free page hit counter
14.3 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Α' ΕΠΣΑ - 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Κιούρκος: «Οι παίκτες μου το πίστεψαν και τα κατάφεραν!»

Στις πτυχές που οδήγησαν τον Αθηναϊκό στην σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί των Αγίων  Αναργύρων, αναφέρθηκε ο τεχνικός των «ερυθροκιτρίνων» Χρήστος Κιούρκος. 

 

 

 

 

Την έκπληξη της 22ης αγωνιστικής στον πρώτο ανταγωνιστικό όμιλο πραγματοποίησε ο Αθηναϊκός θριαμβεύοντας εκτός έδρας των πρωτοπόρων Αγίων Αναργύρων με 3-2. 

Αποτέλεσμα, το οποίο επέτρεψε στους «Λόρδους» αφενός μεν να απομακρυνθούν αισθητά από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας κι αφετέρου να πσιτοποιήσουν την διαρκή αγωνιστική τους άνοδο, αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τη προηγούμενη «στροφή» του πρωταθλήματος είχαν αποσπάσει ισοπαλία από τον Ολυμπιακό Λιοσίων 

Καταλυτικό ρόλο στην διαρκώς ανοδική πορεία της ομάδας του Βύρωνα έχει διαδραματίσει η έλευση του Χρήστου Κιούρκου στην άκρη του πάγκου. 

Ο έμπειρος τεχνικός στις δηλώσεις που παραχώρησε, στάθηκε στην πίστη που δακατείχε στους ποδοσφαιριστές του για ένα θειτκό αποτέλεσμα, όπως φυσικά και για το γεογνός ότι κυνήγησαν όλες τις φάσεις φτάνοντας στην τεράστια νίκη με ανατροπή: 

«Πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη εκτός προγράμματος απέναντι στον πρωτοπόρο και σε μία ομάδα που διαθέτει αρκετά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές με παραστάσεις πρωταθλητισμού. Δείξαμε αυξημένη συγκέντρωση σε καίρια χρονικά σημεία και πήραμε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, το οποίο μας δίνει ώθηση να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα την παραμονή μας. Στο πρώτο μέρος δεχθήκαμε  κάποια πίεση, με τους Αγίους Αναργύρους να αξιοποιούν τα πολύ καλά στημένα, που διαθέτουν και να προηγούνται 1-0 με ένα όμορφο γκολ του Παραρά. 

Στην ανάπαυλα είπα στους ποδοσφαιριστές μου ότι δεν είχαμε τίποτε να χάσουμε κι ότι θα έπρεπε να βγούμε πιο επιθετικά και να ωθήσουμε τους αντιπάλους μα ςς ελάθη. Οι ποδοσφαιριστές μου το πίστεψαν. 

Ευτυχήσαμε να ισοφαρίσουμε γρήγορα μ’ ένα κλέψιμο που εξελίχθηκε σε όμορφη αντεπίθεση και να ισοφαρίσουμε μ’ ένα απίθανο γκολ του Πετριτάι. 

Η ψυχολογία μας ανέβηκε κατακόρυφα. Μάλιστα πριν προλάβουν οι αντίπαλοί μας να αντιδράσουν, πετύχαμε κι ένα δεύτερο γκολ με τον Πετριτάι και πήραμε προβάδισα στο σκορ. Στη συνέχεια δεχθήκαμε κάποια πίεση από τους αντιπάλους μα,ς που προσπαθούσαν κυρίως με μακρινές μπαλιές να γίνουν απειλητικοί . Έκανε και δύο πολύ καθορισιτκές επεμβάσεις ο τερματοφύλακάς μας ο Μπακόλας, για να μας ισοφαρίσουν στο 87 

Όμως, ενώ προσπαθούσαν να μας βάλουν στην περιοχή, ακόμη ένα κλέψιμο μα ςεπέτρεψε να βγούμε στην κόντρα δύο με τρεις και να πετύχουμε το νικητήριο γκολ στο τέλος με το  Βραζιλιάνο Φερνάντο Κόστα και να πάρουμε μία πολύ σπουδαίανίκη σε μία έδρα, όπου μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει ομάδα» τόνισε αρχικά ο Χρήστος Κιούρκος, για να προσθέσει: 

«Η προσοχή μας πλέον στρέφεται στο επόμενο πολύ δύσκολο παιχνίδι που μας περιμένει κόντρα στον Μικρασιατικό. Ένα γειτονικό ντέρμπι με πολλές ιδιαιτερότητες, ειδικά από την στιγμή, όπου ο προσεχής μας αντίπαλος παίζει τα ρέστα του για παραμονή. Οφείλουμε να φανούμε αρκετά προσηλωμένοι»

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Δυναμικά στο 2020 ο ΓΣ Αργυρούπολης!

abola10

ΕΠΣΑ: Η μορφή των νέων πρωταθλημάτων

abola10

Νίκη τίτλου η Κηφισιά!

abola10