free page hit counter
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ολη η εικόνα του 5ου όμιλου

 

Με την προθεσμία από την ΕΠΟ να λήγει το μεσημέρι της Δευτέρας 13/8 για τις δηλώσεις συμμετοχής στη Γ’ Εθνική ώστε να οριστικοποιηθούν οι ομάδες που θα μετάσχουν.

Υπενθυμίζεται ότι το ισχύον πλάνο (των 8 ομίλων, όπως δηλαδή έγινε και πέρυσι), μέχρι τώρα βγάζει Όμιλο (τον 5ο) των ηλειακών ομάδων, με τους ίδιους Νομούς που ήταν και πέρυσι. Σίγουρος δεν είναι πάντως ακόμα ο τελικός αριθμός των ομάδων, με την έννοια ότι δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί, αν και 99,9% δεν αναμένονται αλλαγές.

ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟ 5ο ΟΜΙΛΟ (με ηλειακές ομάδες)

α) Οι προερχόμενες που παραμένουν από την τωρινή Γ’

Αστέρας Αμαλ. (Ηλεία) 

Πανηλειακός (Ηλεία)

ΠΑΟ Βάρδας (Ηλεία)

Αστέρας Βλαχιώτη (Λακωνία)

Παναρκαδικός (Αρκαδία)

Διαγόρας Βραχνείκων (Αχαία)

Καλαμάτα (Μεσσηνία)

β) Οι πρωταθλητές Νομών

ΗΛΕΙΑ – Νίκη Τραγανού

ΑΧΑΙΑ – Πανμοβριακός Ριόλου

ΜΕΣΣΗΝΙΑ – Πάμισος Μεσσήνης

ΛΑΚΩΝΙΑ – Α.Ε Πελλάνας Καστορείου

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Α.Ο. Καταστάρι

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – Α.Ο. Εικοσιμία

ΑΡΚΑΔΙΑ – Πανθυρεατικός Άστρους – ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΕ

γ) Ερχόμενος εξ υποβιβασμού από τη Β’ Εθνική

ΑΧΑΙΑ – Παναιγιάλειος 

* * * ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ 5ος όμιλος, με τις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή

ΕΠΣ Κεφαλληνίας (1)ΕΠΣ Ζακύνθου (1)ΕΠΣ Αχαΐας (3)ΕΠΣ Ηλείας (4)ΕΠΣ Μεσσηνίας (2)ΕΠΣ Λακωνίας (2)ΕΠΣ Αρκαδίας (1)

Σύνολο διαθέσιμων ομάδων 14

Οι τελευταίες ομάδες

Σε ότι αφορά τα τρία ερωτηματικά που υπήρχαν ως την τελευταία μέρα: τον Αστέρα Αμαλιάδας, τον Παναιγιάλειο και τον Πανθυρεατικό Άστρους.

* * * Πανθυρεατικός και ΕΠΣ Αρκαδίας

Η περυσινή πρωταθλήτρια Αρκαδίας, όπως πληροφορηθήκαμε, ΔΕΝ δήλωσε (λόγω έλλειψης ικανών πόρων).

Με βάση τα προβλεπόμενα από την Προκήρυξη και τον ΚΑΠ, θα κληθεί αν επιθυμεί ο δεύτερος Ερμής Μελιγούς (είχε τερματίσει με 40 βαθμούς, έναντι 49 του Άστρους). Κι αν δεν δεχτεί ούτε αυτός – όπως αναμένεται σίγουρα – τυπικά καλείται και η τρίτη ΑΕΚ Τρίπολης (37 β., όσους κι η Τεγέα κι ο Μαντεινιακός) που ούτε αυτή αναμένεται να δεχτεί.

* * * Παναιγιάλειος

Ο Γιώργος Γκάμαρης που ήταν το τελευταίο εξάμηνο και μέχρι το Σάββατο ήταν στον Παναιγιάλειο, δεν μπόρεσε μετά τον υποβιβασμό να τον κατεβάσει ούτε στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική, και τελικά η ομάδα του Αιγίου έβγαλε ένα συμβούλιο το βράδυ της Κυριακής με νέο πρόεδρο τον Δημήτρη Μπαλαφούτη, και τεχνικό τον Ηλείο Χρήστο Παρασκευόπουλο, και δήλωσαν κι αυτοί στο “παρά …ένα” τη Δευτέρα…

* * * ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Δραματικά ήταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον Αστέρα Αμαλιάδας, αφού όπως είχαμε ήδη περιγράψει από το ρεπορτάζ ήδη της Παρασκευής 10/8 οι προσπάθειες να συσταθεί διοίκηση η οποία θα οδηγούσε την ομάδα στη νέα Γ’ Εθνική, έπεφταν στο κενό. Λόγω έλλειψης παραγόντων.

Άλλωστε αυτή η κατάσταση υπήρξε στην πραγματικότητα από πέρυσι, απλά τότε βρέθηκε ο Θανάσης Παπαγεωργίου. Ο Ηλείος επιχειρηματίας ήταν αυτός που αποτέλεσε το πλήρες στήριγμα της ομάδας. Ήταν ο άνθρωπος που όχι μόνο ηγήθηκε πέρυσι, ο άνθρωπος που οδήγησε τον Αστέρα στην κορυφαία παρουσία, κατακτώντας τον πρώτο και τελευταίο Εθνικό τίτλο της ιστορίας του (καθώς και το κύπελλο Ηλείας), παίρνοντας έπειτα πανάξια και θέση ανόδου στη Β’ Εθνική μέσα από τα μπαράζ πρωταθλητών (θέση που χάθηκε με σκληρές, εχθρικές, και μονόπλευρες, δικαστικές αποφάσεις της ΕΠΟ), αλλά ταυτόχρονα ήταν ο άνθρωπος που σχεδόν μόνος του επωμίστηκε τα μεγάλα οικονομικά βάρη, βγάζοντας πέρα τη σεζόν, με μηδαμινή σχεδόν στήριξη από αλλού, παρά το γεγονός ότι στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν πολλά ακούγονταν για πολύπλευρη συμμετοχή και στήριξη…

Τώρα που ο περυσινός διοικητικός ηγέτης της αμαλιαδίτικης ομάδας, Θανάσης Παπαγεωργίου ολοκληρώνει την περυσινή …εξαίρεση που έκανε, φάνηκε η υπόλοιπη “γύμνια”…

Αφού δεν είναι …μυστικό ότι προτιμάει τις ξεκάθαρες ιδιοκτησιακές καταστάσεις στο καθεστώς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όσο αυτές είναι εφικτές, κι όχι τις “θολές” και προβληματικές από κάθε άποψη καταστάσεις κατηγοριών όπως η Γ’ Εθνική. Που την …έζησε πλήρως και στην απερχόμενη σεζόν με την …εξαίρεση που έκανε σε σχέση με τις απόψεις του για ενασχόληση σε αυτήν!

Πλέον ο Θανάσης Παπαγεωργίου δεν θα συνεχίσει σε καμιά περίπτωση ενεργός όπως πέρυσι (όπως το ίδιο κι ο έμπειρος στα ποδοσφαιρικά θέματα Κώστας Ντάβαρης, στενός συνεργάτης του τα τελευταία χρόνια, κι άλλωστε επιστήθιος φίλος του αλλά και κουμπάρος του), αλλά όπως δήλωσε θα συνδράμει με τον τρόπο του τη νέα προσπάθεια, εφόσον η ομάδα είναι να συνεχίσει στη Γ’ Εθνική.

Τελικά, οι προσπάθειες του δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, εν μέσω και της προεκλογικής περιόδου που πλέον διανύουμε για τις προσεχείς εκλογές του Μαίου 2019, ήταν εκείνες που οδήγησαν έστω στη δήλωση συμμετοχής που στο “παρά …ένα” έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 13/8, τελευταίας μέρας της σχετικής προθεσμίας από την ΕΠΟ.

Η εμπλοκή Γκάμαρη – Ο Γιώργος Γκάμαρης στο μεταξύ, εμφανίστηκε από την Κυριακή ως ενδιαφερόμενος να αναλάβει τα διοικητικά ηνία του Αστέρα Αμαλιάδας!

Ο Γκάμαρης, ο οποίος κατάγεται από την Ηλεία (Λαντζόι), έχει συνεχείς, αλλά ως γνωστόν ΟΛΕΣ ανεπιτυχείς, προσπάθειες να εμπλακεί τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

Το τελευταίο εξάμηνο και μέχρι το Σάββατο ήταν στον Παναιγιάλειο, αλλά δεν μπόρεσε να τον κατεβάσει ούτε στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική…

Νωρίτερα, την τελευταία περίπου οκταετία, ο Γιώργος Γκάμαρης (που με την πιο πρόσφατη ιδιότητα του εμφανίζεται ως πρόέδρος της Image Communication Group), είναι αυτός που παρουσιάστηκε σαν «Μεσίας» κατά σειρά για να σώσει, πρώτα το τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού μετά την αποχώρηση Σταθοκωστόπουλου το ’10, έπειτα το Μαρούσι στο μπάσκετ μετά την αποχώρηση Άρη Βωβού, κι ακολούθως με το ποδόσφαιρο, αρχικά με τον Εθνικό Αστέρα, μετά στον Πύργο και τον Πανηλειακό το καλοκαίρι του ’13, μετά εμφανίστηκε στο Άργος με …πενταετές πλάνο για τον Παναργειακό, μετά επιχείρησε να ξαναεμπλακεί στον Πανηλειακό το καλοκαίρι του ’15, και πέρυσι στον Παναιγιάλειο.

Χαρακτηριστικό ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των προαναφερόμενων deal, είτε πως δεν ολοκληρώθηκαν καν, είτε δεν μακροημέρευσαν κρατώντας μόνο ελάχιστο διάστημα και καταρρέοντας πάντα λόγω οικονομικής δυσπραγίας…

* Τέλος, λίγο νωρίτερα από τις παραπάνω ομάδες, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ο Αστέρας Βλαχιώτη ήταν που έβγαλε διοίκηση η οποία δρομολόγησε άμεσα τις εξελίξεις για τη συμμετοχή της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της κατηγορίας. Πρόεδρος ο Ιωάννης Γκίνης, ενώ ο Γιώργος Κετικίδης ανέλαβε τεχνικός (πέρυσι ήταν στον Παναργειακό, και πιο πριν βοηθός σε Εργοτέλη, Χανιά, Παναιγιάλειο, και πρόπερσι προπονητής Νέων Ηροδότου). Την Κυριακή έκαναν κι έναρξη προετοιμασίας με τους ως τώρα υπάρχοντες παίκτες.

ΠΗΓΗ: iliaoikonomia

Related posts

Γ. Κατσικογιάννης για την άνοδο του Αήττητου: «Τα ματς των μπαράζ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες»

Abola Team 2

Το «ευχαριστώ» του Σούφλα στον Αγ. Ιερόθεο

Abola Team 2

Σηκώνουν μανίκια στην Κηφισιά στις 28/7

Ρένος Γιαμπουράς