free page hit counter
19.1 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα πέναλτι η Κ-17 του Ολυμπιακού, 5-4 τον Παναθηναϊκό

Στην «ρώσικη ρουλέτα» η Εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού επικράτησε με 5-4 των «πρασίνων» στον τελικό του Final-4  του Αγρινίου κι αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας. 

 

 

 

Με καρδιά χιλίων λεόντων, η Κ17 του Ολυμπιακού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν μετά από ένα ψυχοφθόρο παιχνίδι διάρκειας… τριών ωρών παρά δέκα λεπτά, αφού χρειάστηκε την παράταση, τα πέναλτι και φυσικά την ερυθρόλευκη ψυχή για να τα καταφέρει!

 

Οι πρωταθλητές, που παρέμειναν πρωταθλητές, νίκησαν στα πέναλτι με 4-3 τον Παναθηναϊκό, ισοφαρίζοντας κυριολεκτικά στο… παρά δύο του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης με γκολ του Μπουλλάρι, “καρμπόν” με εκείνο που είχαν πετύχει οι πράσινοι στο 98′ με τον Αθανασακόπουλο. Ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς οι πρωταθλητές μετά το τελευταίο εύστοχο πέναλτι του Γκοτζαμανίδη.

 

Το ματς:

 

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Τάσος Θέος παρέταξε την ομάδα με τους Καραργύρη, Κωνσταντινίδη, Γκοτζαμανίδη, Μποσκουίδη, Μαρτίνη, Γλυνό, Νικολή, Μούγιο, Φέκκα, Τσακίρη και Μπουλλάρι και τους είδε να ξεκινούν ιδιαίτερα ορεξάτοι στον τελικό. Μόλις στα 10 λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε δύο αρκετά καλές “επισκέψεις” προς τα καρέ του Παναθηναϊκού, δίχως όμως να μετουσιωθεί σε κάποιο τέρμα αυτή η όρεξη.

 

Μετά από το πρώτο “δυνατό” δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες έριξαν λίγο στροφές και χρειάστηκε να περιμένουμε άλλα 16 για να απειληθεί για πρώτη και μοναδική φορά στο πρώτο μέρος η εστία του Καραργύρη με σέντρα του Σαμαρά από δεξιά και κεφαλιά του Σερπέζη. Η “απάντηση” του Ολυμπιακού ήρθε στο 37′ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γλυνός έπιασε μία κεφαλιά, όχι όπως θα την ήθελε και την είδε να καταλήγει άουτ. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, αλλά με τους ερυθρόλευκους να έχουν μία ελαφρά υπεροχή.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κακό. Οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν από λιγοστές έως ανύπαρκτες. Κι όσο περισσότερο περνούσε η ώρα τόσο οι ποδοσφαιριστές έδειχναν ότι δεν ήθελαν να ρισκάρουν περισσότερα, με αποτέλεσμα η παράταση να έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο!

 

Η παράταση:

 

Η πρώτη και μοναδική φάση ήταν εκείνη που σκόραρε ο Παναθηναϊκός στο 98ο λεπτό. Ο Ζαγορίτης πέρασε από αριστερά, έδωσε στον Αθανασακόπουλο και αυτός πλάσαρε τον Καραργύρη για να κάνει το 1-0. Ο Ολυμπιακός έκανε τις προσπάθειές του να ισοφαρίσει, περνώντας στην επίθεση και ψάχνοντας το γκολ που θα του έδινε την ευκαιρία να ξαναμπει στην διεκδίκηση. Ο επιμένων νικά λένε και έχουν δίκιο! Γιατί στο 118′ ο Ζαχαράκης κινήθηκε από αριστερά και μοίρασε στον Μπουλλάρι, με την Κ17 του Ολυμπιακού να “πληρώνει” κυριολεκτικά με το ίδιο νόμισμα τον Παναθηναϊκό και το ίδιο γκολ ακριβώς!

 

Τελικά το πρωτάθλημα κρίθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, όπου Καραργύρης και Χατζηγιαννάκης είχαν από μία απόκρουση. Στο τέλος όμως, ο ψύχραιμος Γκοτζαμανίδης έγραψε το 4-3 και χάρισε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς και δάκρυα χαράς από τους πρωταγωνιστές.

 

ΠΕΝΑΛΤΙ:

 

Παναθηναϊκός: Ηλιάδης (γκολ), Ζαγορίτης (γκολ), Μαυρουδής (απόκρουση), Ντοματάς (γκολ), Σαντικάι (άουτ)

 

Ολυμπιακός: Μαρτίνης (γκολ), Φέκκας (γκολ), Κοτσιανούλης (γκολ), Μπουλλάρι (απόκρουση), Γκοτζαμανίδης (γκολ)

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Τ. Θέος): Καραργύρης, Κωνσταντινίδης (108′ Κοτσιανούλης), Γκοτζαμανίδης, Μποσκουίδης, Μαρτίνης, Γλυνός (102′ Ζαχαράκης), Νικολής, Μούγιος, Φέκκας, Τσακίρης (69′ Γεωργαντής), Μπουλλάρι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σ. Συλαϊδόπουλος): Χατζηγιαννάκης, Βαγιανίδης, Σαντικάι, Σπίνος (91′ Ντοματάς), Παρασκευόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Μαυρουδής, Σαμαράς (82′ Ζαγορίτης), Αθανασακόπουλος (105′ Αναστόπουλος), Τζαβίδας (69′ Ηλιάδης), Σερπέζης (113′ Σιατούνης).

Related posts

Προελαύνουν οι Μικτές σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Abola Team 2

Δυναμική παρουσία του Α.Ο. Παιανίας στο 4ο Tinos Cup 2016

Ρένος Γιαμπουράς

Οι αγώνες μπαράζ σε Παίδες και Νέους της ΕΠΣΑΝΑ

Abola Team 3