free page hit counter
23.3 C
Αθήνα
28 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

Ασθενής και χρειάζεται επέμβαση ο Ολυμπιακός!

Η κακή αμυντική λειτουργία εξώθησε σε νέα ήττα τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά από τον Ερυθρό Αστέρα με 89-78.

 

 

 

Τις άσχημες εμφανίσεις του στα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα συνέχισε ο Ολυμπιακός γνωρίζοντας την τρίτη συνεχόμενη ήττα μακριά από το ΣΕΦ, αυτή τη φορά στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα.

Η κακή αμυντική λειτουργία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά και οι άσοτχες επιλογές σε καίρια χρονικά σημεία, υποχρέωσαν την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην έβδομη ήττα της στην Ευρωλίγκα και πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν υπερβολικά για την κατάληξη μιας εκ των πρώτων τεσσάρων θέσεων.

Πολύ δυνατά ξεκίνησε ο Ολυμπαικός την αναμέτρηση, αφού βρέθηκε στο 4’ να προηγείται 6-10 χάρη σε πέντε μαζεμένους πόντους του Γιώργου Πρίντεζης και με τους Σπανούλη και Ρόμπερτς να «πυροβολούν» από την περιφέρεια.

Οι γηπεδούχοι,ωστόσο προϊόντος του χρόνου αντέδρασαν και με τους Ντάνγκουμπιτς., Ρότσεστι να βρίσκουν ρυθμό και να σκοράρουν από την περιφέρεια, προσπέρασαν 18-13 στο 6’.

Με τρίποντο του Ρόμπερτς ο Ολυμπιακός μείωσε σε 18-16, αλλα΄από εκείνο το σημείο .. παρέδωσε πνεύμα 

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχασαν τη μάχη των κατοχών και με πολύ αργές επιστροφές, έδωσαν το δικαίωμα στον Ερυθρό Αστέρα να αναθαρρήσει και να προηγηθεί  με 38-26 στο 17’.

 

Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός έβρισκε πόντους σχεδόν μόνο από τις βολές…

Με τρίποντο του Σπανούλη ο Ολυμπιακός μείωσε σε 38-31 στο 17’, αλλα΄την ίδια ώρα τα αμυντικά του προβλήματα και τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, αποτελούσνα μόνιμη «πκηγή».

Το πρώτο μέρος έκλεισε με τον Ερυθρό Αστέρα να προηγείτια στο σκορ με 43-34, με δύο εύστοχες βολές του Βασίλη Σπανούλη

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός έσφιξε την άμυνά του και βρίσκοντας ρυθμ΄πο μ’έσα από αυτή, επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του.

Με τρίποντο του αρχηγού ο Ολυμπιακός μείωσε σε 43-37 στο 22’, ενώ στο 23’ ο τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς  αποβλήθηκε με διπλή τενχική ποινή από τους διαιτητές

Οι τέσσερις συνεχόμενες εύστοχες βολές του Ρόμπερτς έφεραν τον Ολυμπιακό στο 45-41, για να ακολουθήσει τρίποντη βόμβα από τον Κώστα Παπανικολαόυ να μειώνει το σκορ σε 47-44 στο 24’ και τον Ρόμπερτς να φτάνει τη διαφορά στον πόντο (47-46).

Ένα αυστηρό φάουλ που έδωσαν οι διαιτητές υπέ των γηπεδούχων και τρεις βολές στον Ρότσετσι έφεραν τον Ερυθρό Αστέα στο 50-46 και ένα τρίποντο του Έλις έγραψαν το 53-46 για τους γηπεδούχους. Οι συνεχόμενοι πόντοι των Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ και Γουίλτζερ έφεραν τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 55-53. Οι γηπεοδύχοι προηγήθηκαν με 57-53, αλλά έναν εκπληκτικό 0-10 με τρίποντα των Στρέλνιεκς, Γουϊλτζερς , κάρφωμα του Μιουτίνοφ και δύο εύστοχες βολές του Βαγγέλη Μάντζαρη έφεραν τον Ολυμπαικό να κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 57-6 κα  να κάνει ένα εκπληκτικό επι μέρους σκορ 14-29!

 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και έτσι με καλάθι του Μάντζαρη προηγήθηκαν 57-65, για να μειώσει ο Αστέρας με τον Ένις σε 61-65 στο 33’

Ένα τρομερό τρίποντο από του Γουίλτζερ από την γωνία έδωσε ξανά προβάδιαμα 7 πόντων (61-68)

Οι γηπεδούχοι με τον Ένις να … παίρνει φωτιά και να εκτελεί από κάθε σημείο του γηπέδου, αναθάρρησαν και παίρνοντας και ορισμένα σφυρίγματα προηγήθηκαν 76-71 στο 36’, για να φθάσουν τελικα΄στην νίκη

 

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 43-34, 57-63,  89-78

 

 

 

 

 

Related posts

Σφαιρόπουλος: «Δύσκολη ομάδα κι έδρα έχει η Μπάμπεργκ»

Kώστας Παλαιολόγος

Βρέθηκε στο… καναβάτσο ο Ολυμπιακός!

Kώστας Παλαιολόγος

Απίστευτο! Ξύλο σε μπάσκετ γυναικών (vid)

Abola Newsroom