free page hit counter
17.6 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ABOLA PLUS

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Χανίων – Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου – Έρευνα για βόμβα

Συναγερμός έχει σημάνει στο αεροδρόμιο “Ι. Δασκαλογιάννης”, στα Χανιά – Έρευνα για βόμβα σε αεροσκάφος γερμανικών αερογραμμών στη Σούδα αυτή τη στιγμή – Το αεροπλάνο προσγειώθηκε εκτάκτως.

 

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από την Αίγυπτο με προορισμό τη Γερμανία. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha πρόκειται για ένα Boeing 757 με 281 επιβάτες.

Όπως μεταδίδει το zarpanews.gr  πρόκειται για πολιτικό αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από Αίγυπτο για Ντίσελντορφ και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση μετά από πληροφορίες για ύπαρξη βόμβας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και πρόκειται να απομακρυνθούν με λεωφορεία.

Σε συναγερμό οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Χανίων και της Αμερικάνικης Βάσης.

Σύμφωνα με την διοίκηση της Fraport, υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Ο πιλότος της γραμμής ανέφερε εντός του FIR Αιγύπτου ότι υπάρχει πιθανότητα για βόμβα.  Άμεσα κινητοποιήθηκαν δύο ελληνικά F-16, τα οποία απογειώθηκαν από μονάδα ετοιμότητας της Κρήτης και μετά την προσγείωση του αεροπλάνου ενώ ειδικά σκυλιά και πυροτεγνουργοί ανέλαβαν δράση σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αεροσκάφος δέχεται απειλή για βόμβα σε δρομολόγιο της Αιγύπτου, καθώς το ίδιο είχε συμβεί το 2015 και το 2016 σε αεροσκάφος της Condor και της Egypt air.

 

 

Με πληροφορίες από flashnews, Alpha Tv, zaropanews, fraport

neaselida.gr

Related posts

Αναστολή της στάσης εργασίας στο μετρό

Abola Team 2

Στον Σαββίδη το 70% μεγάλης ελληνικής εταιρείας

Abola Team 2

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν για τον δημοφιλή ερμηνευτή Ηλ. Βρεττό – Πότε μπαίνει χειρουργείο

Abola Team 2