free page hit counter
16.1 C
Αθήνα
28 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Οι βυσσινί έκαναν κατάθεση ψυχής στο μεγάλο ντέρμπι, το οποίο παρακολούθησαν διά ζώσης περισσότεροι από 3.000 φιλάθλους των μπλε!

Όποια κι αν είναι η δυναμικότητα των δύο ομάδων, όσο κι αν διαφέρουν οι στόχοι τους στο πρωτάθλημα, σε όποια βαθμολογική θέση κι αν βρίσκονται, ο αγώνας του Ιωνικού με την Προοδευτική δεν παύει να είναι ένα πραγματικό ντέρμπι! Αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά το απόγευμα του Σαββάτου (29/10) στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νεάπολης, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε ένα σπουδαίο ματς, το οποίο ταξίδεψε αρκετά χρόνια πίσω τις μνήμες του φίλαθλου κόσμου! Περισσότεροι από 3.000 φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας παρακολούθησαν μία πραγματική μάχη, το τέλος της οποίας βρήκε την Προοδευτική να έχει ξεπεράσει όλες τις αντιξοότητες και να μένει όρθια, υποχρεώνοντας τον Ιωνικό να περιοριστεί στον έναν βαθμό που προσφέρει η ισοπαλία (1-1). Οι βυσσινί δεν πτοήθηκαν από το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να αγωνιστούν με δέκα ποδοσφαιριστές για σχεδόν μία ώρα παιχνιδιού, ούτε από την «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί των μπλε. Στο τέλος, μάλιστα, θα μπορούσαν να έχουν «κλέψει» τη νίκη σε μία από τις ξαφνικές και επικίνδυνες αντεπιθέσεις που δημιούργησαν. Από την άλλη, ο Ιωνικός δεν μπόρεσε να βρει τους διαδρόμους που θα ήθελε προς την εστία του εξαιρετικού Μπαντίκου, αδυνατώντας να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, που πιθανόν να αποδεικνυόταν και νικητήριο. Έτσι, έχασε την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή του 4ου ομίλου και να περιμένει «γκέλα» του Ερμή Ζωνιανών στο αυριανό (30/10) ματς με τον ΠΟ Ατσαλένιου.

Ψυχωμένοι οι βυσσινί!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν μόλις στο 5′, όταν ο Κανελλόπουλος έστειλε την μπάλα άουτ, όντας σε θέση τετ α τετ με τον Λέτσο. Στο 16′ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων αναγκάστηκε σε δύσκολη και σωτήρια επέμβαση μετά από κεφαλιά του Θεοδωράκη, ενώ στο 21′ πάλι ο Κανελλόπουλος σούταρε από πλεονεκτικό σημείο, με τον Λέτσο να έχει βγει από την εστία του και να αποκρούει το σουτ, έχοντας κλείσει το οπτικό πεδίο του έμπειρου επιθετικού.

Στο 34′ ο Ιωνικός ευτύχησε να πάρει το αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν ο Κουσουρής ανέτρεψε τον Σαπαλίδη, που βρίσκονταν σε προφανή θέση για γκολ, αντικρίζοντας έτσι απευθείας την κόκκινη κάρτα! Επτά λεπτά αργότερα ο διαιτητής Φώτης υπέδειξε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, που αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι, εκτιμώντας πως ο Καλαϊτζίδης έδιωξε με το χέρι την μπάλα σε κόρνερ, παρεμβαίνοντας σε προσπάθεια των γηπεδούχων. Ωστόσο, ο Σαπαλίδης σπατάλησε την ευκαιρία, αφού ο Μπαντίκος απέκρουσε με τα πόδια την κακή του εκτέλεση. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους μπλε, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν ο Μπελέρης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εκπληκτικό σουτ σε θέση έξω από την περιοχή, «παγώνοντας» τη Νεάπολη (0-1)!

Η γρήγορη ισοφάριση δεν είχε συνέχεια…

Με την ενάρξη του δευτέρου μέρους ο Ιωνικός έφτασε στην ισοφάριση, χάρη σε δυνατό σουτ του Πέεφ μέσα από την περιοχή (1-1), ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους που προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να «ξεκλειδώσουν» την αντίπαλη και ηρωική άμυνα. Μάλιστα, στο 78′ επανήλθε η αριθμητική ισορροπία, με την αποβολή του Κυριακίδη, ο οποίος… πρόλαβε στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε να έχει αρνητική παρουσία και να αντικρίσει δύο κίτρινες κάρτες.

Στο τελευταίο τέταρτο η Προοδευτική εξεδήλωσε επικίνδυνες αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να καταφέρνει να φτάσει σε κάτι καλύτερο. Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του Ευβοιώτη ρέφερι, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μεϊμάρογλου στο 90′ και με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Καλαϊτζίδης στο 92′.

Βοηθοί του Φώτη ήταν οι Αργύρης και Χατζηκαμαγιάννης (Εύβοιας).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Ηλίας Καλοπήτας): Λέτσο, Κατσίκιας, Ζέλο (68′ Καμαρά), Παντελίδης, Μεϊμάρογλου, Κρητικός, Καραλής (85′ Ντούλιας), Σιμιτσής (63′ Κυριακίδης), Αργυρίου, Σαπαλίδης, Πέεφ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Πάρης Ανδράλας): Μπαντίκος, Κουσουρής, Καλαϊτζίδης, Ζίζηλας, Πατσατζόγλου, Θεοδωράκης, Πέττας (54′ Ξυγκάκης), Μπέλερης, Μπεσσού (71′ Μύρκος), Κανελλόπουλος, Πέππας. (60′ Ζελέκου).

ΠΗΓΗ ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ.

Related posts

Στην απόκτηση του Μπέρκη προχώρησε ο ΠΟΑ

Abola Team 2

Δεν συνεχίζει στην Προοδευτική ο Νίκος Κωτσοβός

Abola Team 2

Ανανέωσε με Μπουτσικάκη ο Αστέρας Αμαλιάδας

Abola Team 2