free page hit counter
25.6 C
Αθήνα
27 Ιουλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Έγραψε ιστορία η Αχαϊκή απέναντι στην Παναχαϊκή

Πήγε κόντρα στο μεγάλο όνομα και τη δυναμική του αντιπάλου, κόντρα στα… μπάτζετ, κόντρα στον νόμο του ισχυρού, πήγε κόντρα στη λογική και στην… ιεραρχία!

Η Αχαϊκή κατέρριψε όλα τα προγνωστικά και κατάφερε να υποχρεώσει τη μεγάλη Παναχαϊκή να αποχωρήσει ηττημένη από αγωνιστικό χώρο για δεύτερη φορά μετά από 17 ημέρες, αποκλείοντάς την από το Κύπελλο Γ’ Εθνικής! Στην αναμέτρηση που έγινε στο Παμπελοποννησιακό στάδιο παρουσία περίπου 3000 φιλάθλων, οι κιτρινόμαυροι του Αλέξη Γαβριλόπουλου επικράτησαν των «ροσονέρι» με 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι, για να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης, που τους φέρνει στην ημιτελική φάση του θεσμού αντιμέτωπους με την Κηφισιά. Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα (0-0), με τον Δρακόπουλο να κατεβάζει… ρολά και να κρατά το «μηδέν» στην εστία του, δίνοντας τη δυνατότητα στην ομάδα του να φτάσει μέχρι τη «ρώσικη ρουλέτα» και να διεκδικήσει εκεί την πρόκριση.

Η Παναχαϊκή του Σωκράτη Οφρυδόπουλου ήταν ανώτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης, έχασε αρκετές ευκαιρίες για τη νίκη, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν τις καλές στιγμές τους στο παιχνίδι, παρά την κόπωσή τους μετά το επίπονο παιχνίδι με τον Παναρκαδικό για το πρωτάθλημα του 3ου ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 34′ η Παναχαϊκή αναγκάστηκε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολή του Γκίνο με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Μικελάτο, με την αριθμητική ισορροπία να αποκαθίσταται στο 60′, όταν ο Ντάζος αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Τσαφταρίδη.

Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί πως οι κοκκινόμαυροι σκόραραν δύο φορές, ωστόσο ισάριθμες τα γκολ δεν μέτρησαν. Στο 45′ μετά το τέρμα του Βλάχου δόθηκε επιθετικό φάουλ του Ελευθεριάδη στον Δρακόπουλο, ενώ στο 85′ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Σιαλμάς λίγο πριν σκοράρει.

Στα πέναλτι ο Αργυρόπουλος σκόραρε για την Παναχαϊκή (1-0), ο Κωνσταντινόπουλος νικήθηκε από τον Χαλκιά (απόκρουση), ο Μπουρλάκης έγραψε το 2-0, ο Λαμπρόπουλος μείωσε (2-1), ο Μπιτσάκος αστόχησε (άουτ), ο Αποστολόπουλος ισοφάρισε (2-2), ο Σπανός ηττήθηκε από τον Δρακόπουλο (απόκρουση), ο Κωστούλας έβαλε μπροστά την Αχαϊκή (2-3) και ο Βλάχος αποδείχθηκε ο τελευταίος μοιραίος για τους Πατρινούς, βλέποντας τον Δρακόπουλο να προβαίνει σε ακόμη μία απόκρουση.

Διαιτητής ήταν ο Γκοβέσης, με βοηθούς τους Τριανταφύλλου και Τσούκα (Αρκαδίας).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Χαλκιάς, Βλάχος, Τσαφταρίδης, Δημητρίου, Μακρυδημήτρης, Γκίνο, Στεργίδης (79′ λ. τρ. Μαστραντωνάκης), Μπιτσάκος, Ελευθεριάδης (105′ Αργυρόπουλος), Μπουρλάκης, Σιαλμάς (97′ Σπανός)

ΑΧΑΪΚΗ (Αλέξης Γαβριλόπουλος): Δρακόπουλος, Ντάζος, Στεφανόπουλος, Ρίλντι, Σωτηρόπουλος (119′ Αποστολόπουλος), Κωνσταντινόπουλος, Γεωργόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σπυρόπουλος (67′ Πετρόπουλος), Κωστούλας, Μικελάτος (38′ λ. τρ. Αγγελόπουλος).

 

 

Related posts

Συνέντευξη του Κώστα Ελευθεριαδη εφ’ όλης της ύλης για τις υποδομές του Αιγάλεω στο ABOLA.GR

Abola Team 3

Ξεκίνησαν οι εγγραφές με… υπεύθυνο τον Μπάτη στις ακαδημίες του Διαγόρα

Abola Team 2

Συνεχίζουν χέρι χέρι Ετόφ και Βέρμπης στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του 8ου ομίλου

Abola Team 2