free page hit counter
16.2 C
Αθήνα
27 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

«Μίλησε» ο Καλάθης στο τέλος!

 

Με καλάθι του διεθνούς γκαρντ στην εκπνοή ο Παναθηναϊκός λύγισε 94-93 την Ζαλγκίρις Κάουνας στην παράταση κι επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα.

 

 

 

 

Συγκλονιστικό παιχνίδι, ακατάλληλο για καρδιακούς έγινε στο ΟΑΚΑ, το οποίο βρήκε τον Παναθηναϊκό να επικρατεί της Ζαλγκίρις Κάουνας με 94-93.

 Ήρωας της τελευταίας στιγμς για τους «πράσινους] αποδείχθηεκ ο Νικ Καλάθης, ο οποίος μ’ ένα εκπληκτικό oast to coast buzzer beater του πράσινου ηγέτη, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αποφύγει το σοκ και να πάρει μίας ιδιαιτερα σημαντική νίκη στην πορεία του προς την κατάκτηης μια ςθέσης στην πρώτη προνομιούχο τετράδα.

Αποτέλσμα, που έφερε το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ στο 13-7, με τους Λιθουανούς να υποχωρούν στο 12-8

Αν μη τι άλλο οι παίκτες του Πασκουάλ φάνηκαν κουρασμένοι και αυτό αποτυπώθηκε τη στιγμή που η Ζάλγκιρις γύρισε το ματς. Ο Ρίβερς ήταν εκείνος που με πέντε σερί πόντους έστειλε το ματς στην παράταση, ενώ στο έξτρα πεντάλεπτο ανέλαβαν δράση οι Καλάθης (αν και άστοχος άγγιξε το triple double ξανά) και Γκιστ.

Βέβαια η νίκη δεν κάλυψε το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού κάτω από το καλάθι. Για την ακρίβεια στην αρχή ήταν προβληματισμός, εξελίχθηκε σε προβληματισμό και πλέον είναι ανάγκη!

Το ξεκίνημα ήταν ονειρικό για τον Παναθηναίκό, ο οποίος παίζοντας εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση. Με τον Καλάθη να οργανώνει  μαεστρικά και τον Μάρκους Ντένμον να σημειώνει  14 πόντους 14 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο έχοντας 1/2 δίποντα και 4/5 τρίποντα, ΟΙ  «πράσινοι» είχαν πάρει διαφορά 12 πόντων (29-17) πραγματοποιώντας το καλύτερο πρώτο δεκάλεπτο της σεζόν στην EuroLeague.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν και στα επόμενα λεπτά σοτυς ίδιους ρυθμούς κι έφτασνα να προηγθούν με 43-23 στο 16’ κι όλα έδειχναν ότι το ματς θα εξελισσόταν σε .. πάρτι.

Καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε η είσοδος του Βουγιούκα και η φοβερή ενέργεια που έδωσε ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος αποτέλεσε και το «κρυφό χαρτί» του Πασκουάλ, έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +20 (43-23) τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου

Όμως οι Λιθουανοί δεν εγκατέλειψαν το ματς. Κάθε άλλο

Με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να αποδιοργανώσουν τους «πράσινοςυ»¬ και να βάλουν τους δικούς τους κανόνες στο παρκέ του ΟΑΚΑ!

Με ένα εντυπωσιακό 35-12 η Ζάλγκιρις άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα και να πάρει προβάδισμα με 58-55! Οι Λιθουανοί, αν και έπαιζαν χωρίς τον Παούλιους Γιανκούνας, ήταν καλά διαβασμένοι και με τους Καβαλιάουσκας, Μιλάκνις κατάφεραν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους και να μπουν για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης.

Η λήξη του κανονικού αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες στο ισόπαλο 83-83, για να ακολουθήσει το έξτραπεντάλεπτο.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι στο πρώτο δίλεπτο ακι προηγήθηκαν 83-90, αλλά στη συνέχεια οι «πράσινοι» με τους Ρίβερς, Παπά και Γκιστ να δίνουν λύσεις προηγήθηκαν 91-90 και 92-91 με μία εύστοχη βολή του Κέισι Ρίβερς

Οι Λιθουανοί προδσπέρασαν 92-93 με καλάθι 4’ 7’’ πρι το τέλος, όμως υπολόγιζαν χωρίς τον Νικ Καλάθη, που μ’ ένα εκπληκτικό coast to coast  πέτυχε το νικητήριο 94-93 στην εκπνοή μέσα σε πανηγυρισμούς!

 

 

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 47-37, 59-58, 83-83 (κ.α.), 94-93 (παρ.)

 

 

Related posts

Στον Ολυμπιακό ο Μπόμπι Μπράουν!

Kώστας Παλαιολόγος

Σλούκας: Παρών στην Εθνική τον Σεπτέμβρη

Abola Team 2

Στην ΕΡΤ τα τηλεοπτικά δικαιώματα 11 ομάδων της Basket League

Abola Newsroom