλότητα η ομάδα, θα είναι τα 12 εκατ. ευρώ…

Related posts

Ο Σουμπίνιο προβάρει και πάλι την φανέλα του Εθνικού Πειραιά

Abola Team

Στον Παναθηναϊκό και με τη βούλα ο Παντελάκης

Abola Team 2

Γ. Μπουντόπουλος: «Τα πρώτα δύο γκολ του Αιγάλεω ήταν καθοριστικά»

Γιώργος Ανανίδας