free page hit counter
21 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Χιμένεθ μεταμόρφωσε την ΑΕΚ

Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν τις αντιρήσεις τους, όταν στα μέσα Ιανουαρίου η διοίκηση της ΑΕΚ έδινε μια 2η ευκαιρία στον Μανόλο Χιμένεθ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Έξι χρόνια μετά το πρώτο του πέρασμα από τον πάγκο της ομάδας, ο Ισπανός, γνωστός και ως …μετρ της ψυχολογίας, κατάφερε να «μεταμορφώσει» αγωνιστικά την Ένωση και να την μετατρέψει σε απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου, την ίδια στιγμή που παραμένει στη …μάχη για την πρωτιά των πλέι οφ και τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τι πέτυχε όμως ο Χιμένεθ σ’ αυτούς τους σχεδόν τρεις μήνες που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ;

Καταρχάς σε σύνολο 17 αγώνων πρωταθλήματος και κυπέλλου ο Δικέφαλος έχει 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα κι αυτή σε ντέρμπι απ’ τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Σ’ αυτά τα 17 ματς, οι «κιτρινόμαυροι» σκόραραν 40 φορές, ενώ η εστία τους παραβιάστηκε μόλις εφτά φορές, αποδεικνύοντας πόσο διαφορετική είναι η εικόνα της ομάδας στο τελευταίο τρίμηνο.

Σε ότι αφορά στις εκτός έδρας νίκες, απ’ τις 22 Ιανουαρίου που ανέλαβε ο Χιμένεθ την τεχνική ηγεσία της ομάδας, η ΑΕΚ έχει επικρατήσει τέσσερις φορές μακριά απ’ το γήπεδό της σε αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι να καθήσει στον πάγκο ο Ισπανός, σε διάστημα τεσσάρων μηνών η Ένωση είχε μόλις δύο νίκες μακριά απ’ το Ολυμπιακό στάδιο.

Related posts

Καταιγιστική η Eurobank, νίκησε 7-0 τη loco family

admin

Άρης Βούλας: Στο ρόστερ ο Γιάννης Λάσκος

Abola Team

ΕΠΣΑ: Το αυριανό (17/10) αγωνιστικό πρόγραμμα σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία

Abola Team