free page hit counter
22.9 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ABOLA PLUS

Περήφανη Ελένη Κωνσταντινίδη!

Το χαμόγελο δύσκολα μπορούσε να απομακρυνθεί από το πρόσωπό της. Άλλωστε ποιος θα μπορούσε να την αδικήσει; Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Άρσης Βαρών, κάτι που είχε να συμβεί 16 χρόνια στην Ελλάδα!

 

Η Ελένη Κωνσταντινίδη μίλησε αμέσως μετά την τεράστια επιτυχία της και δεν έκρυψε τη χαρά της.

«Κάθε φορά που το σκέφτομαι ανατριχιάζω» δήλωσε με μεγάλη χαρά και πρόσθεσε ότι η επιτυχία αυτή μπορεί να δώσει ώθηση σε όλους τους αθλητές. Παρόλα αυτά μένει πολύ προσγειωμένη και έτοιμη να θέσει τους νέους στόχους της.

ΕΡ: Κατέκτησες το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών. Καταρχήν συγχαρητήρια και το χαμόγελό σου αποτυπώνει και την χαρά σου… Ήταν κάτι που το περίμενες όταν ταξίδεψε στη Γεωργία;

«Ευχαριστώ πολύ. Είμαι πραγματικά χαρούμενη.  Οι επιδόσεις στην κατηγορία ήταν στις δυνατότητές μου και ως εκ τούτου είχα σοβαρές ελπίδες για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Πίστευα στον εαυτό μου, αλλά το συναίσθημα όταν κατακτάς το μετάλλιο και ακούγεται ο Εθνικός ύμνος δεν περιγράφεται».

ΕΡ: Για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια Έλληνας αθλητής σηκώνει χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστά για αυτό το επίτευγμα;

«Σίγουρα είναι μια σημαντική επιτυχία η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και είμαι περήφανη γι αυτό που πέτυχα. Δεν νιώθω όμως ξεχωριστή από τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής ομάδος. Το άθλημα αν και ατομικό ο ένας βοηθάει τον άλλον και μπορείτε να δείτε ότι όλοι οι αθλητής βελτίωσαν κατά πολύ τις επιδόσεις τους».

ΕΡ: Πόσο σημαντικό είναι για μία νέα αθλήτρια στα 24 της χρόνια να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου;

«Είναι όνειρο κάθε αθλητή να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να ακούσει τον εθνικό ύμνο. Είναι πάρα πολύ συγκινητικό και δεν σας κρύβω ότι όσο το σκέφτομαι ανατριχιάζω. Είμαι μόλις 24 ετών και πρέπει να μείνω προσγειωμένη. Να συγκεντρωθώ στις προπονήσεις μου και να βάλω νέους στόχους».

ΕΡ: Το όνειρο του κάθε αθλητή είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά την τεράστια επιτυχία σου πιστεύεις ότι σου έχει ανέβει η όρεξη, το πείσμα και η διάθεση προκειμένου να διεκδικήσει μία πρόκριση για το Τόκιο;

«Μια αποτυχία η μία επιτυχία δεν είναι ο καθοριστικός λόγος στο να συνεχίσεις για να επιτύχεις τον στόχο σου, αλλά η εσωτερική παρακίνηση που νιώθεις μέσα σου και σε ωθεί να πλησιάσεις τον στόχο σου. Την ίδια όρεξη θα είχα και αν δεν κατακτούσα τα τρία μετάλλια, το μόνο που αλλάζει είναι η διάθεση και ο ενθουσιασμός!»

ΕΡ: Σε ποιον θα ήθελες να αφιερώσεις αυτό το μετάλλιο και φυσικά αν έχεις συνειδητοποιήσει την τεράστια επιτυχία σου;

«Αντιλαμβάνομαι την αξία αυτών των μεταλλίων διότι το άθλημα τα είχε ανάγκη ώστε να δώσει μια νέα ώθηση σε όλους τους αθλητές. Καταρχήν στην χώρα μας και σε όλους τους Έλληνες, στους ανθρώπους που είναι κοντά μου χρόνια και με στηρίζουν και ειδικότερα αναφέρομαι στην οικογένεια μου, στους προπονητές μου, στην ελληνική ομοσπονδία άρσης βαρών που παρόλο το χαμηλό ετήσιο προϋπολογισμό προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό για το αθλημα. Επισης ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας ΒΙΟΑΤΡΙΚΗ, Bread Factory και την εταιρία Αθλος. Όλες οι επιτυχίες αυτές θα ήταν σχεδόν αδύνατες χωρίς τη σημαντική βοήθεια του γιατρού μας Γεωργίου Τσικουρη ο οποίος ανιδιοτελώς λύνει κάθε μας πρόβλημα».

ΕΡ: Τέλος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είδαμε ότι η ελληνική άρση βαρών επιστρέφει και  μάλιστα δυναμικά ποια είναι η άποψη σου και ποιο είναι το μέλλον του αθλήματος;

«Πιστεύω σε μια καλή πορεία του αθλήματος μας και την δυναμική επανάκαμψη του στις διεθνείς επιτυχίες που γνωρίσαμε κατά το παρελθόν».

 

Πηγή: flogasport.gr

Related posts

Λουκέτο στο πρωτάθλημα, στο σφυρί τα σπίτια, χάλια τα Εθνικά θέματα, γενική καθίζηση η χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ: Άρθρο του ΦΩΤΗ ΚΑΤΣΟΥΦΗ

Abola Team 3

Πένθος και δύσκολες ώρες για Φερνάντο Σάντος

Abola Newsroom

Καλοκαιρινή παράσταση του αθλητικού τομέα, δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Abola Team 3