free page hit counter
14.3 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε εύκολο έργο με τον Αστέρα Τρίπολης, όμως, ο Μαουρίσιο απλοποίησε τα πράγματα στην Τούμπα υπογράφοντας το τελικό 2-0.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το πέντε στα πέντε στην άδεια Τούμπα και εξακολουθεί να είναι δυναμικά στο κόλπο του τίτλου. Επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 χάρη στα τέρματα του Μαουρίσιο που υπέγραψε το τρίποντο στο πρώτο ημίχρονο.

 

Οι Θεσσαλονικείς με το τρίποντο αυτό είναι στο κατόπι του Ατρόμητου που οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος μειώνοντας τη διαφορά στον πόντο. Ο ΠΑΟΚ δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, ωστόσο, ήταν ουσιαστικός και έπαιξε όσο χρειάστηκε για να φτάσει στη νίκη απέναντι στους Αρκάδες που το πάλεψαν μέχρι ένα σημείο.

 

Κομβικό σημείο για την εξέλιξη του αγώνα ήταν καλή εικόνα που είχε ο δικέφαλος στο πρώτο ημίχρονο, όπου και σκόραρε ο Μαουρίσιο (34′, 36′). Αντίθετα στην επάναληψη ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός και έδωσε δικαιώματα στον Αστέρα που είχε καλή στιγμή με τον Κυριακόπουλο στο 56′, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι.

Με τα πρώτα τέρματα του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή από τότε που υπέγραψε στον ΠΑΟΚ, στο πρώτο ημίχρονο, οι «ασπρόμαυροι» πήραν τους τρεις βαθμούς και μείωσαν στο -1 από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο.

 

Το πρώτο γκολ ήρθε στο 34ο λεπτό, όταν ο Βιεϊρίνια έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα του Αστέρα απομάκρυνε τη μπάλα, η οποία έφθασε στον  Βραζιλιάνο μέσο κι αυτός με σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Μετά από δύο λεπτά ο Μαουρίσιο ξαναχτύπησε πετυχαίνοντας ένα θεαματικό γκολ. Μετά από εξαιρετική ανάπτυξη των γηπεδούχων η μπάλα έφτασε στον 29χρονο μέσο κι αυτός με φοβερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη (2-0).

 

Στην επανάληψη ο Αστέρας ανέβασε την απόδοσή του και στο πρώτο 20λεπτο είχε ήδη 4 τελικές και μια πολύ καλή ευκαιρία. Στο 57′ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κυριακόπουλου, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Ρέι να αιφνιδιάζεται και τον Μάτος στη συνέχεια να διώχνει πριν τους επιθετικούς του Αστέρα.

 

Ο ρυθός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια αφού ο Αστέρας ήταν αδύναμος να απειλήσει ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ, ενώ οι «ασπρόμαυροι» δεν έδειχναν ιδιαίτερη διάθεση για να πετύχουν κιαι τρίτο τέρμα. Οι Αρκάδες είχαν την τελευταία τους ευκαιρία στο 87′ με τον Ρέι να απομακρύνει το σουτ του Καλτσά.

 

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Σαμπράνο, Μαουρίσιο, Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί (Μπίσεσβαρ 81′), Πέλκας (Μακ 76′), Βιεϊρίνια (Τζάλμα 86′), Πρίγιοβιτς.

 

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Σελίν, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Τσουκαλάς (Καλτσάς 52′), Τόνσο, Ιγκλέσιας, Κώτσιρας (Δουβίκας 73′), Μαντίντα (Κυριακόπουλος 55′), Μανιάς.

Related posts

Ο Σλοβένος Αλεξάντερ Τσέφεριν είναι ο νέος πρόεδρος της UEFA

Ρένος Γιαμπουράς

Οι επόμενοι αγώνες του κυπέλλου στην Αθήνα

Abola Team

ΕΠΣΑ: Οι αυριανοί (24/10) αγώνες σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία

Abola Team