free page hit counter
14.7 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ένας Γερμανός στον ΑΟ Χαλκίς – Ποιος είναι ο Κλάους Ντίτερ Μίλερ που ανέλαβε τη νέα Διοίκηση!

 

Μετά τους Ηρακλή, Χανιά, Πανσερραϊκό, Παναιγιάλειο και την Αναγέννηση Καρδίτσας, «χτύπησε» και την πόρτα του ΑΟ Χαλκίς…

 

Ο Γερμανός επιχειρηματίας, Κλάους Ντίτερ Μίλερ που ήταν για περίπου 1,5 χρόνο στα Διοικητικά της ΠΑΕ Αναγέννησης Καρδίτσας, αναλαμβάνει το «τιμόνι» του ΑΟ Χαλκίς μαζί με τον Ευβοιώτη συνεργάτη του, Βαλάντη Μπλέτσα.

 

Ο Γερμανός εμφανίστηκε στη Γενική Συνέλευση του ΑΟ Χαλκίς που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (22-06-2018) και ήταν ο μοναδικός επενδυτής που δήλωσε ενδιαφέρον για να αναλάβει την Διοίκηση του ιστορικού συλλόγου που έχει περάσει τα πάνδεινα τα τελευταία χρόνια.

 

Ο Κλάους Ντίτερ Μίλερ θα έχει συνεργάτες, τους Βαλάντη Μπλέτσα και Θωμά Σβαρνόπουλο, ενώ ο Γερμανός επενδυτής έκανε λόγο για πλάνο ανόδου με έλευση νεαρών ποδοσφαιριστών από την Αφρική.

 

Ο 60χρονος επιχειρηματίας, στα μέσα της δεκαετίας του ’90 διετέλεσε πρόεδρος στο Ανόβερο, την εποχή που αγωνιζόταν στην Zwiteliga δίχως να καταφέρει να κρατήσει τον Γερμανικό σύλλογο στη Β΄ κατηγορία. 

 

Επίσης εκπροσωπούσε ως ατζέντης, τους Ασαμόα και Ερνστ. 

 

Σημειώνεται ότι ο Κλάους Ντίτερ Μίλερ προσπαθούσε εδώ και πολλά χρόνια να μπει στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για αρκετές ομάδες, όπως τον Πανσερραϊκό, Ηρακλή Θεσσαλονίκης, τα Χανιά, τον Παναιγιάλειο, ενώ για περίπου 1,5 χρόνο ήταν στα Διοικητικά της ΠΑΕ Αναγέννησης Καρδίτσας.

Ο Κλάους Μίλερ στον ΑΟ Χαλκιδας!

23 Ιουνίου 2018 | Γράφει ο Karditsa Sportiva Team

 

 

Με γνώριμα στο Καρδιτσιώτικο κοινό πρόσωπα θα πορευτεί ο ΑΟ Χαλκίδας τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική, αφού τα διοικητικά τεκταινόμενα της ομάδας αναλαμβάνει ο Κλάους Ντίτερ Μίλερ!

 

Ο Γερμανός που ήταν για περίπου 1,5 χρόνο, πρώτα ως υπεύθυνος μάνατζμεντ και έπειτα ως επικεφαλής στα διοικητικά της ΠΑΕ Αναγέννηση, θα έχει συνεργάτες του, τους επίσης γνώριμους κ.κ. Βαλάντη Μπλέτσα, Θωμά Σβαρνόπουλο και στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου έκανε λόγο  για πλάνο ανόδου με έλευση νεαρών ποδοσφαιριστών από την Αφρική.

 

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ευβοϊκή Γνώμη, όπως δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα:

 

Γερμανό «μπροστάρη» για τη διοίκησή του βρήκε ο ΑΟ Χαλκίς και αυτός είναι ο Κλάους Ντίτερ Μίλερ.

 

Ο 59χρονος από το Αννόβερο αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας της Εύβοιας με στενό συνεργάτη τον Ευβοιώτη Βαλάντη Μπλέτσα.

 

 

Η είσοδος των δύο ανδρών στο ΔΣ επικυρώθηκε στη γενική συνέλευση που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (22/6).

 

Στην αρχή, η συνέλευση ήταν επεισοδιακή με φωνές και αντεγκλήσεις για τα «περσινά» (κυρίως έγινε αναφορά στην αποτυχία ανόδου της ομάδας στη Football League μέσω της εγγυητικής-φάντασμα).

 

Λίγο αργότερα, ο πρώην αντιπρόεδρος Γιώργος Τόλιας ζήτησε την αναβολή της συνέλευσης, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

 

Μεταξύ του Τόλια και των μελών της απερχόμενης διοίκησης υπήρξε έντονη αντιπαράθεση.

 

Πριν τη συνέλευση φήμες έλεγαν ότι ο Τόλιας θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

 

Το μοναδικό ψηφοδέλτιο που κατατέθηκε ήταν αυτό του Γερμανού.

 

Σ’ αυτό υπήρχαν πέντε νέα άτομα και τέσσερα από τα «παλιά».

 

Οι νέοι είναι οι κ.κ. Μίλερ, Μπλέτσας, Σβαρνόπουλος, Πολ Μπασνάιντερ και μία κυρία, η Ευτυχία Λουϊζίδου (σύζυγος του κ. Σβαρνόπουλου, ο οποίος στη φωτογραφία-κάτω είναι ο πρώτος από δεξιά).

 

Οι παλιοί είναι οι κ.κ. Κακαβάς, Σιγανός, Μήλιος και Καραμάνος.

 

Μερικά από τα αναπληρωματικά μέλη είναι οι κ.κ. Γιαμπουράς, Γρύλος, Βασ. Πίσχινας, Ναστογιάννης.

 

Τη γενική συνέλευση παρακολούθησαν και ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Ψαθάς με τον γ.γ. της Ένωσης Γιώργο Πίσχινα.

 

Ο κ. Μίλερ υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ότι στόχος της Χαλκίδας είναι η άνοδος στη Β’ Εθνική.

 

Δεν μίλησε για μπάτζετ και ποσά, αλλά είπε ότι έχει όραμα για τον ΑΟΧ …να τον δει να παίζει στις υψηλότερες κατηγορίες.

 

«Δεν ήρθα από τη Γερμανία για να είναι ο ΑΟΧ 4ος και 5ος στη Γ’ Εθνική» συμπλήρωσε.

 

Αυτό που θα κάνει η νέα διοίκηση είναι να συναντηθεί με τους ποδοσφαιριστές του υπάρχοντος ρόστερ και από ‘κει και πέρα θα κινηθεί και για μεταγραφές.

 

Οπως έγινε γνωστό στην φετινή ομάδα θα έρθουν παίκτες (και) από Αφρικανικές χώρες, αλλά θα δοθεί χρόνος συμμετοχής και σε ντόπια παιδιά.

 

Το χρονικό της συνέλευσης

 

 

Πριν ξεκινήσει η συνέλευση ο Γιώργος Τόλιας έκανε ένσταση.

 

«Δεν υπάρχει διαδικασία ακόμη, σε τί κάνετε ένσταση;» του είπε ο δικηγόρος και μέλος του ΔΣ Αλέκος Καραμάνος.

 

«Δεν γίνεται να λέτε ότι θα γίνει η συνέλευση στις 5, το μαγαζί να είναι κλειστό και τελικά να γίνεται στις 7» απάντησε ο Τόλιας.

 

Αλλά το ζήτημα αυτό πέρασε και δεν ακούμπησε.

 

Στη συνέχεια ο Κώστας Αναγνωστάκης είπε ότι η ομάδα είχε 407.000 ευρώ έσοδα και …άλλα τόσα έξοδα (απόλυτα ισοσκελισμένος ο οικονομικός απολογισμός σύμφωνα με τη διοίκηση..!).

 

Πάντως, ο Κώστας Αναγνωστάκης απέφυγε να απαντήσει εάν έχουν εξοφληθεί οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΧ.

 

Αμέσως μετά έγινε το «σώσε» όταν η κουβέντα έφτασε στην εγγυητική που δεν κατατέθηκε το περσινό καλοκαίρι ώστε να διεκδικήσει η ομάδα την άνοδο στη Β’ Εθνική μέσω μπαράζ.

 

Ο Αναγνωστάκης είπε «δεν υπήρχαν τα χρήματα». Εκεί, το λόγο πήρε ο φίλαθλος της ομάδας Γιώργος Γαλγαδάς και επικράτησε πανικός.

 

«Ο Τσαγκάρης έλεγε ότι υπάρχουν τα χρήματα και ότι κατατέθηκε η εγγυητική και εσείς του βαράγατε παλαμάκια» είπε ο Γαλγαδάς.

 

«Είχε πάρει διαβεβαιώσεις ότι τα χρήματα θα τα βάλουν χορηγοί, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια» είπε ο Καραμάνος.

 

Αφού για περίπου 5-10 λεπτά επικράτησε πανδαιμόνιο …σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Ψαθάς για να κατευνάσει τα πνεύματα.

 

«Είναι αδιανόητο να τσακώνεστε. Ο ΑΟΧ δεν θα μπορούσε να διαθέσει 300.000 για την εγγυητική. Λεφτά δεν υπάρχουν. Οποιος έταξε, είπε ψέματα. Αλλά μην μηδενίζουμε τα πάντα. Πρέπει να είστε ενωμένοι για να προχωρήσει η ομάδα. Εδώ έχει γίνει Χάβρα των Ιουδαίων. Δεν είναι ωραία εικόνα αυτή» επεσήμανε ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων και πρόεδρος της ΕΠΣΕ.

 

Ο Νίκος Κακαβάς είπε: «Πείτε μου αν αρνηθήκαμε σε κανέναν να έρθει και να πάρει την ομάδα. Το είχα πει και πριν μερικούς μήνες. Δεν μπορεί να είμαστε οι πιο πλούσιοι πολίτες αυτής της πόλης. Είναι τρελό. Οποιος θέλει …ή καταθέτει πρόταση με πλάνο ή έρχεται συνοδοιπόρος. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Στην Πάτρα ενώθηκαν άνθρωποι με αντίθετα επιχειρηματικά συμφέροντα για το καλό της Παναχαϊκής. Κι εδώ γίνεται πόλεμος».

 

Από την πλευρά του ο Βαλάντης Μπλέτσας ζήτησε τη στήριξη της πόλης, της δημοτικής αρχής (για το γήπεδο) και των φιλάθλων: «Ηδη τρέχουμε 20 ώρες το 24ωρο για την ομάδα. Μπορεί να διαφωνήσουμε, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε απέναντι και εχθροί. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι θα πετύχει η ομάδα».

 

Τέλος, ο Γιώργος Γαλγαδάς απευθυνόμενος στον Μίλερ του είπε: «Θέλουμε ειλικρίνεια και όχι άλλα ψέματα. Αν είσαι αληθινός οι Χαλκιδέοι θα σε αγκαλιάσουν».

 

Λίγο πριν ακουστεί το σφύριγμα της λήξης της συνέλευσης υπήρξε άλλο ένα θερμό επεισόδιο με τους Χρήστο Λινάρδο και Βαγγέλη Λινάρδο. Τα δύο αδέρφια εξέφρασαν ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους επειδή κανείς δεν τους πλησίασε για να τους προτείνει να πλαισιώσουν τη διοίκηση: «Είμαστε 40 χρόνια δίπλα στον ΑΟΧ και αυτό είναι το …ευχαριστώ. Ούτε καν μας ρωτήσατε». Κάτι πήγε να πει ο Αλέκος Καραμάνος στον Χρήστο Λινάρδο, αλλά ο δεύτερος του απάντησε «μη μιλάς» και σηκώθηκε και έφυγε.

Αριστερά ο Βαλάντης Μπλέτσας που αποτελεί τον στενό συνεργάτη του Κλάους Μίλερ και πιθανόν να είναι και ο νέος πρόεδρος και δεξιά ο Αλέκος Σιγανός που παρέμεινε στο ΔΣ.

 

 

Ο φίλαθλος του ΑΟΧ Γιώργος Γαλγαδάς με τον νέο ιδιοκτήτη Κλάους Μίλερ. Στην αρχή ο Γερμανός …έπαθε πλάκα με με την κριτική που άσκησε ο Γαλγαδάς στην περσινή διοίκηση, αλλά στο τέλος είχαν μία σύντομη κουβέντα και ο Γαλγαδάς ευχήθηκε στον Γερμανό καλή επιτυχία στο έργο του.

 

Η χειραψία του απερχόμενου προέδρου Κώστα Αναγνωστάκη με το νέο αφεντικό των κυανόμαυρων Κλάους Μίλερ υπό το βλέμμα της Λουσίντας Ζαχαρία.

 

 

Εντονη ήταν η αντίδραση του Νίκου Κακαβά όταν κάποιες στιγμές η κατάσταση πήγε να ξεφύγει από τον έλεγχο.

 

 

 

Την τελευταία φορά που ο Γιώργος Τόλιας είχε βρεθεί σε ΓΣ ήταν όταν ήταν διοίκηση, αλλά παραιτήθηκε και λίγες μέρες αργότερα ανέλαβε ο Γιώργος Στούπας. Σήμερα ο Τόλιας επέστρεψε στις συνελεύσεις του ΑΟΧ, αλλά ο λόγος του δεν εισακούστηκε και τα ερώτηματά του δεν βρήκαν πρόσφορα έδαφος.

Πηγή eviazoom.gr

Related posts

Ελεύθερος ο “Δρακογκόλ”, o Γιάννης Δρακάκης της Παλαιόχωρας

Abola Team 3

Συνεχίζει ο Δρόσος στον Πανθηραϊκό

Abola Team 2

Επαναλειτουργεί ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του Αήττητου Σπάτων

Abola Team 3