free page hit counter
22.6 C
Αθήνα
18 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣΑΝΑ

Επίδειξη ισχύος από την παράταξη «Ανανέωση Επιτέλους» και τον Δ. Γιαρένη!

 

Σε μεγαλειώδη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Holiday Inn, ο Δημήτρης Γιαρένης έκλεψε την παράσταση και έστειλε μήνυμα νίκης

 

Η προγραμματισμένη συγκέντρωση της παράταξης «Ανανέωση Επιτέλους» εξελίχθηκε σε παράσταση νίκης! Το Holiday Inn φόρεσε τα καλά του και υποδέχτηκε τον συνδυασμό του Δημήτρη Γιαρένη και 38 σωματεία μέσω εκπροσώπων, που έδωσαν δυναμικό παρών.

Μέσα σε μια περίπου ώρα ο επικεφαλής του συνδυασμού ανέλυσε την φιλοσοφία της επόμενης ημέρας της διοίκησης της ΕΠΣΑΝΑ Μέσα από έναν καθαρό, λιτό και κατανοητό λόγο κέρδισε την εμπιστοσύνη και το χειροκρότημα των παραγόντων που τον τίμησαν με την παρουσία τους. Σε συγκεκριμένα σημεία του λόγου του ο κ. Γιαρένης δεσμεύτηκε απέναντι στα σωματεία για συγκεκριμένες αλλαγές που θα βελτιώσουν το ποδόσφαιρο στην Ανατολική Αττική.

Απέφυγε, δε, τα «ΘΑ» που όπως τόνισε εδώ και τέσσερα χρόνια μένουν στο ράφι των γραφείων της Ένωσης!

Κύρια σημεία του λόγου του κ. Γιαρένη ήταν οι αλλαγές στα πρωταθλήματα υποδομών στις μικτές ομάδες, στη διαιτησία, ενώ τόνισε πως θα υπάρχει πλήρη αναβάθμιση σε διοικητικό επίπεδο και στην ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής με κεντρικό βάρος την αξιοποίηση του σάιτ και το γενικότερο μάρκετινγκ.

Η ομιλία του κ. Γιαρένη έκλεισε δυναμικά με την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού.

Αίσθηση προκάλεψε η παρουσία στο πάνελ του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού Λαυρίου Μιχάλη Τσίκλου, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της «Ανανέωσης-Επιτέλους».

Την παρουσίαση ανέλαβε ο παρουσιαστής της εκπομπής ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ και υπεύθυνος της ιστοσελίδας Γιάννης Μαυρόπουλος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τα σωματεία και τους παρευρισκόμενους έδωσε τον λόγο στον Δημήτρη Γιαρένη.

Ο επικεφαλής της παράταξης τόνισε:

”Αγαπητοί φίλοι σας ευχαριστώ που αποδεχτήκατε την πρόσκληση μας και παραβρίσκεται εδώ σήμερα μια εβδομάδα πριν τις κρίσιμες εκλογές για το μέλλον της ΕΠΣΑΝΑ.

Πριν από τρεις μήνες σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα σας έδωσα τον λόγο μου ότι θα σας παρουσίαζα ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο χωρίς συμβιβασμούς και αυτό ακριβώς θα κάνω σήμερα τηρώντας τον λόγο και τις υποσχέσεις μου. Τα ψέματα και η λάσπη από τα γνωστά παπαγαλάκια σήμερα τελειώνουν.

Πριν από την παρουσίαση των υποψηφίων μου θα ήθελα να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις βασικές θέσεις του προγράμματος μας. Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ το ”θα” όμως δυστυχώς ή ευτυχώς είμαστε οι μοναδικοί που μπορούμε να το χρησιμοποιούμε αφού τα συναιτεράκια της αντίπαλης πλευράς εδώ και τέσσερα χρόνια που κατέχουν θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου έδειξαν ασυνέπεια λόγου και έργου. Όπως το ίδιο έκαναν και με την πρόσφατη συνεργασία τους η οποία ήταν παρά φύσιν, εάν λάβουμε υπόψην μας τις αρχικές εξαγγελίες των μεμονομένων υποψηφιοτήτων τους. Κύριος άξονας των προσπαθειών μας θα είναι η σωστή λειτουργία και ανάπτυξη των υποδομών των μικτών ομάδων καθώς και η οικονομική ελάφρυνση των σωματείων.

1.Υποδομές

-Αλλαγή τρόπου διεξαγωγής των πρωταθλημάτων με σωστό προγραμματισμό ώστε τα παιδιά να αγωνίζονται όλη την ποδοσφαιρική χρονιά και να μην βρίσκονται οι μισές και πλέον ομάδες σε αγωνιστική αδράνεια από τον Φεβρουάριο.

-Παγείωση της επιστροφής των εξόδων διαιτησίας έως και δύο τμημάτων για όσους αγωνίζονται σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ.

-Καθιέρωση σεμιναρίου επιμόρφωσης προπονητών των ακαδημιών, πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων με την παρουσία αθλητικού ψυχολόγου. Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα εστιάζει στη διαχείρηση της ευαίσθητης παιδικής ψυχής και στην σωστή συμπεριφορά εντός και εκτός γηπέδου για την καταπολέμηση βίαιων καταστάσεων.

Η συνεργασία με την αθλητικό ψυχολόγο θα είναι συνεχεία με περιοδική παρουσία σε όλες τις ομάδες κατά τη διάρκρια της ποδοσφαιρικής σεζόν.

-Έπαθλο μπόνους για τις πρωταθλήτριες ομάδες η μη καταβολή όλων των εξόδων για την επόμενη χρονιά.

2.Μικτές

-Προσέλκηση προπονητών με βιογραφικά που θα αξιολογηθούν και όχι με διαπροσωπικές σχέσεις και ρουσφέτια. Έτσι θα αποφευχθεί το φαινόμενο των κλήσεων στις μικτές χωρίς αξιοκρατεία.

-Καθιέρωση του θεσμού των περιφερειακών προπονητών.

-Ετήσια συμμετοχή σε διεθνές αναγνωρισμένο τουρνουά πέρα των πρωταθλημάτων της ΕΠΟ με κάλυψη των εξόδων από την Ένωση.

3.Διαιτησία

-Καθιέρωση υποχρεωτικής παρακολούθησης σεμιναρίων διαιτησίας για τους παράγοντες – εκπροσώπους των ομάδων ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα παράπονα λόγω άγνοιας κανονισμών.

-Την ημέρα κλήρωσης των πρωταθλημάτων θα δώσουμε τη δυνατότητα στην κινητήρια δύναμη της Ένωσης μας δηλαδή ΕΣΑΣ τους παράγοντες να αποφασίσετε εάν στο πρωτάθλημα θα ακολουθηθεί η διαδικασία της κλήρωσης ή ορισμός διαιτητών.

Κλείνοντας για να μην σας κουράζω θα ήθελα να σας αναφέρω κάποιες βασικές μου δεσμεύσεις.

Πρώτον: Πραγματοποίηση εβδομαδιαίου ΔΣ κάθε Τετάρτη και όχι Πέμπτη όπως είχαμε εξαγγείλει για καλύτερη εξυπηρέτηση σας λόγω του εργάσιμου της Πέμπτης.

Βάζουμε τέλος στο μπάχαλο που επικρατεί τα τελευταία 4 χρόνια όπου οι παράγοντες έψαχναν να βρουν πότε κι αν θα γίνει Διοικητικό Συμβούλιο.

Δεύτερον: Επαναπροσδιορισμός του προυπολογισμού της Ένωσης με σκοπό την οικονομική ανακούφιση των παραγόντων .

Τρίτον: Αναβάθμιση και αξιοποίηση του σάιτ της Ένωσης. Δημιουργία τμήματος μάρκετινγκ και συνεργασία με εταιρία η οποία με καθορισμένο ποσοστό θα φέρει χορηγούς και έσοδα στην Ένωση.

Τέταρτον: Ταμείο αλληλοβοήθειας από φίλους και τα μέλη του προσεχούς ΔΣ.

Αρχικό κεφάλαιο 5.000 ευρώ προσφορά του αιμοδότη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου Μιχάλη Τσίκλου.

Πέμπτον: Πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο σε κάθε σωματείο με την έναρξη των πρωταθλημάτων. Το ετήσιο κόστος αγγίζει τα 4.000 ευρώ και τα καλυφθεί από χορηγία που ήδη έχει βρεθεί.

Έξι: Δημιουργία μικρού ιατρείου στην Ένωση με 4ωρη παρουσία ορθοπεδικού ιατρού κάθε Δευτέρα για την εξέταση τραυματισμένων αθλητών. Το ετήσιο κόστος υπολογίζεται σε 1.200 ευρώ και θα καλυφθεί από χορηγία που ήδη έχει βρεθεί.

Τέλος πιστεύω ότι θα καταφέρουμε από την φετινή χρονιά ότι θα απαλάξουμε τα σωματεία της Γ’ κατηγορίας από την καταβολή του παράβολου πρωταθλήματος 150 ευρώ με ισόποση μείωση και για τα σωματεία Α’ και Β’ κατηγορίας. Ετήσιο κόστος 8.100 ευρώ”.

Δυναμική ομιλία Μιχάλη Τσίκλου: Τα νέα παιδιά θα φέρουν την Ανανέωση!

Αμέσως μετά την ομιλία του, ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Γιαρένης καλωσόρισε τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού Λαυρίου Μιχάλη Τσίκλο και τον κάλεσε στο βήμα. Ο κ. Τσίκλος προχώρησε σε δυναμική ομιλία, έριξε… βόμβες και ξεκαθάρισε πως τα νέα, φρέσκα, άτομα της Ανανέωσης Επιτέλους μπορούν να φέρουν κάτι διαφορετικό στην Ένωση.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Τσίκλου:

”Πριν απο μερικούς μήνες πήρα μια πρωτοβουλία να καλέσω τα σωματεία και να παρακαλέσω τους προέδρους να δοκιμάσουμε να αλλάξουμε το σύστημα. Ευτυχώς απόδέχτηκαν την πρόσκληση μου και μαζευτήκαμε 28 σωματεία που έβλεπα ότι η μοναδική τους σκέψη και θέληση για την ΕΠΣΑΝΑ ήταν να αλλάξει το σύστημα και να φύγει το κατεστημένο. Δυστυχώς μέχρι τώρα αυτά τα χρόνια που παρακολουθώ την ΕΠΣΑΝ ειδικά τα τελαυταία χρόνια είχε φτάσει στο αποκορύφωμα η διαπλωκή. Οι διαιτησίες δεν στηνόντουσαν στα γραφεία της ΕΠΣΑΝΑ, στηνόντουσαν στις ταβέρνες της Ραφήνας παρουσία συγκεκριμένων ατόμων που αποφάσιζαν ποιος θα ανέβει, ποιος διαιτητής θα σφυρίζει. Εγώ θέλω να σας βάλω ένα δίλημμα. Τι θέλετε, μια τέτοια διαιτησία ή μια διαιτησία σωστή. Δεν έχουμε μαγικό ραβδάκι, όμως υπάρχει πρόθεση. Πιστεύω η παράταξη Γιαρένη αποτελείται από νέα παιδιά, άφθαρτα ακόμα και δύο – τρεις άνθρωποι που είναι παλιοί δεν έχουν δώσει δικαίωμα. Στην άλλη πλευρά υπάρχουν ανθρώπου που βρίζει ο ένας τον άλλον και μετά συνεταιρίζονται. Εγώ ήμουν με Παπαμακάριο και τον βοηθώσα πιστεύωντας ότι θα κάνει ανανέωση. Μου είπε δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστώ με παλιούς παράγοντες και τον στήριζα. Για να είμαι λίγο πιο ανοιχτός, όταν ξεκινήσαμε για τις εκλπγές είχα φωνάξει τον κ. Χρυσάφη και του λέω γιατί δεν δοκιμάζεται να βρούμε 10 νέα άτομα να υπάρχει ένωση με τον Παπαμακάριο να κάνουμε κάτι όμορφο. Μου απάντησε με άσχημα λόγια για την πρόταση που του έκανα…”, τόνισε, ενώ εν συνεχεία ανέλυσε την όλη κατάσταση που διαμορφώθηκε και το πως προέκυψε η συνεργασία Χρυσάφη – Παπαμακάριο. Ο κ. Τσίκλος κατέληξε: ”Δεν είμαι υποψήφιος αλλά έχω βάλει στόχο αυτήν την Ένωση να την ανεβάσουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Πιστεύω ότι με τα καινούργια, φρέσκα, πρόσωπα δεν θα συνεναίσουν στο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση”.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο γνωστός ορθοπεδικός και υποψήφιος της Ανανέωσης Επιτέλους Ξενοφώντας Ρούσσης που είπε: ”Τα σωματεία θα απαλαγούν από ορισμένα έξοδα τα οποία είναι σημαντικότατατα. Πρότεινα δύο πράγματα: Καταρχήν θα εξασφαλίσουμε 3 κέντρα φυσιοθεραπείας σε όλη την Ανατολική Αττική όπου εκεί θα μπορούν να πηγαίνουν οι τραυματίες δωρεάν. Τα έξοδα θα τα καλύπτει η διοίκηση. Ένα άλλο έξοδο σημαντικότατο για τα σωματεία είναι τα χειρουργεία των παικτών. Έχω ακούσει παίκτες να τραυματίζονται και να μην έχουν τρόπο να χειροργηθούν και έτσι παύουν να αγωνίζονται. Έτσι σ’ αυτή την περίπτωση αναλαμβάνω εγώ ο ίδιος να χειρουργώ τους παίκτες δωρεάν. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ σημαντική λύση”.

Ο Δημήτρης Γιαρένης στο τέλος απάντησε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Αναλυτικά:

”Εμείς τις εκδηλώσεις τις κάνουμε ανοιχτές για όλους, όχι σε κλειστούς κύκλους”.

”Η ΕΠΣΑΝΑ δεν είναι του πεταματού. Η δικιά μου θέση είναι σας πω το πρόγραμμα, εδώ και τέσσερα χρόνια ασχολούμαστε με μηνύσεις, εδώ είμαστε για μπάλα. Για λίγα λεπτά δημοσιότητας ο κάθε ένας λέει ότι θέλει. Η ΕΠΣΑΝΑ είναι μια οικογένεια, όποιος πάει να δυναμιτίσει το κλίμα θα το βρει μπροστά του. Εμείς θα φτιάξουμε πρώτα το δικό μας μαγαζί και μετά όλα τα άλλα. Αν οι άλλοι ασχολούνται με άλλες πλευρές είναι δικαίωμα τους. Εγώ είμαι ξεκάθαρα με την πλευρά της ΕΠΣΑΝΑ”.

***Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης και οι αντιδημάρχοι Μενιδίου Στάθης Τοπαλίδης, Μπάμπης Ορφανίδης, τους οποίους ο Δημήτρης Γιαρένης ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού:

Δημήτρης Γιαρένης

Ξενοφώντας Ρούσσης

Άκης Θηβαίος

Βαγγέλης Καραμολέγκος

Κώστας Κοντούλας

Δημήτρης Κορμανιώτης

Χρήστος Μασούρας

Στάθης Μεντεσίδης

Τάσος Μπερτόλης

Γιάννης Νάκας

Γιώργος Πέππας.

ΠΗΓΗ ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ.

Related posts

ΕΠΣΑΝΑ: Στις 6/2 η κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου

Nάσος Φακίδης

Το σποτ του ΑΟ Άνοιξης για την εκδήλωση

Abola Team 3

Τέσσερα εκτός έδρας φιλικά τα Γλυκά Νερά

Abola Team 3