free page hit counter
17.1 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-3

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο χάρη στη διαφορά ποιότητας του ρόστερ του –  Αποθέωση του κόσμου σε παίκτες και Ουζουνίδη

Με άνεση και καλή απόδοση ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολα τη νίκη στο παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής από τον Παναθηναϊκό, μέσα στο “Απόστολος Νικολαϊδης”, με 0-3, φανερώνοντας με την εμφάνιση του την καλή αγωνιστική του κατάσταση εν όψει του τελικού του Κυπέλλου σε δυο εβδομάδες.

 

Ο νικητής είχε πολλές επιλογές και ξεπερνώντας την αρχική του ατολμία, επέβαλε το παιχνίδι του και νίκησε εύκολα τον προβληματισμό και αποδεκατισμένο Παναθηναϊκό, διακόπτωντας έτσι μια δυσμενή σε βάρος του παράδοση.

 

Το παιχνίδι που ξεκίνησε με τους πιο αργούς και υποτονικούς ρυθμούς, “έδωσε” την πρώτη αξιόλογη φάση στο 18′ με το σουτ του Χρήστου Δώνη, στο δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη, μετά από σέντρα του Μυστακίδη, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Νέβες αιφνιδιασμένος δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

 

Η φάση αυτή ξύπνησε τις διαθέσεις των γηπεδούχων, που δυο λεπτά αργότερα πλησίασαν με αξιώσεις και πάλι την εστία του Πασχαλάκη, αλλά στην φάση αυτή ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ κράτησε ανέπαφη την εστία του σε μονοκόμματο σουτ, του Μυστακίδη, από πάσα του Κάτσε, αλλά ο Πασχαλάκης είχε σωστή και θετική αντίδραση.

 

Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη του και μάλλον τυχαία στην αφετηρία της φάση, άνοιξε το σκορ. Στο 28′ με τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, που ευνοημένος από κοντρα της μπάλας στο πόδι του Μπίσεσβαρ, βγήκε σε θέση βολής και με υποδειγματικό πλασέ πέτυχε το 0-1.

 

Στο 31′ και πάλι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο προσκήνιο με το κλέψιμο του Βιεϊρίνια και την σέντρα του στον Πέλκα, όμως το σουτ του Ελληνα μέσου, έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ ο Παναθηναϊκός με φάουλ του Κάτσε δημιούργησε προϋπόθεση για ισοφάριση, όμως ο Πασχαλάκης είπε και πάλι “όχι”.

 

Με δύναμη και πάθος αλλά χωρίς ποιότητα από τις δυο ομάδες ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το υπέρ αυτού αποτέλεσμα.

 

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μπήκε με αξιώσεις στο γήπεδο, και στο 54΄ από δυνατή παράλληλη σέντρα του Μυστακίδη, ο Μουνιέ δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε σύντομα και πλησίασε με δυο καλές ευκαιρίες στο δεύτερο γκολ. Στο 58′ ο Πρίγιοβιτς πάσαρε αλλά ο Πελκας γλίστρισε μέσα στη μικρή περιοχή και δεν βρήκει τη μπάλα όπως ήθελε, με τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει.

 

Στο 62΄ ο Πέλκας έκανε τη σέντρα, ο Μπίσεσβαρ το πλάσε, αλλά η μπάλα πέρασε επίσης άουτ. Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει ταχύτητα και στο 65′ σημείωσε δεύτερο γκολ εδραιώνοντας τη νίκη του με σκόρερ και πάλι τον Σέρβο διεθνή. Από συνεργασία Πέλκα – Πρίγιοβιτς, που ξεκίνησε όμως από φάουλ του Πέλκα που δεν καταλογίστηκε, ο Πρίγιοβιτς πλάσαρε υποδειγματικά ανεβάζοντας το σκορ στο 0-2.

 

Η νίκη του ΠΑΟΚ είχε σφραγιστεί, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί. Στο 84′ ο Εβγκέν Σάκχοφ, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, από ασίστ του Μάτος, έπιασε δυνατό σουτ από την μεγάλη περιοχή και παραβίασε για τρίτη φορά την εστία του Βλαχοδήμου κι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

 

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης (85′ Οικονόμου), Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κάτσε, Τζανδάρης, Μουνιέ, Λουντ (17′ Μυστακίδης), Δώνης (63′ Μολίνς), Λουτσιάνο

 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Μακ (69′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (82′ Σάκχοφ), Πέλκας (73′ Λημνιός) και Πρίγιοβιτς.

Related posts

Λαμία-Πλατανιάς 2-0 & Παναιτωλικός-Απόλλων 1-1

Abola Team 2

Σήμερα η κηδεία της Βασιλικής Αυγουστίνου

Abola Team

Σύλληψη προέδρου ερασιτεχνικής ομάδας για εκβιασμό σε παίκτη της!

Abola Team 2