free page hit counter
17.6 C
Αθήνα
27 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απολαυστικός και πρωτοπόρος ο Ολυμπιακός!

Εκπληκτικοί οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν άνετα με 3-0 της Ξάνθης στο «Γ. Καραϊσκάκης» και διατηρήθηκαν ακλόνητοι στην κορυφή πετυχαίνοντας την ένατη συνεχόμενη νίκη τους.

 

 

 

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στην Super League πραγματοποίησε ο Ολυμπαικός επικρατώντας άνετα και με επιβλητικό τρόπο της Ξάνθης με 3-0σ το «Γ. Καραίσκάκης» Μία νίκη, η οποία σηματοδότησε το ένατο συνεχόμενο «τρίποντο» για τους πρωταθλητές Ελλάδας που τους διατήρησε ακλόνητους στην κορυφή του βαθμολογιικού πίνακα και παράλληλα αποτέλεσε την καλύτερη ψυχολογική ώθηση ενόψει του επερχόμενου πρώτου προημιτελικού Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ  Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» είδαν την διαφορά από την προσεχή τους αντίπαλο να ανοίγει στους τρεις βαθμούς  κάτι που φέρει την υπογραφή του Καρίμ Ανσαριφάρντ και του Κώστα Φορτούνη. Ο Ιρανός σκόραρε δύο φορεές, φτάνοντας αισίως τα 11 τέρματα, ενώ ο διεθνής Θεσσαλός μέσος διαμόρφωσε στο 69’ το τελικό 3-0 αξιοποιώντας το παιδαριώδες λάθος του Μελιόπουλου 

Ο Όσκαρ Γκαρθία δεν επεφύλαξε εκπλήξεις στις επιλογές του. Δεδομένων και των απουσιών (με κυριότερες εκείνες του τιμωρημένου Μάρκο Μάριν και των τραυματιών Ομάρ Ελαμπντελαουί, Βάντις Οτζίτζα-Οφόε), επέλεξε να ξεκινήσει με τους… αναμενόμενους σε διάταξη 4-2-3-1.  Ο Προτό ήταν κάτω από τα δοκάρια σε ακόμη ένα παιχνίδι, ενω΄τη αμυντική τετράδα συγκροτούσαν οι Φιγκέιρας, Ένγκελς, Σισέ, Κούτρη στην άμυνα, τους Ρομαό, Ταχτσίδη στις θέσεις των αμυντικών μέσων και την τριπλέτα των Φορτούνη, Πάρντο, Μιραλάς πίσω από τον προωθημένο Ανσαριφάρντ.σε διάταξη 4-2-3-1  Στον αντίποδα, η Ξάνθη και απουσίες είχε επίσης και σε διάταξη 4-2-3-1 εμφανίστηκε, με τον Γέντρισεκ (των οκτώ γκολ στη σεζόν) να παίζει ως «φουνταριστός» μπροστά από Τριάδη, Φασίδη και τον Πέταρ Ντζουρίτσκοβιτς.

 

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ανσαριφάρντ

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και οαφού αρχικά στο 19’ ο Ανσαριιφάρντ δεν εκμεταλλεύθηκε το ολέθριο λάθος του Κασάδο στο γύρισμά του προς τον Ζίβκοβιτς, τελικά το 1-0 για τους γηπεδούχους ήρθε στο 26’. Ο Φορτούνης ανατράπηκε στα όρια της μεγάλης περιοχής και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι έγραψε χύραιμα το 1-0.

Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν ένα εκτικτικό δεκάλεπτο (36’ 45’) στο οποίο με λίγη τύχη θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει τρία ή και τέσσερα ακόμη γκολ. Η πίεση ψηλά, το αδιάκοπο πρέσιγνκ, οι όμορφες συνεργασίες αποτέλεσαν το σημαντικότερο στοιχείο που έκανε απολαυστικό το θέαμα που προσέφεραν απλόχερα οι παίκτες του Όσκαρ Γκαρθία στο απαιτητικό κονό τους. Έτσι, αφού η οβίδα του Ρομάο στο 36’ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς ,ο Ολυμπαικός συνέχισε να είναι καταιγισιτκός. Στο 40’ το πλασέ του Ανσαριφάρντ βρήκε σε ετοιμότητα τον Ζίβκοβιτς, ενώ στο 41’ η σέντρα -ξυραφιά του Κούτρη έδωσε τη δυνατότητα στον Μιραλάς να πιάσει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ελάχιστα άουτ!

Στο 43’ ο Μιραλάς νικήθηκε στο ανεπανάληπτο τετ α τετ από τον Ζίβκοβιτς, με τον πορτιέρο της Ξάνθης να αποκρούει και το μακρινό σουτ του Φοροτύνη.Ο Ζίβκοβις είπε «όχι» και στο σουτ του Πάρντο στο 44’.  Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός αππλοποίησε τα πράγματα όταν στο 57’ η σέντρα – φαρμάκι του Φιγκέιρας ο Ανσαριφάρντ με κεφαλιά έγραψε το 2-0 μέσα σε αποθέωση

Τα πράγματα έγινα πανεύκολα για τους πρωταθλητές όταν στο 59’ ο Κασάδο αντίκτισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα  από τον Καραντώνη.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Κώστας Φορτούνης στο 69’ και αφού  εκμεταλλεύθηκε το ολέθριο λάθος του Μελιόπουλου.

 

 Oλυμπιακός (4-2-3-1): Προτό – Φιγκέιρας (80’ Ζιλέ), Σισέ, Ένγκελς, Κούτρης – Ρομαό (72’ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης – Πάρντο, Φορτούνης, Μιραλάς (84’ Σεμπά) – Ανσαριφάρντ  Ξάνθη (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς – Σβάρνας, Μελιόπουλος, Φλίσκας, Κασάδο – Ντε Λούκας, Καμαρά (74’ Λισγάρας) – Τριάδης (62’ Σιλά), Ντουρίτσκοβιτς, Φασίδης (87’ Σουλεϊμάν) – Γέντρισεκ

 

 

 

 

 

Related posts

ΕΠΣΑ: Το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου

Abola Team

Σούπερ πρόταση 10 εκατ. ευρώ για τον Ανσαριφάρντ τον “φονιά” της Οσμανλίσπορ

Abola Team 3

Οι Τράχωνες λύγισαν το Παλαιό Φάληρο (1-0)

Abola Team