free page hit counter
22.3 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παλικάρι η Εθνική μας 1-1 εκτός με το Βέλγιο

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου έστω κι αν τελείωσε με εννέα παίκτες το ματς, έφυγε με το ισόπαλο εκτός έδρας 1-1 απέναντι στο Βέλγιο το οποίο έπεσε από την… Ακρόπολη και σώθηκε.

Η Εθνική ομάδα έφυγε με πολύτιμο βαθμό από τις Βρυξέλλες, απέναντι στην ομάδα που κατέχει την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA.

Η «γαλανόλευκη» απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Κινγκ Μποντουέν» απέναντι στο Βέλγιο, παρότι τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες λόγω των αποβολών του Ταχτσίδη και του Τζαβέλλα.

Ακόμη κι έτσι όμως η Εθνική θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη, αφού στο γκολ του Μήτρογλου (46΄) απάντησε ο Λουκάκου μόλις στο 89ο λεπτό.
Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε υπηρετώντας στο 100% το αμυντικό πλάνο εξολόθρευσης των Βέλγων επιθετικών και με τον… killer Μήτρογλου να χτυπά στη πρώτη υποψία ευκαιρίας της Εθνικής (46′), κρατούσε στα χέρια της μια σπουδαία νίκη στις Βρυξέλλες, αλλά μίλησε η κλάση του Λουκάκου.

Ο θηριώδης επιθετικός της Έβερτον με ένα γκολ που μπορούσε να βάλει μόνο αυτός στην Ευρώπη, έσωσε την ομάδα του στο 89′ και παράλληλα στέρησε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την Ελλάδα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 65′ λόγω αποβολή του Ταχτσίδη.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα σε μια έδρα που δύσκολα θα σταθεί άλλη ομάδα, πήρε ένα βαθμό-χρυσάφι, παρέμεινε αήττητη στον όμιλό της και παράλληλα στη 2η θέση που αποτελεί και… προίκα για τη συνέχεια των προκριματικών. Πραγματικό κέρδος, πέραν του βαθμού, είναι η εμφάνιση των παικτών του Σκίμπε, αφού πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι το μέταλλο της νικήτριας ομάδας έχει επανέλθει, με το μαύρο παρελθόν να αποτελεί επί της ουσίας παρελθόν.

Επική απόκρουση πραγματοποίησε ο Καπίνο σε τετ α τετ με τον Μέρτενς.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Σαντλί, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνχεν, Σιμάν (84′ Μιραλάς), Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί (65′ Ντεμπελέ), Καράσκο, Μέρτενς, Λουκάκου

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Μάνταλος (84′ Ζέκα), Φορτούνης (67′ Τζιόλης), Μήτρογλου (90′ Βέλλιος)

Related posts

Ένωση Ασπροπύργου: Κινείται νομικά εναντίον ιστοσελίδας για ψεύτικη και κακόβουλη είδηση

Γιώργος Ανανίδας

ΣΟΚ στη διαιτησία – Αυτοκτόνησε Έλληνας ρέφερι

Abola Team 2

Έκλεισε και έρχεται στην ΑΕΚ ο Αραούχο

Abola Team 2