free page hit counter
16.2 C
Αθήνα
27 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαντορίνη – Ιάλυσος 1-1: Ένα δίκαιο αποτέλεσμα στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης»

Ένας ματς χωρίς νικητή έβγαλε η εντός έδρας αναμέτρηση της Σαντορίνης με τον Ιάλυσο στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 25′ με τον Χατζησάββα, αλλά ο Γιουκούδης κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια μόλις εννιά λεπτά μετά, στο 34′.

Πρόκειται για ένα σχετικά δίκαιο αποτέλεσμα, διότι η Σαντορίνη είχε πολύ καλύτερες ευκαιρίες από τους Ροδίτες, αλλά οι δεύτεροι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, πόσο μάλλον στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ισοπαλία μπορεί τη δεδομένη στιγμή να μη βολεύει κανέναν, αλλά τόσο η Σαντορίνη, όσο και ο Ιάλυσος θα πρέπει να “βολευτούν” με αυτό το αποτέλεσμα, κοιτάζοντας άμεσα την επόμενη αγωνιστική.

Το ματς

1ο ημίχρονο

Καθώς έκλεινε το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τη Σαντορίνη, με την παράλληλη σέντρα του Ερρίκου να κόβεται τελευταία στιγμή από την άμυνα του Ιάλυσου, πριν γίνει ανεπανόρθωτα επικίνδυνη.

Δεν άργησε πολύ να έρθει και η πρώτη καλή φάση του Ιάλυσου ωστόσο, καθώς στο 14′ ο Χριστόπουλος έκοψε προς τα μέσα και σούταρε, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν αρκετό και ο Δερμιτζάκης μπλόκαρε εύκολα.

Παρόλο που οι Ροδίτες πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο για μερικά λεπτά, η Σαντορίνη ήταν αυτή που τράβηξε ξανά τα βλέμματα στο γήπεδο, αυτή τη φορά με τον Μπουντόπουλο ο οποίος στο 18′, μπήκε με εξαιρετική ντρίμπλα στην περιοχή, σούταρε απ’τα αριστερά σε φάση τετ-α-τετ, αλλά ο Ανδρούτσος είπε το μεγάλο «όχι» και αρνήθηκε το 1-0 των γηπεδούχων.

Παρά τις καλές φάσεις της Σαντορίνης, το σκορ ευτύχησαν να ανοίξουν οι φιλοξενούμενοι, στο 25′, με τον Χατζησάββα να «τρυπώνει» σε ένα κόρνερ το οποίο έφτασε στην «καρδιά» της περιοχής και μέσα στην αναμπουμπούλα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.

Η πίεση και η ένταση στο παιχνίδι της ομάδας του Νίκου Παντέλη ανέβηκε αισθητά, γεγονός που ούτε δέκα λεπτά μετά το γκολ του Ιάλυσου, έφερε την ισοφάριση!

Στο 34′, ο Κανούλας, από συνήθης ύποπτος για γκολ έγινε δημιουργός και η εξαιρετική του σέντρα εντός της μεγάλης περιοχής, σε φάση διαρκείας, έφτασε στον Γιουκούδη ο οποίος με «καρφωτή» κεφαλιά έκανε το 1-1, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Με τη Σαντορίνη να έχει βελτιωθεί αισθητά, μετά την ισοφάριση, ελάχιστα έλειψε να γυρίσει και το ματς υπέρ της, μετά την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Μπουντόπουλου στο 43′. Ο Ιβανίδης, υποδέχθηκε εξαιρετικά μία ψηλή πάσα μέσα στη μεγάλη περιοχή και βγαίνοντας απέναντι από τον Ανδρούτσο, τη γύρισε στον Μπουντόπουλο στο ύψος του πέναλτι, αλλά το τελείωμά του μεσοεπιθετικού ήταν κακό και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

2ο ημίχρονο

Με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα 47′, ο Σάκης Κανούλας δοκίμασε ένα πολύ καλό ψηλοκρεμαστό τελείωμα βλέποντας τον Ανδρούτσο ελαφρώς μακριά από το τέρμα του, το οποίο όμως κατέληξε στην πάνω εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η μπάλα στρώθηκε στον Ιβανίδη εκτός της μεγάλης περιοχής και αυτός σούταρε δίχως δεύτερη σκέψη, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ανδρούτσου.

Στο 50′, ακόμα μία πολύ μεγάλη φάση για το 2-1 χάθηκε από τη Σαντορίνη, καθώς ένα παρόμοιο ψηλοκρεμαστό τελείωμα του Κανούλα, ελάχιστα έλειψε να καταλήξει μέσα, με τη μπάλα να περνάει αυτή τη φορά «ξυστά» από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ιάλυσου.

Προς το 64′, οι Ροδίτες είχαν ήδη κερδίσει αρκετά μέτρα στο γήπεδο και είχαν ξεπεράσει το «σοκ» των πρώτων λεπτών, κατά τα οποία δέχθηκαν πληθώρα φάσεων, αφού κατάφερναν σταθερά να κερδίζουν δεύτερες μπάλες και να πιέζουν με συνεχόμενες επιθέσεις τη Σαντορίνη. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν και πέναλτι για χέρι, αλλά ο κ. Μαχαίρας το θεώρησε ακούσιο και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Στο 73′, ο Ιάλυσος παραλίγο να φτάσει στο 1-2, όταν ο Χριστόπουλος βγήκε τετ-α-τετ με τον Δεμιτζάκη, αλλά ο Παντίδος τον ανέκοψε τελευταία στιγμή, σώζοντας έτσι τη Σαντορίνη από μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

Με αρκετές αλλαγές να έχουν γίνει από τους δύο προπονητές και το ματς να έχει φτάσει στο 80′, το 1-1 παρέμενε και καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε καταφέρει να βρει το επιπλέον γκολ, παρά τις πολύ καλές τους φάσεις.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, πως μετά το 60′, ο Ιάλυσος στεκόταν καλύτερα στο γήπεδο, παίρνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες, αλλά καμία φάση του δεν αποδείχθηκε απόλυτα ουσιαστική.

Στο 84′, ο Μανιώτης είχε μία πολύ άσχημη σύγκρουση και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον ίδιο να φεύγει με φορείο από το γήπεδο, δείχνοντας πως ο τραυματισμός του είναι πολύ σοβαρός. Τη θέση του πήρε ο Καντούτσης.

Στο 90+1, το σουτ του Μπουσάι πέρασε πολύ πάνω από την εστία του Δερμιτζάκη, με τον Ιάλυσο να συνεχίζει να έχει πολύ περισσότερη κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να δημιουργήσει φάσεις.

Καμία άλλη ιδιαίτερη ευκαιρία δεν δημιουργήθηκε όμως μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες αναγκαστικά έμειναν στην ισοπαλία, με την οποία θα πρέπει να πορευτούν για την επόμενη αγωνιστική.

santorinisport.gr

Related posts

Ασπρόπυργος – Σαντορίνη 1-2 (highlights)

admin

Πωλήθηκε ο Μπέργκ στην Αλ Αΐν

Abola Team 2

Αναβλήθηκε το ματς Υπουργείο Εθνικής Άμυνας-Υπουργείο Πολιτισμού

Abola Team 3