free page hit counter
17.6 C
Αθήνα
27 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣΔΑ

«Επέστρεψα πιο δυνατός»

 

Ο Λευτέρης Μάκρας μιλά στο «abola» για το πώς αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ζωφριά και κάνει τον απολογισμό της χρονιάς μέχρι στιγμής. Επίσης, ο «άνθρωπος-γκολ» της ομάδας των Άνω Λιοσίων, τονίζει ότι επέστρεψε πιο δυνατός μετά τον σοβαρό τραυματισμό του την περασμένη σεζόν (2017/18) και το αποδεικνύει έχοντας πετύχει 15 γκολ μέχρι στιγμής όντας δεύτερος στην λίστα των σκόρερ πίσω μόνο από τον Γιώργο Τσιγγόπουλο του Ακράτητου ενώ τονίζει ότι δεν βάζει μακροχρόνιους στόχους ενώ εξιστορεί και

 

 

Σε ποια ηλικία και γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

 

Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο στην ηλικία των έξι, έχοντας ως πρότυπο τον πατέρα μου Ιωάννη Μάκρα, ο οποίος έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα του Φωστήρα και του Ολυμπιακού Λιοσίων. Έτσι, είχα τα ερεθίσματα, ώστε να ξεκινήσω το ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία.

 

Από που ξεκίνησες τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά σου βήματα

 

Ξεκίνησα από τα τζούνιορ του Ατρομήτου και μετά έπαιξα στο παιδικό και το εφηβικό του ΑΟ ΙΛΙΟΥ και του ΑΕ ΙΛΙΟΥ.

 

Προηγούμενες ομάδες που έχεις αγωνιστεί;

 

Έχω αγωνιστεί στον Αχαρναϊκό για 5 χρόνια, στον Ολυμπιακό Λιοσίων για 1 χρόνο, στον Ήφαιστο Περιστερίου για 1 χρόνο, στον ΑΟ ΙΛΙΟΥ για έναν χρόνο και στην Χρυσούπολη για 2 χρόνια, 

 

Έχεις κάποια προτίμηση σε κάποια συγκεκριμένη θέση;

 

Έχω παίξει σε πολλές θέσεις όσο καιρό αγωνίζομαι, αλλά νομίζω ότι αυτή που παίζω τώρα, αυτή του σέντερ φορ,  είναι και αυτή που μου πάει πιο πολύ.

 

 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ποδοσφαιριστής;

 

O αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής είναι ο Ρονάλντο. Όχι ο Κρίστιανο αλλά το Φαινόμενο.

 

Το 2017 αναδείχθηκες πρώτος σκόρερ στην Β’ ΕΠΣΑ και σε ζήταγαν αρκετές ομάδες. Πως αποφάσισες να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Ζωφριά;

 

Το 2017 ήταν μια πάρα πολύ καλή χρόνια για μένα. Έκανα πολύ καλή σεζόν και όταν τέλειωσε ήθελα να εξαργυρώσω την πολύ καλή μου χρονιά και παράλληλα να μείνω και σε υψηλά επίπεδα και την νέα σεζόν. Είχα αρκετές προτάσεις αλλά ο τρόπος που με προσέγγισε η διοίκηση της Ζωφριάς και η εμπιστοσύνη που μου έδειξε με κέρδισαν απ’ την πρώτη στιγμή. Έτσι, αποφάσισα να έρθω στην ομάδα.

 

Ο απολογισμός της χρονιάς μέχρι στιγμής με την Ζωφριά;

 

Η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε όπως θα θέλαμε. Λείπαμε και 2-3 παιδιά λόγω τραυματισμών και η ομάδα δεν ξεκίνησε τόσο καλά. Στον δεύτερο γύρο όμως η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και σε 10 ματς έχουμε 9 νίκες.

 

Πολλοί ίσως να μην το γνωρίζουν αλλά το 2017 με την φανέλα του ΑΟ Ιλίου πέτυχες 4 γκολ σε 8 λεπτά και τον οδήγησες στην ανατροπή επί του Άφοβου στην Β’ ΕΠΣΑ. Αυτή η εμφάνιση σου θεωρείς ότι είναι η καλύτερη ποδοσφαιρική σου στιγμή;

 

Ήταν σίγουρα μακράν απ’ την δεύτερη η καλύτερη μου στιγμή. Απίστευτο συναίσθημα. Δεν συμβαίνει συχνά στην καριέρα ενός παίκτη να βάζει 4 γκολ σε 8 λεπτά. Ήταν σαν όνειρο όλο αυτό.

 

Καλύτερη σου ποδοσφαιρική στιγμή εκτός του συγκεκριμένου ματς με τον ΑΟ Ιλίου;

 

Μια επίσης πολύ όμορφη στιγμή ήταν η εμφάνιση μου στο παιχνίδι με τον Ακράτητο Στο γήπεδο τους ήρθαμε 3-3 και έκανα χατ τρικ. Πολύ ωραίο συναίσθημα και αυτό και γενικά τα τελευταία 2 χρόνια ήταν κάτι το τρομερό για μένα. Έβαλα σε 1,5 χρόνο 57 γκολ με ΑΟ ΙΛΙΟΥ και Ζωφρια μέχρι τον τραυματισμό μου.

 

Ο οποίος να υποθέσω ότι ήταν και η χειρότερη ποδοσφαιρική στιγμή σου;

 

Ναι, σίγουρα ήταν η χειρότερη. Χτύπησα στο παιχνίδι με τον Ακράτητο σε μια ανύποπτη φάση στον πρόσθιο χιαστό έχοντας πέτυχει 27 γκολ και έμεναν ακόμα 9 ματς για το τέλος του πρωταθλήματος. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για μένα μέχρι την επιστροφή μου φέτος τον περασμένο Νοέμβρη (2018). Αυτός ο τραυματισμός δεν σε πονάει μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Κάθεσαι καιρό έξω και αυτό σε σκοτώνει. Το ξεπέρασα όμως και επέστρεψα πιο δυνατός.

 

Τέλος, οι προσωπικοί σου στόχοι;

 

Οι προσωπικοί στόχοι ε? Δεν βάζω στόχους. Κοιτάω κάθε χρόνο να βοηθάω την ομάδα μου, οποία και αν είναι αυτή και να ευχαριστιέμαι κάθε λεπτό μέσα στο γήπεδο γιατί ο χρόνος περνάει. Το ποδόσφαιρο είναι ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου και θέλω να το ζήσω όσο περισσότερο μπορώ.

 

Λευτέρη, σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μας διέθεσες, ο οποίος γνωρίζω ότι είναι αρκετά περιορισμένος και σου εύχομαι κάθε επιτυχία για το μέλλον.

 

 

Εγώ σε ευχαριστώ πολύ

 

 

 

Related posts

Στις 22/11 το ματς Κυπέλλου Πανασπροπυργιακός-Πιρρίχιος, αναβολή της προπόνησης των Μικτών

Abola Team 3

Τον Ηλία Τεπέτοβ απέκτησε ο ΠΑΟΚ Μάνδρας

Abola Team 3

Νέο καρέ μεταγραφών η ΑΕ Ζεφυρίου

Abola Team 2