free page hit counter
21 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Μιχάλης Φραγκουλάκης: «Eίμαστε η καλύτερη ομάδα, πρώτοι ως το τέλος στον Ηρόδοτο»

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο κατέκτησε… ό, τι μπορεί να κατακτηθεί με τη φανέλα του Ηροδότου, με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

 

Η πραγματική πρόκληση, ωστόσο, ήρθε… κομμάτακι ξαφνικά τη φετινή χρονιά για τον Μιχάλη Φραγκουλάκη και τους συμπαίκτες του. Ο σύλλογος της Ν. Αλικαρνασσού είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, 4 «στροφές» πριν από το φινάλε, αν και η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν ήταν το άμεσο ζητούμενο για τους… νεοφώτιστους.

 

Ο… capitano των «κυανολεύκων», που αποτελεί μια υπερπολύτιμη μονάδα της ομάδας του Μανώλη Παπαματθαιάκη, παραχώρησε συνέντευξη και εξέφρασε την πίστη του για την πρωτιά στον 8ο όμιλο και τόνισε πως το ιστορικό σωματείο μπορεί να επιστρέψει στη Football League μετά από 36 ολόκληρα χρόνια.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Μιχάλη Φραγκουλάκη στο Capitano:

 

-Ο Ηρόδοτος θα κατακτήσει τελικά το πρωτάθλημα;

 

«Όλη τη χρονιά είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχουμε δείξει ένα καλό πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και ελπίζω να πάνε όλα καλά για να τερματίσουμε πρώτοι και στο τέλος».

 

-Πιστεύεις ότι ο Ηρόδοτος είναι η καλύτερη ομάδα του 8ου ομίλου;

 

«Αυτό νομίζω ότι το έχουμε δείξει ξεκάθαρα μέσα στο γήπεδο και απέναντι στις ομάδες που ξεκίνησαν ως φαβορί τη σεζόν. Ιδιαίτερα το Αιγάλεω το κερδίσαμε δύο φορές και αυτό μας έδωσε δύναμη. Πιστεύω πως θα τερματίσουμε πρώτοι».

 

-Μετά την ήττα του πρώτου γύρου στην Κηφισιά ακολούθησαν 3 ισοπαλίες. Φοβήθηκες καθόλου ότι θα μένατε πίσω;

 

«Πριν τον αγώνα με την Κηφισιά είχαμε κάνει ένα μεγάλο σερί νικών. Όπως ήταν λογικό κάποια στιγμή θα κάναμε και μια… κοιλιά στην απόδοσή μας. Αυτό έγινε εκείνη την περίοδο, αλλά την ξεπεράσαμε, επανήλθαμε στις επιτυχίες και δεν μας στοίχισε βαθμολογικά».

 

-Από τα 3 παιχνίδια που απομένουν ποιο θεωρείς δυσκολότερο;

 

«Λέγαμε πως το πιο δύσκολο παιχνίδι ήταν με το Αιγάλεω. Στη συνέχεια είπαμε ότι είναι αυτό με τον Φωστήρα και τώρα λέμε πως είναι η αναμέτρηση κόντρα στην Κηφισιά. Το πιο δύσκολο ματς είναι πάντα αυτό που έχουμε μπροστά μας μέχρι το επόμενο».

 

-Υπάρχει “μυστικό” στην πορεία σας;

 

«Το μυστικό είναι το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στ’ αποδυτήρια και γενικά στην ομάδα. Είναι επίσης σημαντικό πως ξεκινήσαμε με άλλους στόχους κι άλλοι στόχοι μας βγήκαν στην πορεία. Αν μπαίναμε στη χρονιά θέλοντας το πρωτάθλημα ίσως αυτό να μας έφερνε μια παραπάνω πίεση. Εμείς με την παρουσία μας μεταφέραμε την πίεση στους αντιπάλους. Κάθε Κυριακή παίζουμε για να περνάμε καλά, κερδίζουμε τα παιχνίδια και περίπου στα μέσα της περιόδου μπορέσαμε και αλλάξαμε το στόχο μας και κυνηγάμε πια τον τίτλο».

 

-Ένα μήνυμα στον κόσμο του Ηροδότου θα ήθελες να στείλεις;

 

«Να ξέρουν ότι θα κάνουμε τα πάντα. Σε κάθε παιχνίδι δίνουμε τα πάντα για την ομάδα, για μας και για τον κόσμο μας. Για να φέρουμε τον Ηρόδοτο μετά από πολλά χρόνια και πάλι στη Β’ Εθνική. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και το τελευταίο διάστημα έχουν δείξει πως βρίσκονται κοντά μας».

 

-Πώς βλέπεις το επίπεδο του 8ου ομίλου;

 

«Θεωρώ ότι είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Είναι λίγες οι ομάδες και μεγάλος ο ανταγωνισμός. Βρισκόμαστε 4 αγωνιστικές πριν από το τέλος και όλα τα ματς έχουν ενδιαφέρον».

 

-Αν έρθει ο τίτλος ακολουθούν τα μπαράζ. Ο Ηρόδοτος μπορεί να πάρει την άνοδο στη Football League;

 

«Έχουμε δείξει πως είμαστε οι καλύτεροι στον όμιλο μας. Πρώτος μας στόχος είναι να πάρουμε τον τίτλο. Νομίζω, βέβαια, πως αν πάμε στα μπαράζ, με τη βοήθεια του κόσμου θα πάρουμε τη δύναμη για να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι πολύ σπουδαίο».

 

«Έχω κάνει λάθη, αλλά δε μετανιώνω…»

-Έχεις μια «γεμάτη» παρουσία στον Ηρόδοτο με γκολ και ασίστ. Είσαι ικανοποιημένος από την απόδοσή σου;

 

«Θέλω αυτά που κάνω στο γήπεδο να με ευχαριστούν. Από τη στιγμή που με ευχαριστούν πιστεύω βγαίνει κι ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να βοηθάς την ομάδα σου κι αυτό θέλω να πετυχαίνω. Υπάρχουν κάποια παιδιά στον Ηρόδοτο, πέρα από μένα, όπως ο Γιαλούσης, ο Κασμερίδης κι ο Μπαλάφας, που έχουμε την εμπειρία και είμαστε μεγαλύτεροι σε ηλικία. Από μας περιμένουν και οι μικρότεροι να τους… τραβήξουμε. Αυτό θέλουμε να κάνουμε. Έχουμε φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο».

 

-Για πόσο ακόμα θ’ αγωνίζεσαι; Σκέφτεσαι το τέλος;

 

«Ο αθλητισμός είναι υγεία πάνω απ’ όλα. Αν είμαι υγιής σκέφτομαι να παίζω όσα χρόνια μπορώ. Βλέπουμε και τον Κώστα τον Κιάσσο, που τον είχα συμπαίκτη στον ΟΦΗ, είναι 43 ετών, και παίζει με περισσότερο πάθος από τους μικρότερους. Είναι να το’ χεις λιγάκι και στο… αίμα σου. Μ’ αρέσει αυτό που κάνω, είμαι υγιής και δεν το σκέφτομαι. Σίγουρα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά δεν με επηρεάζει».

 

-Έχεις παίξεις Σούπερ Λιγκ κι έχεις πολλές υψηλές «παραστάσεις». Έχεις κάνει λάθη που σου στέρησαν πράγματα από την καριέρα σου;

 

«Σίγουρα έχω κάνει κάποια λάθη. Έχω πάρει λάθος αποφάσεις, όμως τις κρατάω για μένα αυτές και δε μετανιώνω. Στηρίζω τις επιλογές μου. Βλέπω τα λάθη μου και προσπαθώ να βελτιώνομαι μέσα απ’ αυτά και με τις εμπειρίες μου να βοηθήσω τα νεότερα παιδιά στην ομάδα. Πρέπει να δουλέψουν σκληρά για το παραπάνω βήμα, γιατί έχουν επιλέξει ένα άθλημα που τους δίνει την ευκαιρία ακόμη και να ζήσουν απ’ αυτό».

 

-Το σχόλιο σου για τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη;

 

«Ο ΟΦΗ κατάφερε μέσα από τα προβλήματά του να συσπειρωθεί, να δυναμώσει και να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα. Αυτό του βγαίνει μέχρι τώρα και δείχνει ικανός ακόμη και την κατάκτηση της πρώτης θέσης, που πιστεύω ότι θα την πάρει. Από την άλλη μεριά, ο Εργοτέλης παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, η βαθμολογική του θέση τον αδικεί και θεωρώ πως σιγά-σιγά θ’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη»

Related posts

Οι διαιτητές στην 23η αγωνιστική στην Γ’ Εθνική

Abola Team 3

Τον Ανδρέα Ηρακλή απέκτησε ο Αήττητος Σπάτων

Abola Team 2

Με ιατρικό-αιματολογικό και εργομετρικό έλεγχο ξεκίνησε η σεζόν στον Ιάλυσο

Abola Team 2