free page hit counter
27.8 C
Αθήνα
27 Ιουλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαμία-Πλατανιάς 2-0 & Παναιτωλικός-Απόλλων 1-1

Η Λαμία του Μπάμπη Τεννέ με κορυφαίο και σκόρερ τον Βασιλαντωνόπουλο νίκησε 2-0 τον Πλατανιά και συνεχίζει να ανεβαίνει βαθμολογικά.

Η Λαμία πήρε πολύτιμη νίκη με 2-0 επί του Πλατανιά για την 9η αγωνιστική της Super League και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Αντίθετα ο Πλατανιάς στραβοπάτησε εκ νέου και με 6 βαθμούς παραμένει ουραγός στην κατάταξη. Τα τέρματα της συνάντησης σημείωσε ο Βασιλαντωνόπουλος στο 50΄ και στο 90΄ +3.

 

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με καλύτερη στιγμή το δοκάρι που είχε ο Πλατανιάς στο 42΄. Μετά από όμορφη ενέργεια του Ενσικουλού, έδωσε στον Ντεβέσα που έκανε το σουτ στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά η μπάλα έφθασε στον Κρος ο οποίος έκανε το σουτ αλλά άστοχα.

 

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50΄ οι γηπεδούχοι, που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Βασιλαντωνόπουλο, με σουτ μέσα από την περιοχή και να πάρουν το προβάδισμα. Το τέρμα της Λαμίας σήμανε την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων προκειμένου να ισοφαρίσουν, αλλά δυσκολεύονταν να ολοκληρώσουν τις φάσεις στην αντίπαλη εστία. Αντίθετα η Λαμία έδειχνε να παίζει πιο άνετα και έφθανε πιο εύκολα στην περιοχή του Πλατανιά.

 

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε αντεπίθεση της Λαμίας, ο Τσύκαλος έκοψε την μπάλα για τον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κοκκαλά και έκανε το 2-0 διασφαλίζοντας τη νίκη για την ομάδα του.

Στο 84΄ ο διαιτητής Μπλάνας απέβαλε από τον πάγκο του Πλατανιά τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Παράσχο για συνεχείς διαμαρτυρίες, ενώ λίγο νωρίτερα είχε κάνει το ίδιο και με τον γενικό αρχηγό των Κρητικών.

 

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Κουτρομάνος, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Αναστασόπουλος (56΄ Πίτι), Όμο, Μπλάζιτς, Βάντερσον (80΄ Τσούκαλος), Ακόστα (86΄ Φράγκος), Βασιλαντωνόπουλος.

 

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Κρος, Καρυπίδης (80΄ Δημούτσος), Ντικαμονά, Σκαντουρέλι, Στάθης, Πλιάτσικας (65΄ Κοροβέσης), Ντεβέσα (72΄ Παπανικολάου), Πατράλης, Ενσικούλου, Γκρζέλτσακ.

Από ένα ημίχρονο είχαν Παναιτωλικός και Απόλλων Σμύρνης στο Αγρινίο που κατέληξαν στο 1-1.

Στο πρώτο οι γηπεδούχοι, είχαν την κατοχή της μπάλας και αξιοποίησαν μια από τις ευκαιρίες τους. Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν καλύτεροι στη συνέχεια και στην τρίτη τους ευκαιρία βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, υποχρεώνοντας τον Παναιτωλικό σε νέα απώλεια βαθμών και μάλιστα μέσα στην έδρα του.

 

Με πολύτιμο βαθμό έφυγε από το Αγρίνιο ο Απόλλωνας Σμύρνης απέναντι στον Παναιτωλικό, από τον οποίο απέσπασε ισοπαλία 1-1 (36΄ Ντίας – 59΄ Αλμπάνης) στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής στη Super League, δίνοντας συνέχεια στη νίκη επί της Ξάνθης, την περασμένη εβδομάδα.

 

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, που πίεσαν πολύ την «Ελαφρά Ταξιαρχία», έχασαν ευκαιρίες και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 36’. Ο Μύγας εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο, ο Μαρκόφσκι γύρισε την μπάλα με το κεφάλι προς τα πίσω και ο Ντίας με ξεπέταγμα και ωραίο σουτ νίκησε τον Τσόβιτς για το 1-0, αφού Κύργιας και Μπιτζιμίν απέτυχαν να απομακρύνουν.

 

Στο δεύτερο μισό, όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε εντυπωσιακά. Ο Απόλλωνας άφησε τον παθητικό ρόλο, βγήκε μπροστά και στο 51΄ είδε να του ακυρώνεται γκολ του Καστιγέχος για οφσάιντ, σε μια πολύ δύσκολη και σίγουρα οριακή φάση. Αφού στο 56΄ ο Κονέ αστόχησε σε μοναδικό τετ α τετ με τον Κυριακίδη, πλασάροντας άουτ, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα με τον Αλμπάνη, που δέχθηκε την πάσα του Ανιέτε.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μάζουρεκ, Ρόσα (76΄ Μοράρ), Κλέσιο (90΄ Ροντρίγκες), Ντίας, Μαρκόβσκι, Μάρκος Πάουλο (61΄ Μπράβο), Μόρας, Μύγας, Μίχαϊ, Λόπες.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Κονέ, Αλμπάνης, Μενδρινός (46΄ Ανιέτε), Καστιγέχος, Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Χουάρες (82΄ Μάατσι), Κούρος (88΄ Ντάσιος).

 

 

Related posts

Ξάνθη-Κέρκυρα 0-2

Abola Team 2

Οι διαιτητές στην 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

Abola Team 3

Η Κωνσταντίνα Κορομπίλια στην Αγία Παρασκευή

Τάσος Ζαφειρίου