free page hit counter
27.3 C
Αθήνα
8 Σεπτεμβρίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός – Κέρκυρα 4-0

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε 4-0 την Κέρκυρα παίζοντας ωραία μπάλα και έχοντας «φρέσκα» πρόσωπα που του έδωσαν ώθηση για να επιστρέψει στις νίκες!

Επιτέλους… Παναθηναϊκός. Μπορεί η δυναμικότητα της Κέρκυρας να είναι τέτοια που να μην επιτρέπει υπεραισιοδοξία, το γεγονός  όμως ότι οι «πράσινοι» ήταν… κανονική ομάδα μετά από καιρό, μόνο ελπίδα μπορεί να δώσει για το μέλλον στο «τριφύλλι». Ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη με νέο «αίμα» τόσο στην ενδεκάδα όσο και στη 18άδα, έδειξε διάθεση, θέληση, σωστή νοοτροπία και πάνω από όλα έπαιξε  καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά από πολύ καιρό, που ο Παναθηναϊκός το πήρε τόσο εύκολα όσο λέει και το τελικό αποτέλεσμα!

Ο Παναθηναϊκός σε αυτό το παιχνίδι δεν είχε… καμία σχέση με τα προηγούμενα. Ήταν μια ομάδα που ήξερε τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είχε πάθος, διάθεση και σωστές επιλογές παρά τις μεγάλες και σοβαρές ελλείψεις που είχε. Με το καλημέρα οι «πράσινοι» έδειξαν στην Κέρκυρα πως δεν θα είχε καμία τύχη στη Λεωφόρο, με τον Ινσούα να έχει δοκάρι στο πρώτο δεκάλεπτο με φοβερό σουτ και τον Δώνη να βρίσκει δίχτυα και να… ξεσπάσει στους πανηγυρισμούς. Το γκολ που άνοιξε το σκορ ήρθε στ 16’ μετά από ωραίο συνδυασμό των Χίλιεμαρκ και Χατζηγιοβάνη και γύρισμα του τελευταίου στον Δώνη που πλάσαρε ωραία.

 

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη συνέχισε να παίζει καλό ποδόσφαιρο, βγάζοντας πάθος στο χορτάρι, δημιουργώντας φάσεις και ικανοποιώντας όσους βρέθηκαν στη Λεωφόρο με την εικόνα της έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Στο 33’ σε έναν «μαγικό» συνδυασμό, το φινάλε βρήκε τον Δώνη να κάνει τακουνάκι στον Γιόχανσον που είχε κάνει διαγώνια κίνηση στην περιοχή και πλάσαρε εξαιρετικά για το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Το «τριφύλλι» θα μπορούσε να έχει κάνει τρία τα τέρματά του από το πρώτο ημίχρονο, αλλά το ωραίο γκολ του Βιγιαφάνιες ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ του Δώνη που ήταν μπροστά στον τερματοφύλακα,  μια φάση που σηκώνει αρκετή κουβέντα για το αν πάρθηκε η σωστή απόφαση…

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε το ίδιο καλά με το «καρέ» των Βιγιαφάνιες, Γιόχανσον, Χατζηγιοβάνη και Χίλιεμαρκ να κάνει εξαιρετική δουλειά δημιουργικά και τον Τζανδάρη να είναι εξαιρετικός ως «εξάρι» μέχρι το 57’, όταν ο Ουζουνίδης αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Στάικο και τον έριξε στο ματς αντί του Τζανδάρη. Αυτό, βέβαια, δεν άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού που συνέχισε να είναι πολύ καλός. Έτσι, οι «πράσινοι» στο 70’ έφτασαν και σε τρίτο γκολ με τον Λουντ, μετά από ωραία πάσα του Βιγιαφάνιες.

 

Στο 76’ έγινε καθαρό πέναλτι πάνω στον «Βίγια» που δεν καταλογίστηκε, αφού ο Γκράσι τον ανέτρεψε καθαρά στην περιοχή, ενώ ο Ουζουνίδης στο 80’ έριξε στο ματς και τον νεαρό Κουντουριώτη, στη δεύτερη συμμετοχή του με τον Παναθηναϊκό, αντί του Χατζηγιοβάνη που ήταν εξαιρετικός. Το «τριφύλλι» παρά το 3-0, δεν έριξε… ρυθμούς και συνέχισε να προσπαθεί, με τον Άλτμαν που ήταν η τελευταία αλλαγή να βρίσκει και αυτός δίχτυα! Στο 90’ ο «Βίγια» σήκωσε εξαιρετικά τη μπάλα πάνω από την άμυνα της Κέρκυρας κι ο Ισραηλινός με ωραία κεφαλιά διαμόρφωσε το 4-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στη Λεωφόρο.

 

Αμέσως μετά το 4-0, ο κόσμος άρχισε να φωνάζει το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη ρυθμικά, ενώ πλέον ο Παναθηναϊκός επικεντρώνεται στην επόμενη αγωνιστική υποχρέωση. Το «τριφύλλι» παίζει το Σάββατο 27 Ιανουαρίου με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, σε ένα ακόμα ματς που θα πρέπει να το πάρει έχοντας απόδοση όμοια με αυτή της Λεωφόρου…

 

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Ινσούα, Τζανδάρης (57’ Στάικος), Χίλιεμαρκ, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Δώνης (83’ Άλτμαν), Χατζηγιοβάνης (80’ Κουντουριώτης)

 

Κέρκυρα (Σάκης Τσιώλης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γκράσι, Γρομητσάρης, Ντιόγκο (56’ Ζορμπάς), Σιόντης, Ρόλε (46’ Μπαλάφας), Παμλίδης, Τουράμ (71’ Αρτυματάς), Επστάιν

Related posts

Ο Γιάννης Γκούμας στον πάγκο του ΠΑΟ Ρουφ

Abola Newsroom

ΕΠΣΑ: Το αυριανό (22/12) πρόγραμμα του κυπέλλου

Abola Team

Λαμία-Ξάνθη 0-1

Abola Team 2