free page hit counter
12.8 C
Αθήνα
19 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
SPORTSΓ' ΕΘΝΙΚΗΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑΕΠΣΑΝΑΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΚΚΕ: «Να ξεκινήσουν όλα τα πρωταθλήματα, η Γ’ Εθνική λειτουργεί σαν επαγγελματική κατηγορία»

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, αποφάσισε να θέσει μία πολύ καίρια ερώτηση προς την κυβέρνηση για το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της επανεκκίνησης των μικρότερων κατηγοριών σε όλα τα αθλήματα, με τους αθλητές και όλους τους ανθρώπους του χώρου να αγωνιούν για το μέλλον τους.

Οι βουλευτές του KKE, Μανώλης Συντυχάκης, Γιάννης Γκιόκας, οι οποίοι υπογράφουν την ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη μίλησαν με λογική και τάχθηκαν υπέρ κάθε αθλητή που βιώνει αυτή την τραγική κατάσταση τόσους μήνες και καλείται να επιβιώσει, την ώρα που για πολλούς ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι μία πηγή εισοδήματος και κυριολεκτικά ζωής.

Η ερώτηση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εδώ και μήνες οι παίκτες των μικρότερων κατηγοριών (εκτός της Super League 1,2 , Βasket League και Volley League) βρίσκονται σε απόγνωση αφού μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος είναι όλο αυτό το διάστημα ουσιαστικά χωρίς εισόδημα, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών απο την Football league που σαν κατηγορία είναι σε αναστολή, αλλά δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Μιλάμε για τις κατηγορίες που λειτουργούν επαγγελματικά και οι παίκτες έχουν όλες τις υποχρεώσεις μιας επαγγελματικής κατηγορίας, καθημερινές προπονήσεις, ταξίδια στην επαρχία κτλ. Πρόκειται για χιλιάδες εργαζόμενους παίκτες και προπονητές που εκπέμπουν σήμα κινδύνου εδώ και καιρό χωρίς να δίνεται λύση από την μεριά της κυβέρνησης που με εξαγγελίες παρατείνει την ταλαιπωρία και την αγωνία τόσο των ίδιων παικτών όσο και των οικογενειών τους. Συγκεκριμένα στο χώρο του ποδοσφαίρου προχωρά σε αναδιάρθρωση εν καιρώ πανδημίας με τα πρωταθλήματα στο πάγο.

Η Γ΄ Εθνική κατηγορία π.χ στο ποδόσφαιρο μπορεί να θεωρείται ερασιτεχνική κατηγορία, όμως λειτουργεί σαν επαγγελματική. Δηλαδή οι παίκτες έχουν όλες τις υποχρεώσεις μιας επαγγελματικής κατηγορίας, καθημερινές προπονήσεις, ταξίδια στην επαρχία κτλ και αυτό είναι δεσμευτικό. Το εισόδημά τους προέρχεται από τις ομάδες χωρίς να υπάρχει επαγγελματικό συμβόλαιο, όπως συμβαίνει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτή η ερμαφρόδιτη κατάσταση είναι η αιτία που οι παίκτες και οι προπονητές σε αυτή την κατηγορία βιώνουν την ανασφάλεια, αφού μένουν ουσιαστικά χωρίς ασφάλιση και εισόδημα.

Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα αθλήματα όπως στην Α2 στο μπάσκετ στους άνδρες, άλλα και στις γυναίκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτριες της Εθνικής ομάδας λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για τη Σλοβενία για τα προκριματικά του Eurobasket 2021, ξεκαθάρισαν ότι δεν πάει άλλο και πρέπει πάση θυσία να βρεθεί λύση και να ξεκινήσει η σεζόν, καθώς το «λουκέτο» της έχει οδηγήσει, τους στα όρια της ανέχειας.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει μια απάντηση από την κυβέρνηση ούτε για το πώς θα διασφαλιστεί το εισόδημά τους, άλλα και για το τι πρόκειται να γίνει με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, τη στιγμή που στις επαγγελματικές κατηγορίες το πρωτάθλημα συνεχίζεται.

Στην ίδια μοίρα είναι και όλα τα πρωταθλήματα των υπολοίπων κατηγοριών, καθώς και τα τμήματα των σωματείων που αφορούν τις μικρότερες ηλικίες και τις ψυχοσωματικές διαστάσεις που έχει το κλείσιμο της δραστηριότητας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε:

Να στηριχθεί το εισόδημα των εργαζόμενων, των παικτών και των προπονητών με μέτρα προστασίας που έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες κατηγορίες.

Να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα με όλα τα μέτρα και τα μέσα προστασίας, αντίστοιχα με εκείνα που ελήφθησαν για την επανεκκίνηση των μεγάλων επαγγελματικών κατηγοριών.

Να σταματήσει να υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε επαγγελματικές κατηγορίες που έχουν το ίδιο Υγειονομικό Πρωτόκολλο.

Να ξεκινήσει η δραστηριότητα στον οργανωμένο αθλητισμό στις μικρές ηλικίες χωρίς τα έξοδα για τα μέσα προστασίας να επιβαρύνουν τα σωματεία και τους γονείς.

Οι Βουλευτές

Συντυχάκης Μανώλης

Γκιόκας Γιάννης».

Ακόμα και αυτή η ενέργεια, ωστόσο, πολύ δύσκολα θα αλλάξει τα πράγματα…

Related posts

Παναρκαδικός: Στοχεύει στην επαναφορά-Πρόσθεσε τρεις ποδοσφαιριστές

Γιώργος Ανανίδας

Πρόγραμμα Αγώνων Περιόδου 2019-2020 1η ΦΑΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Κωνσταντίνος Περούλης

Οι διαιτητές στην 29η αγωνιστική στην Football League

Abola Team 3