free page hit counter
21.4 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΟ

3ο Παγκορινθιακό τουρνουάbeach soccer «γυναικών» 2016 στο Κιατο

Το ποδόσφαιρο άμμου γνωστό διεθνώς ως μπιτς σόκερ είναι ο τύπος ποδοσφαίρου ο οποίος διεξάγεται σε παραλίες. Γεννήθηκε για να συμπληρώσει την διψά των ανθρώπων του αθλήματος και τους καλοκαιρινούς μήνες . Ξεκίνησε από την Βραζιλία και διεξάγεται με δύο ομάδες των πέντε ατόμων. Είναι άκρως θεαματικό και προσφέρει ανεπανάληπτες στιγμές σε παίχτες και φιλάθλους . H κυρία Ρένα Σιγάλα Κούκα συνδιοργανώτρια του τουρνουά που διεξήχθη μαζί με τον Φίλιππο Ντόβα, είμαι από τους πρώτους ανθρώπους που στήριξαν ενεργά και στηρίζουν το ποδόσφαιρο άμμου και ειδικά το γυναικείο. Πρόεδρος της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ και ιδρύτρια του σωματείου ΕΝΩΣΗ-UNION , αναγνωρισμένου από την ΕΠΟ με ΑΜ . Πέρυσι ήρθαν πρωταθλήτριες στο πιλοτικό πανελλήνιο πρωτάθλημα beach soccer γυναικών , που έγινε σε δυο φάσεις, η πρώτη στη Χαλκίδα και η 2η στο Ξυλόκαστρο και συνολικά είχαν λάβει μέρος 8 ομάδες .

Με επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος στο Κιάτο το 3Ο Παγκορινθιακό τουρνουάbeach soccer «γυναικών» 2016 σε συμμετοχή των ομάδων Ένωση – Union, ΑΟ Φίλιππος Αθηνών, Άρης Κορίνθου και Μακεδονία Ελλάς. Και την ευγενική χορηγία του Caribbean beach Bar. Είχε σκοπό όχι μόνο την χαρά του παιχνιδιού αλλά και την επίδειξη του αθλήματος στους παρευρισκόμενους που είχαν κατακλύσει την παραλία της περιοχής παίρνοντάς μια γεύση από αυτό το θεαματικό άθλημα

. Οι εκπρόσωποι των ομάδων : Ένωση – Union κα Ρένα Σιγάλα Κούκα ΑΟ Φίλιππος Αθηνών κος Κουνιάς Γιώργος. Εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της ομάδας κύριο Σιδηρόπουλο Νίκο ο οποίος δεν μπορέσει να παρευρεθεί για επαγγελματικούς λόγους ). Άρης Κορίνθου κος Αθως Γκίππας Μακεδονία Ελλάς κα Πετσετάκη Χριστίνα.

Σύνθεση ομάδων : Ενωση – Union : Κουκα Βούλα, Κουρκουζέλη Ειρήνη, Λιάπη Λιάνα, Βαγγοπούλου Εφη, Κλώνου Αφροδίτη, Μιχαλοπούλου Μαρία ,Καρακώστα Κατερίνα ΑΟ Φίλιππος Αθηνών: Καραβίτη Πόπη, Τσινιάρου Αλεξία, Μορφίρη Νικολέτα, Χάλαρη Σοφία, Γιαννακοπούλου Θεοδώρα, Σπυροπούλου Νατάσσα, Δαμίγου Μαριάννα, Μουκάζη Μαριέττα, Βασιλείου Ηλιάννα.

Μακεδονία Ελλας : Πετσετάκη Χριστίνα, Μυλωνά Κωνσταντίνα, Νικολαΐδη Ειρήνη, Αργυριάδη Μαρίνα, Θοδώρου Γεωργία, Γαβαλά Σάντυ.

Άρης Κορίνθου : Δερμετζόγλου Ναταλία , Θανασενάρη Κατερίνα, Διακιουλάκου Ευγενία, Βαρσαμή Μαρία, Δήμα Αθηνά, Παναγιωτοπούλου Βίκυ, Κακογιάννη Αλεξάνδρα, Καράγιαννη Ειρήνη, Μπίτζα Μαρία. Το τουρνουά είχε τα παρακάτω αποτελέσματα : Άρης Κορίνθου – Ένωση Union 6-4 Μακεδονία Ελλάς – ΑΟ Φίλιππος Αθηνών 3-1 Άρης Κορίνθου – Μακεδονία Ελλάς 4-4 Ένωση Union – ΑΟ Φίλιππος Αθηνών 2-5 Ένωση Union – Μακεδονία Ελλάς 0-0 ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΏΝΑΣ Μακεδονία Ελλάς – ΑΟ Φίλιππος Αθηνών 8-4 Στις απονομές του τουρνουά η κύρια Ρένα Σιγάλα Κούκα μας δήλωσε : Tο γυναικείο ποδόσφαιρο δεν έχει την υποστήριξη που θα άξιζε από τη πολιτεία, τόσο στα σωματεία, όσο και στις αθλήτριες, που χρηματοδοτούν και στηρίζουν τις προσπάθειες τους για ανάδειξη και προβολή του αθλήματος από ίδιους πόρους. Είναι σημαντικό να γίνει στο προσεχές μέλλον προσπάθεια για μεικτές ομάδες , από τις μικρές ηλικίες , ώστε και τα κοριτσάκια να το βλέπουν ελκυστικό ως άθλημα.

Επίσης αν τα ανδρικά σωματεία δεν κάνουν γυναικείες ομάδες και ειδικά οι ΠΑΕ , το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν θα έχει κανένα μέλλον. Φέτος είμασταν οι μισές ομάδες στο τουρνουά και αυτό δεν είναι ενθαρρυντικό. Χρειάζεται μια σοβαρή προσέγγιση και ακόμη σοβαρότερη αντιμετώπιση από τους κρατικούς φορείς και σαφώς συνεργασία με τα σωματεία. Βραβεύτηκε η πρώτη ομάδα Μακεδονία Ελλάς ! Η πρώτη Σκόρερ «Μυλωνά Κωνσταντίνα» από την ομάδα Μακεδονία Ελλάς!! Δεύτερη ομάδα ΑΟ Φίλιππος Αθηνών Τρίτη ομάδα Ένωση – Union Στο τουρνουά βοήθησαν με την παρουσία τους οι διαιτητές κ. Περτέσης Δ. Νούλας Γ, Ντόβας Π.

ΡΕΠΟΤΑΖ ΒΙΚΥ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

Related posts

Όλες οι επώνυμες παρουσίες στο ματς Κερατσίνι-Σούρμενα

Abola Team 3

Τα ζευγάρια από την κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

Abola Team 3

Νίκη-πρόκριση για την Εθνική Κορασίδων

Abola Newsroom