free page hit counter
14.7 C
Αθήνα
19 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑΕΠΣΑΝΑΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Αυγενάκης μίλησε για τα ερασιτεχνικά σωματεία και τον κόσμο στα γήπεδα

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη – που δημοσιεύτηκε σήμερα (23/1) στην εφημερίδα «Η Βραδυνή της Κυριακής», έδωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στις ερωτήσεις που του έγιναν, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο αν θα υπάρξει κόσμος στα γήπεδα, αλλά και στα ερασιτεχνικά σωματεία και το μέλλον τους.

Μερικά κομμάτια από την συνέντευξη του Λευτέρη Αυγενάκη:

Η αγορά άνοιξε, όπως και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Υπάρχει πιθανότητα να δούμε και ανοιχτά για τους φιλάθλους γήπεδα; Σκέφτεστε να το κάνετε ίσως με περιορισμό στον αριθμό των θεατών και με αυστηρούς κανόνες;

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι βλέπουμε να επανέρχεται σταδιακά η ζωή της χώρας στην κανονικότητα. Η Κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει επιδείξει άριστα αντανακλαστικά στη διαχείριση της πανδημίας, χωρίς να παρασύρεται από το λαϊκισμό της αντιπολίτευσης. Όλα τα θετικά μέτρα επανεκκίνησης της εθνικής οικονομίας λήφθηκαν κατόπιν θετικής εισήγησης των λοιμωξιολόγων.

Το ίδιο θα συμβεί και με το άνοιγμα των γηπέδων. Έχουμε εμπιστοσύνη στις γνώσεις των λοιμωξιολόγων, και στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την υγειονομική επιστημονική επιτροπή της Γ.Γ.Α».

Υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα με τα ερασιτεχνικά σωματεία και τις ακαδημίες που λόγω της πανδημίας δεν λειτουργούν. Τι σκοπεύετε να κάνετε με αυτά; Υπάρχει περίπτωση να λάβετε μέτρα στήριξής τους και ποια είναι αυτά;

«Κατανοούμε την αγωνία των γονέων και των παιδιών και μας απασχολεί πάρα πολύ, αλλά ακόμα δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένη πληροφορία ακόμα για το άνοιγμά των ακαδημιών. Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε απόλυτη συμμόρφωση με τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων.

Οφείλω να σταθώ όμως στην ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων, διότι με απόλυτη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας, στις 16/12/2020 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ ο κατάλογος των 3.408 αθλητικών σωματείων που με διαφανείς διαδικασίες, εισέπραξαν 9.672.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και 12 χρόνια.

Με τα σημερινά δεδομένα 3.758 σωματεία είναι απολύτως νόμιμα και νοικοκυρεμένα, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται. Επιπλέον ακόμη 1.400 περίπου θα ενταχθούν στη β’ φάση καταβολής».

Πηγή: liganews

Related posts

Πανέτοιμο το Κερατσίνι για το ματς με το Λουτράκι-Τί δήλωσαν Βοϊδονικόλας και Σκεντεράι

Abola Team 3

Αποκλειστικό:Νίκος Αξιώτης:«Στήριξη και πίστη»

Ο Δήμος για τα γήπεδα του Χαϊδαρίου – Τι γίνεται με τα έργα, τα γήπεδα που θα παίζουν οι ομάδες και γιατί τέθηκε εκτός ο Αστέρας Χαϊδαρίου

Ρένος Γιαμπουράς