free page hit counter
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με “συνταγή” Λεμονή ο Ολυμπιακός 2-1 τον Πλατανιά

Ο Ολυμπιακός νίκησε με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο 2-1 τον Πλατανιά στην επιστροφή του Τάκη Λεμονή στον πάγκο των ‘ερυθρόλευκων’.

Από την άλλη, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου στάθηκε αρκετά καλά, προηγήθηκε με πέναλτι του Μανούσου, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κάνουν αναγνωριστικό παιχνίδι και ο ρυθμός ήταν χαμηλός. Ο Ολυμπιακός είχε την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά ο Πλατανιάς με το 3-5-2 έκλεινε καλά τους χώρους και έβγαινε πολύ επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη καλή ευκαιρία έγινε στο 15′, αλλά ο Σωτηρίου δεν νικήθηκε από την πονηρή εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.

Το σύστημα των φιλοξενούμενων δυσκόλευε αρκετά τους ‘ερυθρόλευκους’ και στο 20′ ο Γιορέντε έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν ανησύχησε ο Καπίνο.

Στα επόμενα λεπτά η ομάδα του Πλατανιά έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο Ολυμπιακός πλησίασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Σωτηρίου απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Φιγκέιρας.

Το ημίχρονο πήγαινε να κλείσει με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια, αλλά στο 43′ ο Γιακουμάκης κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Φιγκέιρας.

 

Ο Μανούσος δεν αστόχησε και έγραψε το 0-1 για τους Κρητικούς λίγο πριν την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε με φόρα στο γήπεδο και πίεζε αφόρητα την άμυνα του Πλατανιά. Στο 49′ ο Φορτούνης με φάουλ είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, αλλά η πίεση των ‘ερυθρόλευκων’ απέφερε καρπούς στο 54′, όταν ο Φορτούνης πάσαρε ωραία στον Μάριν και ο Γερμανός νίκησε τον Σωτηρίου για το 1-1.

Μετά την ισοφάριση του Ολυμπιακού το παιχνίδι έγινε σκληρό για λίγα λεπτά, αλλά στο 60′ ο Μάριν λίγο έλειψε να κάνει την απόλυτη ανατροπή, αλλά είδε το σουτ του να περνάει ελάχιστα άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Λεμονής απέσυρε τον Καμπιάσο και έβαλε τον Μαρτίνς θέλοντας τονώσει τη μεσαία γραμμή.

Η αλλαγή του Έλληνα τεχνικού ‘βγήκε’ άμεσα, όταν στο επόμενο λεπτό ο Πορτογάλος μέσος βρήκε υπέροχα τον Φιγκέιρας στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά και ο Ισπανός με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Ρομάο και ο μέσος του Ολυμπιακού δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-1.

Related posts

Ο Τεχνικός της Αγίας Παρασκευής Γιάννης Χαραλαμπίδης

Τάσος Ζαφειρίου

Σάββατο 12/12: Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Γιώργος Ανανίδας

Πενταετής συμφωνία για Ριζούπολη ο Απόλλων

Abola Team 3