free page hit counter
14.3 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ABOLA PLUS

Νέα ταλαιπωρία στο Μετρό την Πέμπτη (12/7)!

Στάση Εργασίας για την Πέμπτη (12/7) έχει προκηρύξει το Σωματείο Ηλεκτροδηγών της Αττικό Μετρό ώστε να συμμετάσχουν σε έκτακτη γενική συνέλευση, με ανοιχτό το ενδεχόμενο 24ωρης απεργίας και όπως είναι φυσικό θα προκληθούν προβλήματα στις μετακινήσεις.

 

Η στάση εργασίας στο Μετρό πραγματοποιείται από τις 11 έως τις 5 το απόγευμα, ιδιαίτερα κρίσιμη ώρα ιδίως γι’ αυτούς που σχολούν από τις δουλειές τους στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου ηλεκτροδηγών «η στάση εργασίας πραγματοποιείται εξαιτίας του νέου συνδικαλιστικού Νόμου ο οποίος απαιτεί αυξημένη συμμετοχή (50+1 των μελών), καθώς και της άρνησης της διοίκησης της εταιρείας να διευκολύνει τα μέλη του Σωματείου διαθέτοντας υπηρεσιακό συρμό».

Θέματα συζήτησης, όπως σημειώνουν, θα είναι επίσης η έλλειψη ανταλλακτικών για τους συρμούς, η έλλειψη προσωπικού και συνεχής μείωση αυτού, η παρεμπόδιση της ιεραρχικής εξέλιξης των ηλεκτροδηγών, οι μισθολογικές ανισότητες των επαναπροσληφθέντων συναδέλφων της ΣΤΑΣΥ παρά την πλήρωση ομοίων προϋποθέσεων, το ενιαίο μισθολόγιο και η συζήτηση και λήψη αποφάσεως περί κηρύξεως 24ωρης απεργίας.

Πηγή: thepressroom.gr

Related posts

NOMADS: Διαλύεται η ομάδα της Ζούγκλας!

Abola Team 2

Πέθανε ο θρύλος της F1 Νίκι Λάουντα

Abola Newsroom

Βόμβα Πάνου Παναγιωτόπουλου:Για το καλό της χώρας συνεργαζόμαστε & με την αριστερά

Abola Team 3