free page hit counter
Abola.gr
A' ΑΘΗΝΩΝΑ΄ ΕΠΣΑ - 2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΑ' ΕΠΣΑ - 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΒ΄ ΕΠΣΑ - 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΒ΄ ΕΠΣΑ - 2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΒ΄ ΕΠΣΑ - 3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΒ' ΑΘΗΝΩΝΓ' ΑΘΗΝΩΝΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Αν μετά το Πάσχα έχουμε λήξη συναγερμού, θα ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα…

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών και πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της Γ’ Εθνικής, Παναγιώτης Δημητρίου, μίλησε στην εφημερίδα «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» και έδωσε απαντήσεις σε όλα τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι για την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία του κορωνοϊού.
 Αναλυτικά:
  • Τι σημαίνει «καραντίνα» και πόσο αυτή μπορεί να διαρκέσει;
«Πιστεύω ότι βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και αυτό το γεγονός δεν μπορούσε να είχε προβλεφτεί. Όταν φτιάχνουμε το αγωνιστικό πρόγραμμα, το κάνουμε κάπως ελαστικό, μήπως προκύψουν αντιξοότητες, όπως δυσμενείς καιρικές συνθήκες, νεροποντές, χιόνια, επικίνδυνα φαινόμενα κ. ά.. Η φονική αυτή πανδημία ήταν εκτός προγράμματος και δυστυχώς έχουμε θανάτους και αυξανόμενα κρούσματα. Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις και να δώσουμε κάποιο χρονικό περιθώριο που μπορεί να λήξει αυτή η «καραντίνα».
  • Μήπως υπήρξε καθυστέρηση στην αναστολή των πρωταθλημάτων;
«Η ΕΠΟ και η ΕΠΣ Αθηνών παρακολουθούσαν από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού και μόλις κρίθηκε αναγκαίο προχώρησαν από κοινού σε αναβολή της αγωνιστικής δράσης. Πάνω από το ποδόσφαιρο προέχει η δημόσια υγεία, η υγεία των αθλητών, των παραγόντων, των διαιτητών και των φιλάθλων. Μόλις η κατάσταση πήγε να ξεφύγει, βάλαμε “λουκέτο” και το κεκλεισμένων των θυρών το μετατρέψαμε σε αναστολή όλων των πρωταθλημάτων. Ακόμη και σήμερα είμαστε σε επικοινωνία με την ΕΠΟ, τους υπευθύνους υγείας και όλους του αρμόδιους φορείς. Όλα τ’ άλλα, που λέμε τώρα είναι πρώιμα γιατί κάθε μέρα, κάθε ώρα αλλάζουν τα δεδομένα. Προέχει να μπει ένα … φρένο στην πανδημία του κορωνοϊού».
  • Μήπως ο χρόνος πιέζει για ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος στη Γ’ Εθνική και στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι αγώνες ανάμεσα στους οχτώ πρωταθλητές για την άνοδο τεσσάρων ομάδων στη Φούτμπολ Λιγκ;
 «Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε πότε θα επανέλθουμε στην κανονικότητα και στην αγωνιστική δραστηριότητα. Σε περίπτωση που μετά το Πάσχα έχουμε λήξη του συναγερμού, μας δίνετε η δυνατότητα να ολοκληρώσουμε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μέσα στο Μάιο και στον Ιούνιο. Τόσο για τα πρωταθλήματα της Αθήνας, όσο και για τη Γ’ Εθνική οι δύο μήνες είναι αρκετοί ώστε να πέσει η αυλαία σε όλα μας τα πρωταθλήματα. Αν χρειαστεί μάλιστα, ίσως ορίσουμε και κάποιες εμβόλιμες αγωνιστικές (Τετάρτες), εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Βέβαια μετά το Πάσχα πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα και θα περιμένουμε τότε με αγωνία τις εξαγγελίες τόσο της κυβέρνησης όσο και του Υπουργείου Υγείας. Η Γ’ Εθνική θέλει τρεις αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία και στη συνέχεια οι οχτώ πρωταθλητές των ισάριθμων ομίλων θα χωριστούν σε δύο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων ο καθένας και θα δώσουν διπλούς αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Οι δύο πρώτοι από κάθε γκρουπ (συνολικά τέσσερις ομάδες), θα σφραγίσουν το εισιτήριο της ανόδου για την Φούτμπολ Λκγ».
  • Στην ΕΠΟ σκέφτονται το σενάριο παράτασης της αγωνιστικής περιόδου μετά το τέλος Ιουνίου;
«Δεν νομίζω ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί μετά το τέλος Ιουνίου, οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για να παίζουμε ποδόσφαιρο. Εννοώ η ζέστη, πιθανοί καύσωνες, δεν μας επιτρέπουν να ορίσουμε αγώνες μέσα στον Ιούλιο».
  • Βλέπετε η αναστολή των πρωταθλημάτων συνεχιστεί και μετά το Πάσχα;
«Αν η αναστολή της αγωνιστικής δράσης συνεχιστεί και μετά το Πάσχα, τότε θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Σε μία τέτοια περίπτωση η Ομοσπονδία θα είναι αυτή που θα πάρει μία απόφαση για όλα τα πρωταθλήματα, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά. Εδώ πλέον δεν θα έχει λόγο η κάθε ΕΠΣ ξεχωριστά, αλλά η ΕΠΟ θα αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι».
  • Η Ελληνική κυβέρνηση πήρε έγκαιρα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας;
« Η Ελληνική Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή χειρίστηκε πολύ καλά το πρόβλημα. Όλα τα μέτρα που πήρε το Υπουργείο Υγείας ήταν στη σωστή κατεύθυνση. Μάλιστα οι αστραπιαίες κινήσεις της πολιτείας περιόρισαν τον αριθμό των κρουσμάτων και δεν επέτρεψαν να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αν δεν είχαμε πάρει από νωρίς αυτά τα μέτρα, ίσως σήμερα να βρισκόμαστε στη θέση της Ιταλίας, όσον αφορά κρούσματα και θανάτους».
  • Εσείς επηρεαστήκατε από το «λουκέτο» στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα;
«Όπως όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι έτσι κι εγώ κάνω υπομονή, δεν μπορώ να κάνω κάτι το διαφορετικό. Προσαρμόζομαι στις εντολές των γιατρών, των ειδικών, δεν κάνω άσκοπες μετακινήσεις και τώρα που είναι κλειστά και τα γραφεία της Ένωσης, μένω κι εγώ σπίτι. Να ξέρετε ότι για τους ποδοσφαιρόφιλους αυτές οι μέρες είναι πολύ δύσκολες, είναι σαν … φυλακή».
  • Ποιο μήνυμα θέλετε να μεταφέρετε σε όλους τους φιλάθλους
«Πρέπει όλοι οι Έλληνες να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ο καθένας από εμάς, μικρός η μεγάλος επιβάλλεται να δώσει καθημερινά τη δική του μάχη, ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να βγούμε νικητές και σ’ αυτόν το δύσκολο αγώνα. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών και ενημερωνόμαστε για την εξέλιξη της Πανδημίας. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε και τις ευπαθείς ομάδες. Όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα υπάρχει κίνδυνος αύξησης των κρουσμάτων και σε μία τέτοια περίπτωση, θα επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας. Να γνωρίζετε όλοι ότι στο τέλος ο Ελληνικός λαός θα βγει νικητής και από την Πανδημία του κορωνοϊού».

 

Related posts

Χωρίς τηλέφωνα για μια ημέρα έμεινε η ΕΠΣΑ

Abola Team 2

«Μπαμ» με τον Άγγελο Αρβανίτη τα Μελίσσια

Σταύρος Πολύμος (Γ.Σ Αρίων): “Γιατί όχι και την άνοδο”

Τάσος Ζαφειρίου