free page hit counter
13.7 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
EUROPA LEAGUE

Βασιλεία – Απόλλωνας 3-2

Βρέθηκε να χάνει λίγο μετά τη σέντρα, το γύρισε, δεν άντεξε και τώρα ψάχνει άλλη μια ανατροπή, αυτή τη φορά τελειωτική, που θα τον στείλει στους ομίλους. Ο Απόλλωνας ηττήθηκε με 3-2 από τη Βασιλεία στο Σεντ Γιάκομπ Παρκ, όμως έδειξε να έχει τον τρόπο να φτάσει στην υπέρβαση και φτάσει στην ανατροπή μέσα στο ΓΣΠ, ώστε να μπορέσει να δώσει ξανά το παρών του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

 

 

Μάγκλιτσα και Παπουλής σημείωσαν τα γκολ των κυανολεύκων και γύρισαν, έστω και προσωρινά, το 1-0 σε 1-2 και παρά την ήττα που ήρθε στο τέλος, τα δύο εκτός έδρας γκολ μπορούν να δώσουν στην ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή αυτό που χρειάζεται για να φτάσει στην υπέβραση. Ο Φαν Βονφσβίνκελ με δύο γκολ έκανε τη μεγάλη ζημιά για τους γηπεδούχους, ο Κούμαρτ σημείωσε το νικητήριο γκολ.

Γκολ με το «καλησπέρα»
Η Βασιλεία έδειξε διάθεση να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα αρχικά στάδια του αγώνα και παρά το γεγονός ότι δεν επέβαλε τον ρυθμό της ή μεγάλη πίεση στα πρώτα λεπτά, ευτύχησε να μετατρέψει σε γκολ την πρώτη φάση που έβγαλε στο παιχνίδι και να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6’ με τον Φαν Βολφσβίνκελ.

Τρεις ευκαιρίες σε ένα τρίλεπτο 
Ο Απόλλωνας δεν έδειξε να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το γρήγορο γκολ που δέχτηκε. Ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι και το κράτησε σε ισοζύγιο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, χωρίς, ωστόσο, να φτιάξει καμία ευκαιρία μπροστά στην εστία του Όμλιν. Ούτε οι γηπεδούχοι απείλησαν με πολύ μεγάλη συχνότητα, είχαν όμως μέσα σε ένα τρίλεπτο τρεις φάσεις που θα μπορούσαν να είχαν γίνει γκολ. Ο Βάλε και το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού δεν επέτρεψαν στους Πετρέτι και Μπαλάντα να σκοράρουν σε 25’ και 26’ αντίστοιχα, ενώ στο 27’ ο Φράι έβαλε την κόντρα στον Βάλε που καθυστέρησε να πασάρει, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Με το ίδιο νόμισμα… και με το παραπάνω
Αντίστοιχο ξεκίνημα με αντίθετο ωφελημένο είχαμε στο δεύτερο μέρος, με τον Απόλλωνα να φέρνει νωρίς-νωρίς το παιχνίδι στα ίσα. Ο Άντον Μάγκλιτσα εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ζοάο Πέδρο από δεξιά και με ιδανικό πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 49’, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Παπουλής στο 53’ βγήκε απέναντι από τον Όμλιν και τον πλάσαρε χωρίς να του αφήσει περιθώριο αντίδρασης, φέρνοντας «τούμπα» το παιχνίδι πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά στο δεύτερο 45λεπτο.

Ανέβηκαν και το ξαναγύρισαν οι γηπεδούχοι
Το παιχνίδι δεν ξέφυγε από την ισορροπία και κύλησε χωρίς ευκαιρίες μέχρι το 69’, όταν ο Φαν Βολφσβίνκελ πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και νίκησε τον Βάλε, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Στο επόμενο λεπτό, μάλιστα, οι γηπεδούχοι έγιναν ξανά επικίνδυνοι όμως ο Βάλε αντέδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά, σταματώντας τον Αϊέτι που μπήκε απειλητικά στην περιοχή του.

Η Βασιλεία συνέχισε να είναι απειλητική και στο 76’ είχε άλλη μια καλή στιγμή με τον Μπούα, ενώ στο 82’ χρειάστηκε η εντυπωσιακή επέμβαση του Βάλε σε προσπάθεια του Ζούφι για να κρατήσει την ισοπαλία. Δύο λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Κούμαρτ με κεφαλιά μετά από κόρνερ δεν άφησε περιθώρια στον Πορτογάλο και γύρισε ξανά το παιχνίδι, αυτή τη φορά για λογαριασμό των Ελβετών, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Συνθέσεις

Βασιλεία: Όμλιν, Βίντμερ, Κούμαρτ, Μπαλάντα, Πετρέτα, Ζούφι, Φράι, (66’ Τζάκα) Ντιέ, Καλουλού (59’ Μπούα), Φαν Βολφσβίνκελ, Αϊέτι (87’ Κάμπο).

Απόλλωνας: Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Σακέτι, Μπρου (39’ Καραγιόλ), Κυριάκου, Σαρδινέρο, Παπουλής (79’ Μάρκοβιτς), Μάγκλιτσα (72’ Ζελάγια).

sportime.sigmalive.com

 

Related posts

Ντιναμό Τιφλίδας – ΠΑΟΚ 0-3 (pics & vid)

Ρένος Γιαμπουράς

Σεντ Ετιέν – ΑΕΚ 0-0

Ρένος Γιαμπουράς

ΑΕΚ – Σεντ Ετιέν 0-1

Ρένος Γιαμπουράς