free page hit counter
21 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

ΚΛΗΡΩΣΗ Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: Νωρίς το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Τελικά δεν απέφυγαν το καθιερωμένο ραντεβού του Οκτώβρη. Το απέφυγαν στο Κύπελλο, αλλά όχι στο πρωτάθλημα, αφού η χθεσινή κλήρωση του ΕΣΑΚΕ που φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη έβγαλε το ντέρμπι «αιωνίων» τη 2η αγωνιστική.

 

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον κυπελλούχο Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, στη μία από τις δύο (μεταξύ τους) μάχες που ουσιαστικά κρίνουν την πρωτιά στην κανονική περίοδο.
Η αγωνιστική αυτή είναι τοποθετημένη στις 15 Οκτωβρίου, ωστόσο το ντέρμπι αυτό, λογικά, θα γίνει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, με δεδομένο ότι θα έχει προηγηθεί η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τη Ζαλγκίρις την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.
Ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα με δεδομένο ότι ξεκινάει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στις 12 Οκτωβρίου από τη Μαδρίτη, κόντρα στη Ρεάλ. Κατ’ αντιστοιχία, το ματς του δεύτερου γύρου (15η αγωνιστική) θα γίνει στο ΟΑΚΑ (28 Ιανουαρίου).
Ο κύκλος των ντέρμπι θα συνεχιστεί την 3η αγωνιστική (22 Οκτωβρίου) με την αναμέτρηση Αρη-ΠΑΟΚ που θα φιλοξενηθεί στο Αλεξάνδρειο. Το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θα γίνει την 6η αγωνιστική και το ΑΕΚ-Αρης τη 13η αγωνιστική.
Το τζάμπολ έχει προγραμματιστεί για τις 8 Οκτωβρίου, με το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής που περιλαμβάνει τα παιχνίδια: Λαύριο-Κύμη, Απόλλωνας Π.-ΑΕΚ, Αρης-Τρίκαλα, Κολοσσός-Ρέθυμνο, Παναθηναϊκός-Προμηθέας, Κόροιβος-Ολυμπιακός, ενώ ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένει να μάθει ποια από τις έξι υποψήφιες ομάδες (Ηράκλειο, Δόξα Λευκάδας, Ηρακλής, Πανιώνιος, Αρκαδικός, Καβάλα) θα πάρει τη wild card γιατί θα την επισκεφτεί στην έδρα της.
 
Αλλαγές
Το πιο σημαντικό θέμα που προέκυψε από την κλήρωση ήταν και η ανακοίνωση της λίγκας για τις αλλαγές του συστήματος των πλέι οφ που θα ισχύσουν από φέτος.
Η πρώτη είναι ότι σε αυτά θα συμμετέχουν οι έξι πρώτοι της βαθμολογίας και όχι οι οκτώ, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Και η δεύτερη είναι ότι οι δύο πρώτοι θα προκρίνονται απ’ ευθείας στα ημιτελικά, όπου θα περιμένουν τους νικητές των ζευγαριών 3-6, 4-5, που θα κρίνονται στις 3 νίκες (best of 5). Οι ημιτελικές σειρές και οι τελικοί (μεγάλος και μικρός) θα κρίνονται στις 3 νίκες (best of 5).
 
Βραβεύσεις
Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από τις βραβεύσεις του Ολυμπιακού (πρωταθλητής), του Παναθηναϊκού (κυπελλούχος), των έξι ομάδων που πήραν το βραβείο ήθους (Κόροιβος, Αρκαδικός, Ρέθυμνο, Απόλλωνας Π., Λαύριο και Καβάλα), του προπονητή του Αρη Δημήτρη Πρίφτη (προπονητής της χρονιάς), του Λεωνίδα Κασσελάκη (πιο βελτιωμένος παίκτης), του Ιωάννη Παπαπέτρου (καλύτερος νέος παίκτης), του Νικ Καλάθη (καλύτερος αμυντικός) καθώς και των Ουάιτ, Μαυροκεφαλίδη, Διαμαντίδη (απουσίασαν), Πρίντεζη και Σπανούλη οι οποίοι ψηφίστηκαν στην καλύτερη πεντάδα της περσινής σεζόν, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να παίρνει και το βραβείο του MVP.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε και η ειδική βράβευση του ρέκορντμαν προπονητή του ΠΑΟΚ, Σούλη Μαρκόπουλου, για την προσφορά του στο μπάσκετ, αλλά και η απόδοση φόρου τιμής στον αείμνηστο Μάκη Δενδρινό που έφυγε από τη ζωή στις 20 Οκτωβρίου του 2015.
 
Φιέστα και αναμνήσεις
Η Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει να είναι στο επίκεντρο και σήμερα. Στην Πυλαία (20.00, NS3), o ΠΑΟΚ θα γιορτάσει τα 90 χρόνια της ιστορίας του αντιμετωπίζοντας σε ένα σπουδαίο φιλικό την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη.

 

 

 

 

 
ΠΗΓΗ: efsyn.gr

 

Related posts

Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 88-86

Abola Team 2

Έλαμψε και πάλι ο Παπαγιάννης στο ΝΒΑ

Abola Team 3

Συνήλθε ο Ολυμπιακός και «δραπέτευσε» από την Πάτρα

Kώστας Παλαιολόγος