free page hit counter
20.8 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

Με τα μάτια και την άποψη του Δημήτρη Καλιακούδη: Ο ικανότατος και επιτυχημένος τεχνικός μιλάει για την πορεία των πρωταθλημάτων στην Α’ ΕΠΣΑ, για τον Αντώνη Τσάτσο και την παρουσία των ομάδων της Αττικής στην Γ’ Εθνική

Ήταν παρών σε όλη την διάρκεια της σεζόν στην αγωνιστική δράση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΑ αλλά και της Γ’ Εθνικής. Παρακολούθησε πληθώρα παιχνιδιών από τις συγκεκριμένες κατηγορίες και καταθέτει την άποψή του που είναι βαρύνουσας σημασίας.

Ο λόγος για τον ικανότατο και επιτυχημένο τεχνικό Δημήτρη Καλιακούδη ο οποίος έχει δουλέψει προσφέροντας σημαντικό έργο και έχοντας καλά αποτελέσματα σε επίπεδο Γ’ Εθνικής με γνωστές και ιστορικές ομάδες όπως η Χαλκίδα, ο Βύζαντας Μεγάρων, ο Μανδραϊκός, ο Εθνικός Αστέρας και ο Ατρόμητος Πειραιά, μεταξύ άλλων.

Ο Δημήτρης Καλιακούδης καταθέτει την άποψή του σχετικά με την πορεία των πρωταθλημάτων της Α’ ΕΠΣΑ, την πορεία των ομάδων της Αττικής και όχι μόνο στην Γ’ Εθνική όπως επίσης για τον διοικητικό ηγέτη του Άγιαξ Ταύρου Αντώνη Τσάτσο.

-Για τα δρώμενα στον 1ο όμιλο της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΑ κατηγορία στην οποία επίσης έχει δουλέψει με επιτυχία ο Δημήτρης Καλιακούδης επισήμανε:

“Στην αρχή και μέχρι ενός ορισμένου σημείου είχαμε ένα γκρουπ αποτελούμενο από έξι ομάδες που προπορεύονταν στην βαθμολογία. Στην πορεία του πρωταθλήματος κάποιες ομάδες έμειναν πίσω στην βαθμολογία με συνέπεια να μείνουν τέσσερις ομάδες να διεκδικούν την άνοδο. Θεωρώ ότι οι Αγ. Ανάργυροι με το έμψυχο δυναμικό που διέθεταν έπρεπε να είχαν ξεχωρίσει από πολύ νωρίς στην κορυφή της βαθμολογίας και όχι να φθάσουν στις τελευταίες αγωνιστικές για να το καταφέρουν αυτό. Σίγουρα δίκαια κέρδισαν το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ’ Εθνική αλλά περίμενα να έχουν ακόμα πιο εύκολη πορεία και να έχουν ακόμα πιο σταθερή πορεία μέσα από την συνεχή στήριξη που είχε η ομάδα από τον διοικητικό της ηγέτη Βασίλη Λινάρη. Ο πρόεδρος των Αγ. Αναργύρων τόσο το καλοκαίρι όσο και στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ενίσχυσε την ομάδα με το καλύτερο έμψυχο δυναμικό και την έκανα ιδιαίτερα ανταγωνιστική και πανέτοιμη για να ξεχωρίσει.

Αυτό που έχω να επισημάνω είναι ότι η ομάδα που μου δημιούργησε θετικές εντυπώσεις ήταν η Αγ. Παρασκευή. Παρότι είχε αρκετά νέα παιδιά στην σύνθεσή της εντούτοις διεκδίκησε την άνοδο μέχρι την τελευταία στιγμή και για αρκετά μεγάλο διάστημα είχε φθάσει στο σημείο να συγκατοικεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. 

Πιστεύω επίσης ότι το Ρουφ θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο και άξιζε κάτι καλύτερο. Έχασε δικά του παιχνίδια όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο παιχνίδια και κατά συνέπεια πολύτιμους πόντους που θα μπορούσαν να είχαν προσφέρει στην ομάδα ακόμα και την άνοδο. Σε κομβικά παιχνίδια και κυρίως σε εκτός έδρας παρότι προηγήθηκε στο σκορ το Ρουφ εντούτοις δέχθηκε γκολ στα τελευταία λεπτά. Κάτι το οποίο συνέβη κατ’ επανάληψη και εξακολούθηση. Θα σταθώ ακόμα στην Δόξα Βύρωνος. Παρότι ξεκίνησε με καλές προοπτικές στην συνέχεια απογοήτευσε και τον κόσμο της πιστεύω καταφέροντας την τελευταία στιγμή να διατηρηθεί στην μεγάλη κατηγορία της Αθήνας”.

-Για την παρουσία των ομάδων στον 2ο όμιλο της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΑ ο Δημήτρης Καλιακούδης ανέφερε:

“Ο Χαραυγιακός αναμφισβήτητα είχε την πιο δεμένη ομάδα και την πιο σταθερή πορεία και δίκαια πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Άξια έκανε πρωταθλητισμό. Ο Άρης Πετρούπολης δεν είχε την πορεία που θα περίμεναν και οι φίλοι του. Περίμενα περισσότερα πράγματα σύμφωνα με το υλικό που διέθετε η ομάδα. Θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Τα Πετράλωνα ενώ ξεκίνησαν καλά και είχαν πορεία πρωταθλητισμού φαίνεται ότι κάπου χάθηκαν. Τα πράγματα φαίνεται ότι μπερδεύτηκαν με την αλλαγή του προπονητή και η ομάδα έχασε το τρένο της ανόδου. Τα Σούρμενα στην πορεία ξεφούσκωσαν και δεν ξέρω αν πραγματικά ήθελαν να κάνουν πρωταθλητισμό. Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε ο Πανερυθραϊκός. Η πολύ καλή δουλειά που έκανε και κάνει εκεί ο Αντώνης Τσιμπάκης ανεξάρτητα με την θέση που πήρε η ομάδα στην βαθμολογία αποτυπώθηκε από αυτά που έβγαλε και παρουσίασε η ομάδα στο γήπεδο σε πολλά παιχνίδια. Ο Πανερυθραϊκός ήταν από τις ομάδες που όπως λέμε στο ποδόσφαιρο είχε αρχή, μέση και τέλος”.

-Μιλώντας για τον προσωπικό του φίλο και διοικητικό ηγέτη του Άγιαξ Ταύρου Αντώνη Τσάτσο ο Δημήτρης Καλιακούδης δήλωσε:

“Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και παράγοντας από κάθε άποψη και πάνω απ’ όλα γνώστης του ποδοσφαίρου. Δεν είναι τυχαίο ότι επί των ημερών του στα ηνία του συλλόγου ο Άγιαξ Ταύρου επιστρέφει και πάλι στην μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣΑ. Είναι ένας παράγοντας και άνθρωπος με ήθος που έχει προσφέρει πολλά στο ευρύτερο φάσμα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου τον οποίο πρέπει να σέβονται όλοι”.

-Για την εικόνα που παρουσίασαν οι ομάδες της Αττικής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο Δημήτρης Καλιακούδης τόνισε:

“Μεγάλη απογοήτευση νομίζω ότι σκόρπισαν η Κηφισιά και ο Φωστήρας. Για την Κηφισιά αρχικά θα πω ότι είναι κρίμα που πέφτει η ομάδα η οποία πρωταγωνίστησε την χρονιά που ήταν και η ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική. Όσο για τον Φωστήρα η ομάδα οδηγήθηκε πιστεύω στο σημείο μηδέν από τις λανθασμένες επιλογές. Ο Ηρόδοτος αναδείχθηκε άξια πρωταθλητής στον όμιλό του ενώ η Προοδευτική άξιζε κάτι καλύτερο. Άξιζε την άνοδο κατά γενική ομολογία την οποία έχασε από κάποιες λεπτομέρειες. Πιστεύω ωστόσο ότι ήταν καλύτερη ομάδα και είναι θέμα χρόνου να επιτύχει την άνοδό της στην Football League. Θα σταθώ στον Ιωνικό Νικαίας, Είναι κρίμα μια ομάδα με τόση ιστορία και με αυτό τον κόσμο να φθάσει στο σημείο να κερδίζει την τελευταία στιγμή την παραμονή της στην Γ’ Εθνική. Δεν επιτρέπεται να συμβαίνει αυτό. Η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής αναμφισβήτητα ήταν το Κερατσίνι το οποίο όπως φάνηκε και από την παρουσία του στα περισσότερα παιχνίδια λειτούργησε μεθοδικά. Απογοήτευση σκόρπισε η ομάδα της Ρόδου. Αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς προέκυψε στην συνέχεια η πορεία της που αποδείχθηκε καταστροφική. Οι λάθος επιλογές οδήγησαν την ομάδα στον υποβιβασμό. Στον αντίποδα ο Διαγόρας είχε μια πολύ καλή και σταθερή πορεία και έδειξε ότι είναι μια ομάδα έτοιμη να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Είναι πιστεύω θέμα χρόνου να συμβεί, αν παραμείνει ως έχει η ομάδα”.

Related posts

ΑΕ Περιστερίου – Λαρισαϊκός 1-0

Abola Team

Η Άμιλλα 5-1 τον Ιπποκράτη

Abola Team

«Σίφουνας» ο Άρης Πετρούπολης, πέρασε από την Αγία Παρασκευή (0-1)

Abola Team