free page hit counter
Abola.gr
A' ΑΘΗΝΩΝΑ' ΕΠΣΑ - 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

Γιώργος Μούτος: «Το μέλλον μας αιωρείται και όλοι είναι άφαντοι…»

Ένα άρθρο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, έγραψε ο γυμναστής (και προπονητής των Κ18 και Κ16) της Διάνα Ηλιούπολης,  Γιώργος Μούτος το οποίο και δημοσίευσε η επίσημη σελίδα της ομάδας στο Facebook.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις οικογένειες που ζουν από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, το μέλλον του χώρου το οποίο «αιωρείται», καθώς και στις εκπομπές στην τηλεόραση που μεταδίδονται κανονικά, την ίδια ώρα που οι ομάδες δεν μπορούν ούτε καν να προπονηθούν σε ανοιχτό χώρο.

Το κείμενο του κ. Μούτου, αναλυτικά:

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό (Γ’ εθνική και football league) μη γνωρίζοντας το αύριο σε σχέση με την επανέναρξη των προπονήσεων και των αγώνων είναι το λιγότερο τραγική.

Στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού ασχολούνται άτομα και οικογένειες και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι ο μόνος τρόπος πηγής εσόδων, ένα δεύτερο εισόδημα για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που περνάμε εδώ και 10 χρόνια σε αυτόν τον τόπο. Είναι το χόμπι αθλητών που ξεφεύγει από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα.

Εδώ και 3 μήνες υπάρχει μόνο αβεβαιότητα, άγνοια και παραγκωνισμός από τους υπεύθυνους σε ότι έχει να κάνει με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το μέλλον του – μας .

Δεν είμαι αυτός που θα κρίνει τους ειδικούς για το αν κάνουν σωστά την δουλειά τους ή όχι, γιατί δεν είμαι γιατρός. Έχω όμως κρίση και αντίληψη για το τι συμβαίνει και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Επίσης είμαι αυτός που θα φωνάξει μαζί με χιλιάδες άλλους συναδέλφους, προπονητές, γυμναστές, παίκτες, φυσικοθεραπευτές, φροντιστές, διαιτητές, διοικήσεις, που τους καθορίζουν το μέλλον. Και το μέλλον μας αιωρείται. Και είναι όλοι άφαντοι.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός “έπρεπε να είχε ανοίξει χθες” όπως λέμε, δηλαδή 11 ή 18/01 και 6-7/02 να έχουμε έναρξη πρωταθλημάτων. Εννοείτε με υγειονομικά πρωτόκολλα και τεστ που πρέπει να κάνουμε για να διασφαλιστεί η υγεία όλων.

Πλέον ο χρόνος τελειώνει και από το να μας δημιουργούνται φόβοι, άγχος, έξοδα και να οδηγούμαστε στην κατάθλιψη και την εξαθλίωση, προτιμώ να “πεθάνω” στο γήπεδο κάνοντας αυτό που αγαπώ παρά μέσα στο σπίτι, μίζερος και άπραγος..

Είναι πέρα από τη λογική μου να βλέπω ότι υπάρχουν εκπομπές στην τηλεόραση να χορεύουν αγκαλιασμενοι(και καλά κάνουν οι άνθρωποι) λέγοντας έχουν κάνει rapid test και όλοι εμείς να μη μπορούμε να εργαστούμε σε 8000 τμ ανοιχτού χώρου με τα ίδια τεστ, λες και ο αθλητισμός είναι η πηγή του κακού. Δεν σχολιάζω για τα σούπερ μάρκετ και τα μαγαζιά. Άρα λοιπόν ας κάτσουν οι ειδικοί με τους αρμόδιους και τις ομάδες να βγάλουν κάποια πρωτόκολλα με τεστ που θα τα καλύπτουν οι Ενώσεις και οι ομάδες έτσι ώστε να γίνει η αρχή».

Related posts

Ανώτερος ο Άρης Πετρούπολης

abola10

Τα ζευγάρια από την κλήρωση για την 5η αγωνιστική του Κυπέλλου ΕΠΣΑ

Abola Team 3

Τσιμπάκης: «Ικανοποιημένος από την εικόνα του πρώτου μέρους»

Kώστας Παλαιολόγος