free page hit counter
17.6 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

Συνήλθε ο Ολυμπιακός και «δραπέτευσε» από την Πάτρα

Με κορυφαίους τους Βασίλη Σπανούλη και Κάιλ Γουϊλτζερ, ο Ολυμπιακός υπέταξε 87-73 τον Προμηθιέα στην Πάτρα δείχνοντας σφυγμό.

 

 

Την επιστροφή του στις νίκες πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός επικρατώντας του ιδιαίτερα μαχητικού Προμηθέα στην Πάτρα με 87-73 για την 13η αγωνιστική της Basket League

Οι «ερυθρόλευκοι» με … φλόγα, πίστη και δύναμη μπήκαν δυνατά στο ματς και με ξεκάθαρους επιθειτκούς προσανατολισμούς έφεραν από τα πρώτα λεπτά το παιχν΄δι στην έδρα τους και προηγήθηκαν 14-23

 

Η έλευση των Γουϊλτζερ, Τόμπσον, Στρέλνιεκς και Μάντζαρη έδωσε ακόμη μεγλαύτερη οντότητα στους «ερυθρόλευκλους», οι οποίοι έφυιξαν την άμυνά τους κα με τον Γουϊλτζερ να ευστοχεί από κάθε σημείο του παρκέ προηγήθηκαν 18-43 στο 16’ πατώντας το πόδι στο γκάζι και έδειξαν ένα μέρος των πραγματικών τους δυνατοτήτων.

Στην συνέχεια, ωστόσο, οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν και βρίσκοντας αξιόπιστες επιθετικές λύσεις από τους Έλιοτ και Μιλόσεβιτς ψαλίδισαν την διαφορά κι έτσι το πρώτο μέρος έκλεισε με το Ολυμπιακό να προηγείται με διαφορά εννιά πόντων (36-45).

 Ο Ολυμπιακός διατήρησε σε υψηλα επίπεδα την επιθετική του παραγωγικότητα και με τον Σπανούλη να ενορχηστρώνει και να ευστοχέί και με τους Μιλουτίνοφ Ρόμπερτς να μπαίνεουν στην εξίσωση, προσπέρασε 47-62 στο 27’.

Κάποιες αμυντικές ολιγωρίες και η ευστοχία των Έλιοτ, Μιλόσεβιτς κατά κύριο λόγο  επέτρεψε στον Προμηθέα να γίνει πιο ανταγωνιστικός και να μειώσει το σκορ στα επίπεδα του 55-63 με καλάθι του Σαλούστρου στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τέταρτη περίοδο η διαφορά είχε παγιωθεί μεταξύ 7-9 πόντων υπέρ του Ολυμπιακού. Δύο «βόμβες» τριών πόντων του Βασίλη Σπανούλη έφεραν το σκορ στα επίπεδα του 65-77 και κάπιυ εκεί ουσισιτκά .. καθάρισε την μπουγάδα ο Ολυμπιακός.που ε΄φτασε στην νίκη με το επιβλητικό 73-87.

Πρώτοι σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν οι Βασίλης Σπανούλης (18 πόντοι)  και Κάιλ Γουίλτζερ (16 πόντοι)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Δεν χάνει το All Star Game ο Αντετοκούνμπο – Δείτε τη κατάταξη μέχρι στιγμής!

Abola Newsroom

Νέο ρεκόρ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Abola Team 3

Οριστικά στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός

Abola Team 3