free page hit counter
Abola.gr
Γ' ΑΘΗΝΩΝ

Ο Ακριτίδης και η άξια πορεία του Παγκρατίου…

Αναμφίβολα, ο Νίκος Ακριτίδης είναι ένας από τους σημαντικούς προπονητές του αθηναϊκού ποδοσφαίρου και φυσικά μία από τις πιο εμβληματικές μορφές των Σουρμένων!

 

Γι’ αυτό, από τη στιγμή που το Παγκράτι δρα από πέρυσι ως η… Κ20 των Σουρμένων δεν υπήρχε καταλληλότερος άνθρωπος από το Νίκο Ακριτίδη, ώστε να βρίσκεται στην άκρη του πάγκου του ιστορικού συλλόγου. Αναμφίβολα, η κίνηση από πλευράς Σουρμένων ήταν πανέξυπνη και άκρως ποδοσφαιρική. Όχι μόνο διατηρείται εν ζωή μία ιστορική ομάδα, όπως είναι το Παγκράτι, παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στους νεαρούς «άσους» των Σουρμένων να βρουν χρόνο, ώστε να παίξουν ποδόσφαιρο και να δείξουν την αξία τους και φυσικά να τη βελτιώσουν, πάντα υπό τις οδηγίες του Νίκου Ακριτίδη.

Το «ABOLA» βρέθηκε στις εγκαταστάσεις των Σουρμένων και συνομίλησε με τον προπονητή του Παγκρατίου, με τον οποίο και είχαμε μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση. Από τους στόχους της ομάδας, μέχρι το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά και την ευκαιρία που δόθηκε στο Μερετσόλια φέτος να κάνει ένα μεγάλο βήμα… δύο κατηγοριών και ν’ αγωνίζεται στην Α’ ΕΠΣΑ και στα Σούρμενα.

Κατ’αρχάς, για το ξεκίνημα του Παγκρατίου στο πρωτάθλημα: «Ξεκινήσαμε καλά, έχουμε κάνει τρεις νίκες και μία ήττα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές και αυτή ήρθε μέσα σε μία δύσκολη έδρα, στα Ταταύλα. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα είναι διαφορετική γιατί φύγανε αρκετά παιδιά δικά μας, οι περισσότεροι επιθετικοί. Βέβαια φύγανε για καλό, πήγαν δηλαδή σε μεγαλύτερες κατηγόριες, όπου και αυτός είναι ο σκοπός μας. Τώρα έχουμε πλαισιωθεί από νέα παιδιά από την ακαδημία των Σουρμένων, έχει πέσει κι άλλο ο μέσος όρος ηλικίας μας δηλαδή και συνεχίζουμε τη δουλειά».

Για τους στόχους του ιστορικού συλλόγου: «Ο πρωταρχικός σκοπός μας είναι να βελτιώνουμε τα παιδιά, αλλά το τέλειο είναι να βγαίνουνε παίκτες που να μπορούν να παίξουν πιο ψηλά.  Το να ν’ανέβουμε κατηγορία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι όμως κίνητρο για τα παιδιά να πρωταγωνιστούν, γιατί δεν μπορείς να κρατήσεις ποδοσφαιριστές στην Γ’ κατηγορία χωρίς να βρίσκεσαι ψηλά. Δηλαδή, αν η διαφορά είναι 15 βαθμούς από την κορυφή από τον πρώτο γύρο, δύσκολα θα μαζευτούν στην προπόνηση. Είναι λογικό, γιατί δεν μπορείς να βρεις κίνητρο σε παιδιά που δεν πληρώνονται, αφού είναι ερασιτέχνες, κοιτάνε τη δουλειά τους, την οικογένειά τους, τις σπουδές τους. Δεν θα έρθουν να κάνουν προπόνηση 9:30 το βράδυ χωρίς να πρωταγωνιστούν γι’ αυτό μας ενδιαφέρει να πάμε καλά».

Για τον Μερετσόλια: «Ο Μερετσόλιας πήγε στα Σούρμενα σε μία ομάδα Α’ Κατηγορίας που πρωταγωνιστεί. Ο Αντρέας ήταν εξαιρετικός νομίζω πέρυσι, παρότι δεν ερχόταν σε όλες προπονήσεις γιατί είχε τα μαθήματά του, το στηρίξαμε κι εμείς και τελικά δικαιωθήκαμε. Είναι του 2000 γεννηθείς, μεσοεπιθετικός και μπορεί να παίξει όλη την πλάγια πλευρά, ακόμα και μπακ, τώρα που αγωνίζεται σε μία κατηγορία υψηλού επιπέδου. Από αυτό που έχω δει ήταν λίγο άτυχος στην αρχή γιατί ήταν άρρωστος και έχασε προπονήσεις, αλλά πλέον μπαίνει στα παιχνίδια και νομίζω ήταν καλός στο τελευταίο ματς με το Περιστέρι. Ο προπονητής του τον υπολογίζει, αλλά σίγουρα χρειάζεται χρόνο. Νομίζω το μέλλον του ανήκει.

Τέλος, για το ματς της Κυριακής (4/11) με το Διαγόρα Αιγάλεω: «Είτε με τον πρώτο παίζουμε, είτε με τον τελευταίο, όλα τα ματς είναι δύσκολα για μας, αφού τα παιδιά είναι άπειρα. Κάνουμε το παιχνίδι μας, δεν παίζουμε για το αποτέλεσμα και είμαστε πιο ελεύθεροι στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα προς το τέλος αν χρειαζόμαστε κάποιους πόντους είναι πιθανό να παίξουμε περισσότερο για το αποτέλεσμα».

Related posts

ΑΕ Ιλίου-Ειρήνη Πετρούπολης 2-0

Abola Team 3

O Δημήτρης Μαυρίκος ανέλαβε το “τιμόνι” της Α.Ε. Δάσος Δάφνη Χαϊδαρίου

Τάσος Ζαφειρίου

Ανανέωσε και ο Μανωλίκας στον Αστέρα Χαϊδαρίου

Abola Team 3