free page hit counter
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Νέα αναμονή για την απόφαση στην υπόθεση του Αστέρα Αμαλιάδας-Οριστικά από Δευτέρα

Η απερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε, χωρίς τελικά ούτε μέσα σε αυτήν η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να εκδώσει την απόφαση, για την υπόθεση του διακοπέντος αγώνα Αστέρα Αμαλιάδας-Ηροδότου.

 

 

Η απερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε σε ότι αφορά τις εργάσιμες μέρες της, χωρίς τελικά ούτε μέσα σε αυτήν η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να εκδώσει την πολυαναμενόμενη απόφαση, για την γνωστή υπόθεση του διακοπέντος αγώνα Αστέρα Αμαλιάδας-Ηροδότου. Για την οποία αφαιρέθηκαν πρωτόδικα μείον πέντε βαθμοί από τον Αστέρα και ποινή τεσσάρων αγωνιστικών της έδρας, συν 2000 ευρώ πρόστιμο. Εξοντωτικές δηλαδή ποινές με τις οποίες του έχει στερηθεί ως τώρα η άνοδο στη Football League, την οποία κέρδισε μέσα στα γήπεδα, με πανάξιο και πανηγυρικό τρόπο!

 

 

Αφού, μην ξεχνάμε: Ο Αστέρας Αμαλιάδας, μέσα από μια πολύ μεγάλη πορεία, την μεγαλύτερη και ιστορικότερη γι’ αυτόν, πήρε αρχικά το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής στον όμιλο του, κι έπειτα πήρε μέσα στα γήπεδα και τη δεύτερη και προνομιούχο θέση ΑΝΟΔΟΥ στη Β’ Εθνική από τον δεύτερο όμιλο των πρωταθλητών της κατηγορίας στα μεταξύ τους μπαράζ!

 

Ενώ εκκρεμεί η έκδοση απόφασης και για την υπόθεση του Εθνικού Πειραιά και την αφαίρεση βαθμών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα (για επεισόδια φιλάθλων του με την αστυνομία στο ματς με τον Αήττητο στα Σπάτα).

 

Η απόφαση ήταν αρχικά να βγει αυτές τις μέρες, και σίγουρα η νέα καθυστέρηση δείχνει ότι εξετάζεται σε …βάθος από τα δικαστικά μέλη της Επιτροπής. Αναμένεται πλέον εντός της νέας εβδομάδας (με μεγαλύτερη σιγουριά αυτή τη φορά, όπως εκφράζεται κι από τους νομικούς των ομάδων, και βασικά από τη Δευτέρα 9/7 και μετά).

Από κει και πέρα, ανάλογα την απόφαση θα εξεταστεί τότε και το ενδεχόμενο προσφυγής στον τρίτο και τελεσίδικο βαθμό, το Διαιτητικό Δικαστήριο (που από τη νέα περίοδο πάντως θα επανέλθει στα προηγούμενα καθήκοντα του, δηλαδή για συγκεκριμένες μόνο διαδικαστικές υποθέσεις, και όχι για όλες, που είχε γίνει την τελευταία διετία ως τριτοβάθμιο όργανο – κι όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια όλες οι υπόλοιπες υποθέσεις θα ολοκληρώνονται στην Εφέσεων το περισσότερο).

Ο Αστέρας λοιπόν διεκδικεί το δίκιο του! Όμως, από την άλλη, μέχρι τώρα το γενικό συμπέρασμα είναι ότι, οι πιθανότητες ριζικής ανατροπής της πρωτόδικης απόφασης σε πολύ μεγάλο βαθμό, δεν είναι οι περισσότερες (π.χ. να μην πάρει ούτε -3 ο Αστέρας ή να πάρει -3 και ο Ηρόδοτος). Έτσι, σε συνδυασμό και με την έφεση του Εθνικού Πειραιώς αυτό που θέλει ο Αστέρας στη χειρότερη περίπτωση, είναι: Οι αποφάσεις να τον διατηρήσουν τουλάχιστον τρίτο στην τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου των μπαράζ, και κατ’ επέκταση πέμπτο στη συνολική βαθμολογία των οκτώ στα μπαράζ πρωταθλητών, ώστε να είναι πρώτος επιλαχών. 

 

Σε ότι αφορά τις θέσεις των επιλαχώντων: Όπως προβλέπει η Προκήρυξη πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής, από την ΕΠΟ, θα καταταχθούν σε βαθμολογική σειρά κι οι άλλες τέσσερις ομάδες που μετείχαν.

 

Τα βαθμολογικά κριτήρια κατάταξης των Ομάδων σε περισσότερους του ενός Ομίλους με τον ίδιο αριθμό Ομάδων ανά Όμιλο είναι:

 

1. Οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους αγώνες με τις Ομάδες του Ομίλου τους. 2. Η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες με τις Ομάδες του Ομίλου τους. 3. Τα περισσότερα τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις Ομάδες του Ομίλου τους. 4. Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις Ομάδες του Ομίλου τους. 5. Κλήρωση.

 

Αυτό γιατί, όπως ρητά προβλέπει η Προκήρυξη πρωταθλήματος: Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στην Β’ Εθνική παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί (νέας περιόδου) ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις τέσσερις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ’ Εθνική στην Β’ Εθνική κατηγορία δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, τότε: Το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερις (4) αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης – μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων – του μίνι πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους.

 

– Ο Αστέρας Αμαλιάδας αυτή τη στιγμή είναι πέμπτος συνολικά (και πρώτος επιλαχών). Υπερισχύει του αντίστοιχου τρίτου στον άλλο όμιλο Τηλυκράτη Λευκάδας, αφού έχει 4 βαθμούς όπως κι εκείνος, αλλά καλύτερη διαφορά τερμάτων με βάση τα παραπάνω κριτήρια. Συγκεκριμένα, 7-11 ο Αστέρας και 3-8 η ομάδα της Λευκάδας.

 

Ενώ σε ότι αφορά τον Εθνικό, αν τυχόν ισοβαθμήσουν μετά τις Εφέσεις, ο Αστέρας υπερισχύει σε εσωτερική ισοβαθμία (εντός ομίλου δηλαδή), έχοντας δυο νίκες στα μεταξύ τους ματς! Διότι για την κατάταξη πρωταθλήματος, εκεί μετράει το Άρθρο 20 του Κ.Α.Π. «Βαθμολογική κατάταξη ομάδων», όπου όπως αναφέρεται και στην παράγραφο 5 «Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με (πρώτο) κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες».

–Για το αν θα κληθεί ο επιλαχών να καλύψει θέση που μπορεί να προκύψει, τίποτε δεν είναι ακόμα σίγουρο! Μπορεί να προκύψει, μπορεί να μην προκύψει καθόλου, μπορεί και να προκύψει μεν αλλά τον Αύγουστο ή και στις αρχές Σεπτεμβρίου κι όχι νωρίτερα.

 

Ήδη σε ότι αφορά την πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση κατηγοριών, αφού αυτή δεν γίνεται σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο Βασιλειάδη και οι ομάδες στη Σούπερ Λίγκα θα είναι 16 και την προσεχή σεζόν (κι όχι 20), δεν περισσεύουν θέσεις από αυτό το θέμα.

Τότε ο Αστέρας , σε περίπτωση που έχει παραμείνει πρώτος επιλαχών, πρέπει να περιμένει, μήπως κάποια από τις τέσσερις ομάδες που ανέβηκαν από τη Γ’ ή από αυτές που παρέμειναν στη Β’ από πέρυσι, ή από αυτές που θα έρθουν στη Β’ από τη Λίγκα – και βασικά π.χ. αν θα κατέβει ο Πλατανιάς στη Β’ Εθνική – να μην καταφέρει να δηλώσει κι εκπληρώσει συμμετοχή στη Football League. Αυτό το τελευταίο βέβαια, αν είναι να γίνει, θα τραβήξει σε μάκρος χρονικά (πιθανόν όχι απλά εντός του Ιουλίου, αλλά ακόμα και στα τέλη Αυγούστου ή και στις αρχές Σεπτεμβρίου)…

 

 

Πηγή: iliaclick

Related posts

Επόμενο τεστ με Αγιο Ιερόθεο το Κερατσίνι

Abola Team 3

Ασταμάτητος ο Ηρακλής-Όλα τα αποτελέσματα και στους οκτώ ομίλους της Γ’ Εθνικής

Abola Team 2

“Η Προοδευτική απαιτεί σεβασμό και είναι τιμή που την σφυρίζετε!”

Ρένος Γιαμπουράς